Hoe zat het nu ook al weer met bloggen voor je bedrijf?

De ins- en outs met betrekking tot het bloggen voor je bedrijf

Typewriter with Blog buttons, vintage

December 2015 wordt voor mij een bijzondere maand, omdat ik in december 2010 ben begonnen met het bloggen voor WordXPression. En ik heb dus heel wat om naar terug te kijken, want in die vijf jaar is er veel gebeurd.

Eén van de mooie dingen van die afgelopen vijf jaar is, dat ik niet alleen een blog rond WordPress en ondernemen heb die inmiddels door 15.000 tot 20.000 mensen per maand wordt gelezen, maar dat ik ook veel andere ondernemers enthousiast en succesvol heb weten te krijgen met betrekking tot bloggen. Sommige ondernemers zelfs geheel tegen eigen verwachtingen in!

En in die tijd heb ik ook heel wat over bloggen voor je bedrijf geschreven: Direct (hoe blog je) en indirect (hoe zorg je ervoor, dat je blog ook gevonden wordt op het Internet).

Waarom zou ik moeten bloggen? Dat kost mij te veel tijd.

Vaak hoor ik van ondernemers, dat ze de tijd niet hebben om te bloggen. Zelf geloof ik, dat dit in de meeste gevallen niet waar is: Door veel ondernemers kan juist veel tijd worden bespaard door te gaan bloggen. Ik leg je ook graag uit, hoe bloggen mij een tijdsbeparing van ruim 50% heeft opgeleverd!

Maar waarover moet ik dan bloggen? Wat wil mijn doelgroep lezen?

Van een bekende marketeer de ik goed ken en zeer waardeer heb ik het slechtste advies ooit gehoord, voor wanneer je wilt beginnen met je blog: Vraag het je toekomstige lezers. En je eerste blogpost zou dan ook moeten zijn ‘Lieve mensen, waarover moet ik gaan bloggen’? Het probleem in de praktijk is, dat ‘toekomstige lezers’ pas een idee hebben wat ze graag van je willen lezen, op het moment, dat je al begonnen bent met schrijven. Op het moment, dat ik jou nu zou vragen, over welke onderwerpen je graag meer leest is het altijd makkelijker iets voor je te bedenken, dan wanneer ik je een dergelijke vraag stel, zonder dat jij een idee hebt, wat ik je heb te bieden.

Als beginnend blogger moet je altijd zelf eerst initiatief nemen met betrekking tot de onderwerpen. Maar natuurlijk zijn er wel diverse bronnen waardoor je je kunt laten inspireren! Zelfs je vakantie kan een bron van inspiratie zijn!

Maar ik kan niet schrijven! Hoe schrijf ik de perfecte blogpost?

Dat is nu ook toevallig? ‘Hoe schrijf je de perfecte blogposts‘ is ook de titel van één van mijn meest gelezen artikelen over bloggen. Heb jij dat al die tijd gemist? Mijn verontschuldiging!

Houdt het vuur brandend!

Ik blog inmiddels bijna vijf jaar! Is er dan nooit een moment geweest, dat ik het even niet meer zag zitten ? Heb ik nooit de neiging gehad om het bijltje erbij neer te leggen of in ieder geval de blogfrequentie naar tweewekelijks of maandelijks terug te draaien? Ja natuurlijk wel… alle artikelen die ik schrijf over bloggen zijn deels ook om mijzelf te overtuigen toch steeds maar weer door te blijven gaan. En voor mijzelf heb ik gelukkig een overtuigende stijl van schrijven: Ik trap er iedere keer weer zelf in!

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.