Een WooCommerce Plugin met veel mogelijkheden – WooCommerce Extended Coupon Features

Een WooCommerce plugin als een Zwitsers zakmes.

WooCommerce Plugin - Kortingsbonnen voor WooCommerce

Natuurlijk ben je bekend met het Zwitserse zakmes. Zo’n ‘ding’ met behalve een mes, een schaartje, een nagelvijl en wie weet wat voor andere zaken die je van pas kunnen komen. Toen ik de plugin WooCommerce Extended Coupon Features tegen kwam, was dit het eerste waar ik aan moest denken. Deze WooCommerce plugin biedt wel heel veel functies in een enkele plugin.

Ooit begonnen om automatische een couponcode mee te sturen in een URL, zodat degene die op de link klikte deze niet meer in hoefde te voeren. Maar inmiddels uitgegroeid tot een WooCommerce plugin met wel heel veel mogelijkheden. En eigenlijk, wanneer je een beetje creatief bent, kun je nieuwe mogelijkheden bedenken, door een aantal bestaande features te combineren.

Laten we eens een aantal mogelijkheden de revue passeren.

Automatisch een coupon toepassen via de URL

Dit is eigenlijk de oorspronkelijke functie van deze plugin. Door in de URL een parameter mee te geven apply_coupon=<code> geef je automatisch een couponcode door, die door WooCommerce direct wordt toegepast. Bijvoorbeeld:

 • http://mijnwinkel.nl/een-willekeurig-product/?apply_coupon=mycoupon
 • http://mijnwinkel.nl/?add-to-cart=4321&quantity=3&apply_coupon=my_coupon

Auto coupons

Dit is leuk, maar wat eigenlijk nog veel leuker is, is de mogelijkheid om automatisch coupons toe te passen. Dit is heel goed te combineren met specifieke seizoensacties in je winkel. Bijvoorbeeld: “Speciaal voor vaderdag. Bij aankoop van voor meer dan 50% aan herenoverhemden, 10% korting”.

Zonder dat iemand een couponcode in hoeft te vullen, kun je met behulp van ‘auto coupons’ de korting toepassen, zodra er voor meer dan 50 euro aan overhemden in het wagentje ligt.

Wat doe je dan:

 1. Je maakt een coupon aan. Voor het gemak laten we de naam met ‘auto_’ beginnen. Dus ‘auto_vaderdag2018’.
 2. Je kent een korting van 10% toe.
 3. Onder het tabblad ‘Gebruiksbeperkingen’ selecteer je bij ‘Categorieën’ de productscategorieën voor herenoverhemden.
 4. Je geeft onder ‘Minimale besteding’ in hetzelfde tabblad aan, dat er minimaal 50 euro besteed moet worden.
 5. Onder ‘Diversen’ geef je aan dat de bon automatisch toegepast moet worden.

Korting als je op een bepaalde manier betaald

Biedt je meerdere betaalwijzen aan, maar heb je liever dat een bepaalde wijze wordt gebruikt? Wanneer je bijvoorbeeld Paypal als mogelijkheid aanbiedt, betaal je relatief hoge kosten voor een bestelling. Hoewel diverse sites het wel doen, verbieden de algemene voorwaarden van Paypal het om de klant kosten voor betaling met Paypal in rekening te brengen. Dezelfde voorwaarden zeggen echter niets over het geven van korting, om toch maar niet met Paypal te betalen. Wellicht wil je je klanten een korting geven om toch maar met iDEAL te betalen? Ook dat kan. Stel -we houden het redelijk- we geven 2,50 euro korting aan klanten die betalen met iDEAL.

 1. Je maakt een coupon aan. Ook deze begint met ‘auto_’ bijvoorbeeld ‘auto_ideal’.
 2. Je kent een korting voor een vast bedrag per bestelling toe van 2,50
 3. Onder het tabblad ‘Afrekenen’  kies je bij ‘Betalingen’ voor iDEAL (de te kiezen omschrijving kan verschillen per betalingsprovider).
 4. Eventueel, wanneer je de korting uitsluitend wilt geven, indien er minimaal voor een bepaald bedrag is gekocht, geef je onder ‘gebuiksbeperkingen’ aan wat het minimum bedrag is.
 5. En onder ‘Diversen’ klik je opinieuw op Automatisch toepassen.

En het gaat maar door…

Dit zijn nog maar twee van de tientallen opties die ik met deze plugin kan bedenken. Om je een indruk te geven welke parameters je kunt ‘meenemen’ om de korting te berekenen (afgezien van de standaard WordPress parameters)

 • Gebruikersrol
 • Betaalmethode
 • Vervoerswijze
 • Producten en categorieën
 • Aantal van een product (minimum en maximum)
 • Bedrag (minimum en maximum)
 • Klant

Daarnaast is er nog een ‘PRO’ versie van de plugin, waar nog meer zaken mee mogelijk zijn, waaronder

 • Een gratis product toevoegen, indien er aan de voorwaarden is voldaan (Bijvoorbeeld : Gratis stropdas indien voor meer dan 200 euro aan herenkleding wordt aangeschaft).
 • Een korting wordt uitsluitend toegepast, indien er voor minimaal voor een x bedrag in een bepaalde productgroep is gekocht.

Nog meer met coupons?

Wil je nog meer doen met WooCommerce kortingsbonnen? Download dan het gratis e-boek ‘Cool met Coupons‘.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht