Drie WooCommere plugins die iets heel anders doen…

Drie WooCommerce plugins voor niet standaard webwinkels

In de afgelopen jaren heb ik heel wat WooCommerce plugins voor allerlei doeleinden besproken. Maar in de meeste gevallen voegde deze plugin iets extra toe aan je bestaande WooCommerce site.

Er is echter een aantal plugins wat juist niet bedoeld is als uitbreiding voor WooCommerce, maar juist WooCommerce gebruikt als een uitbreiding op eigen functionaliteiten.

En in deze blogpost wil ik een drietal plugins bespreken die op deze manier te werk gaan.

WooCommerce Group Buy and Deals

De plugin WooCommerce Group Buy and Deals maakt van jouw webwinkel een wat meer bijzondere webwinkel. Of eigenlijk, in zo’n 30 minuten tijd tover je jouw website om in een op ‘GroupOn’ lijkende websites. Je kan op deze manier eenvoudig tegen een beperkte tijd bepaalde producten tegen heel voordelige prijzen aanbieden.

Dit kunnen je eigen producten zijn, of producten die je namens een derde partij verkoopt.

Je voert het product in eerste instantie net zo in als een regulier product, maar door de speciale ‘Group Buy’ box in te vullen, krijg je ‘GroupOn achtige’ functionaliteiten.

| Drie WooCommere plugins die iets heel anders doen...

En aan de voorkant wordt het product gepresenteerd met een ‘teruglopende tijdlijn’ om duidelijk te maken, dat het een tijdelijke aanbieding is.

| Drie WooCommere plugins die iets heel anders doen...

Final User – WP Front-end User Profiles

In een verleden heb ik het één en ander geschreven over social learning en BuddyPress. De plugin Final User – WP Front-end User Profiles is een eenvoudig te configureren plugin die jouw BuddyPress gebaseerde site voorziet van zeer goed uitziende en makkelijk te gebruiken functionaliteiten om gebruikersprofielen bij te houden en te tonen en om toegang tot jouw BuddyPress site aan te kunnen bieden tegen periodieke betalingen, gebruik makend van de betaalmogelijkheden van WooCommerce.

Wanneer je een niche ‘social media website’ voor professionals op wilt zetten, is dit waarschijnlijk de makkelijkst toegankelijke en eenvoudigste optie.

WooEvents – Calendar and Event Booking

En als laatste in deze serie hebben we ‘WooEvents – Calendar and Event Booking‘. Deze plugin maakt het mogelijk jouw evenementen (trainingen, optredens etc) online aan te bieden en direct via WooCommerce af te kunnen rekenen. Jouw evenement is een WooCommerce product. Bij het product kan je aangeven of je een ‘Product’ of een ‘Event’ layout wilt hebben.

Om je een indruk te geven, wat zoal de instelmogelijkheden zijn verwijs ik je graag naar de ‘extra informatie’ die je bij je evenement in kan geven.

| Drie WooCommere plugins die iets heel anders doen...

Tenslotte

Drie niet zo standaard plugins voor specifieke toepassingen. Deze laten je zien hoe krachtig WooCommerce eigenlijk is. Wil je meer weten en leren over WooCommerce of eCommerce in zijn algemeenheid, dan verwijs ik je graag naar de trainingen van WordXPression op het gebied van eCommerce.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.