WordPress en online betalen – Hoe werkt dat ?

Online betalen vanuit je WordPress site

8-22

Ik krijg regelmatig vragen over hoe WordPress nu eigenlijk online betalingen afhandelt. Ook hoort men graag welke betaalmethoden er zijn en hoe dit precies werkt. Daarom heb ik de mensen die mijn nieuwsbrief lezen gevraagd welke vragen zij met betrekking tot dit onderwerp hebben. Dat is onder meer:

  • Hoe zit het nu met SEPA
  • Wat moet ik precies doen om iDEAL te integreren
  • Wat is de beste iDEAL aanbieder
  • Hoe betalen de buren (ofwel, in Belgie wil men meer van iDEAL en in Nederland meer van MisterCash weten).
  • Waarom kan mijn webwinkel in WordPress aanbieder x wel ondersteunen en mijn membershipsite in WordPress niet?

En dan nog tientallen andere vragen. In een serie van blogartikelen wil je daarom iets meer gaan vertellen over online betalen. En in dit eerste artikel wil ik vooral ingaan op het perspectief van de consument. Want een online betaalmethode is alleen succesvol, indien je consument hier gebruik van gaat maken!

iDEAL

In Nederland is iDEAL de meest gangbare methode van online betalen. En niet zonder reden: Het is eenvoudig, veilig en voordelig. In het volgende artikel in deze serie gaan we het vooral hebben over de kosten van online betalen.  Maar omdat iDEAL de meest risicoloze online betaalmethode is, is het ook de methode met de laagste kosten.

In vergelijking met andere betaalmethoden, waar een consument vrijwel altijd een beroep kan doen om de betalingsopdracht te annuleren, is dit met iDEAL onmogelijk. Als aanbieder van het product ben je er dus altijd zeker van, dat je het geld wat je ontvangen hebt ook blijft behouden. Iets wat bij creditcard, Paypal of betalingen via een machtiging wel anders kan zijn.

Paypal

Een andere populaire methode van online betalen is Paypal. Was een paar jaar geleden Paypal nog een ‘tijdbom’ voor de webwinkelier -de betaalaanbieder had nogal eens de neiging accounts te pas en te onpas te blokkeren en een ontvreden klant kon ‘zomaar’ zijn betaling terugvragen- de laatste jaren is het zowel richting consument als winkelier een zeer betrouwbare betaalmethode geworden.

Hoewel het mogelijk is een betaling aan te vechten als consument, is dit wel aan een procedure gebonden. Hierbij kunnen zowel de consument als de winkelier beiden hun zegje doen.

Het enige nadeel is dat Paypal omslachtig is. Je moet een tegoed op je Paypal account hebben, of Paypal gemachtigd hebben zelf via jouw bankrekening te incasseren. En als je voor het laatste gekozen hebt, lijkt Paypal ook vrij willekeurig te beslissen of een transactie direct verwerkt wordt, of wordt uitgesteld tot het geld van jouw bank naar je paypal account is overgeschreven.

Snel storten op je Paypal rekening

Sinds enige tijd bestaat er nu echter ook een mogelijkheid om direct van je bankrekening, via money2.nl, geld over te maken naar je Paypal rekening. Dus wanneer je als consument een product ziet, wat je perse nu wilt hebben en de webwinkel heeft geen andere opties dan Paypal, kun je via een omweg -via iDEAL- toch een Paypal betaling verrichten.

Hoewel Paypal een goede betaalmethode is, is het een omslachtig een Paypal account aan te vragen. Na het openen van een account wil je namelijk geld storten op het account. Daarvoor wil Paypal eerst je account controleren. Dit duurt normaliter 2-3 dagen, een periode waarin de klant zich kan bedenken met betrekking tot zijn aankoop. Iets wat je natuurlijk niet wilt!

Ook voor creditcards

Door het Internationale karakter van Paypal en de mogelijkheid om via Paypal creditcards te accepteren, is het toch aan te bevelen om als ondernemer een Paypal account aan te vragen. Hierbij is het belangrijk, dat je er op let een business account aan te vragen, omdat je via een regulier account een aantal automatische betaalafhandelingen niet kunt gebruiken.

In het volgende artikel ga ik dieper in op de betaalmethoden gezien vanuit het oogpunt van de ondernemer en kijken we welke aanbieder mogelijk het best bij jou past. In het derde artikel in deze reeks gaan we in op een aantal WordPress e-commerce plugins en de betaalmethoden die zij ondersteunen.

Heb je inmiddels een webwinkel met online betaal systeem, dan is het natuurlijk van groot belang, dat je website ook bereikbaar is! Voorkom onbereikbaarheid van je webwinkel met het WordXPression Service Contract.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.