Een tekst om te zoenen!

Tekst met een kiss…

Young desperate girl writing with an old typewriter and questionSommige ondernemers herinneren zich KISS als een heftige rockband met beschilderde gezichten en veel te strakke broeken. Tegenwoordig staat KISS voor iets heel anders. Keep It Short and Simple is het advies waarmee je webtekst een grote vooruitgang kan boeken.

Zit je ook op WordPress en ben je trots dat je aan listbuilding doet, dat je een call to action op je homepage hebt staan en dat je je statistieken trouw volgt? Goed bezig!

Maar… veel ondernemers hebben iets over het hoofd gezien. In hun passie en gedrevenheid, hebben zij zich vol overgave gestort op de zoekwoorden-marketing. Samen met Google hebben zij precies uitgevogeld welke zoekwoorden UNIEK zijn. Specifiek. En prachtig.
De fietsenmaker van vroeger heeft nu een winkel in rijwielbeleving. Of in het Engels, World of cycling. Een mooi logo, een prachtige zaak en dus ook een webtekst die vol staat met de rijwielbeleving.

Op dat moment kom ik als tekstschrijver even kritisch om de hoek. Want je tekst zou, even los van de hele SEO-formules aan de achterkant van je site, vol moeten staan met je trefwoorden. Niet in prachtige termen vol beleving, maar in gewoon Nederlands, in gewone mensentaal, precies zoals mensen zoeken op Google.
Is dat rijwiel? Cycle? Wielrennen? Of zoek je als consument een kinderfiets, racefiets kleding en een elektrische fiets?

Wil je zeker weten dat je webtekst scoort in Google, gebruik dan simpele zoekwoorden. Alledaagse woorden waarmee je precies aangeeft wat je biedt. Hou het concreet en klein. Een potentiële klant typt niet op google: ‘alles voor de wielrenner’. Nee. Hij wil een helm, een bidon of een fiets. Eventueel voegt hij nog een merk toe, de provincie waar hij woont of het woordje ‘vergelijken’.

KISS geldt voor je hele site. Voor je domeinnaam, want een leuke naam nodigt nu eenmaal uit tot ‘even kijken’. Voor je tagline bovenaan je homepage, waar kort en krachtig staat wat je als surfer op deze site gaat vinden. En voor de informatieve teksten op je site. Niet mooi, niet mysterieus, maar kort en simpel: KISS. Zo krijg je sexy teksten. En sex verkoopt. Beter dan de rijwielbeleving.

Heb jij ook een voorbeeld van omslachtig taalgebruik op een website? Vermeld ze hieronder zodat anderen niet in dezelfde valkuil stappen. Niets leert zo snel als de fouten van een ander. En uiteraard horen we ook graag welke voorbeelden uitblinken in de KISS-factor!

Vandaag de eerste blogpost van een gastblogger. Meta Groot Antink van Tekst met Pit  schrijft webteksten voor ondernemers die meer uit hun site willen halen met behoud van een eigen gezicht.
In de nabije toekomst kun je meer artikelen van gastbloggers verwachten. Ben jij een ondernemer met een vlotte pen, die graag schrijft over zijn vak. Kun jij met jouw diensten een bijdrage leveren aan de primaire doelstelling van WordXPression (‘WordXPression helpt ondernemers meer omzet te halen uit hun website’) en wil jij dat jouw blogartikel door duizenden ondernemers wordt gelezen? Neem dan eens contact op over de mogelijkheden van gastbloggen op de WordXPression site.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.