Vakantie bloggen – De inspiratie ligt op straat

Is bloggen op vakantie ook werken ?

Bloggen op vakantie

Het is volop vakantie tijd. En op vakantie wordt niet gewerkt. Tenminste… het is een goede gewoonte om dat niet te doen. Vakantie komt van het Latijnse woord ‘vacare’, jezelf leeg maken. Gedurende het gehele jaar ben je druk bezig met van alles. Ondernemen is niet voor luie mensen! En op het moment dat het tijd is voor vakantie, is het ook goed om van al die drukke bezigheden echt los te komen: De telefoon doorgeschakeld op de voicemail, mail op automatisch beantwoorden en op naar de zon, de regen of de sneeuw… al naar gelang je favoriete weertype.

Maar zeg het eens eerlijk: Lukt het jou ook om op vakantie je werk helemaal los te laten? Gewoon eens echt de boel de boel te laten? Als je dat echt kunt, dan kun je meer dan ik. Maar waarschijnlijker is het, dat jouw onderneming een deel van jezelf is geworden. En dat deeltje van jouzelf mag ook even vakantie hebben. Ontkennen dat het bestaat zal je niet lukken… maar dat deel van jezelf ook eens ‘leeg maken’… en de ruimte geven iets nieuws te ontdekken… hoe klinkt dat?

Hoe kom ik aan inspiratie voor mijn blog?

Hoe kom ik aan inspiratie voor mijn blog? Over dat onderwerp heb ik al vaker geschreven. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk om week in week uit een zinvol artikel voor hun blog te schrijven. Eén manier om inspiratie op te doen -of het nu voor schrijven, fotograferen, schilderen of tekenen is- is observeren.

Wie je bent en wat je ook doet, overal is wel iets te zien wat gerelateerd is aan jouw onderneming. Of je nu een businesscoach, communicatietrainer, personal stylist of fotograaf bent… overal is wel iets te zien, wat jou kan inspireren!

Kijk eens om je heen! Jij bent ondernemer! Op de meeste vakantiebestemmingen struikel je over de ondernemers… bekijk eens wat ze doen, hoe ze mensen benaderen, welke producten ze hebben… is het het zoveelste stalletje met dezelfde souvenirs als de buurman, of verkopen ze iets unieks? Welke diensten bieden ze aan?

Waar ter wereld je ook bent : Mensen communiceren! Tenzij je deel uitmaakt van een Zuidpool expeditie is de kans groot, dat je mensen tegen zult komen. Hoe communiceren ze, wat zegt hun lichaamstaal?

Overal ter wereld maken mensen zich mooi, kleden mensen zich, versieren ze hun lichaam. Welke stijlelementen zijn hierin universeel, wat heeft de holim van een bewoner van Papoea-Nieuw-Guinea gemeen met een driedelig krijtstreep pak?

En zelfs als je in een vrijwel verlaten streek bent… overal is wel iets moois te zien. Maar hoe kijk je daar naar?

Het beschrijven van wat je ziet is een prima manier om tot nieuwe inspiratie te komen. En bloggen is een prima manier om te leren schrijven over wat je observeert, om anders naar de wereld te leren kijken. Wanneer je serieus bezig bent met bloggen is het niet langer de vraag ‘Hoe kom ik aan inspiratie voor mijn blog’, maar is het de ontdekking ‘Bloggen helpt mij om aan nieuwe inspiratie voor mijn onderneming te komen’.

Wil jij dit jaar nog meer van je vakantie genieten, met frisse moed weer aan het werk gaan en inspiratie voor je blog opdoen? Probeer dan eens het volgende. Bedenk een thema voor je vakantie… en je thema is het werk waar je mee bezig bent. Ben jij een communicatie adviseur? Zoek naar communicerende mensen, adviseer je bedrijven? Kijk naar de ondernemers. Kijk iedere keer als je op een terrasje zit, over straat loopt, eens goed om je heen. Maak foto’s, filmpjes en aantekeningen met betrekking tot alles wat je ziet wat te maken heeft met jouw ‘ding’. Schrijf iedere avond voor het slapen gaan, of iedere morgen voor het ontbijt een klein stukje over de indrukken van de afgelopen dag.

Vakantie is jezelf leeg maken om op een andere manier naar de wereld te leren kijken. Inspiratie opdoen om weer fris te starten… je ‘werk meenemen op vakantie’, op een manier zoals hierboven beschreven, kan een goede manier zijn om ook je bedrijf eens een vakantie te gunnen. In ieder geval doe je inspiratie op voor een paar leuke blogposts!

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.