App Development

App Development

Voor wat voor type apps kan je bij WordXPression terecht?

Ook voor het laten ontwikkelen van mobiele apps kan je terecht bij WordXPression. Maar niet zomaar voor ieder type app. 

Mijn expertise richt zich op e-Commerce en e-Learning apps. Wil je op een andere manier een app laten bouwen die kan ‘praten met jouw WordPress website’, dan ben je ook welkom, maar voor andere typen apps kan ik je niet verder helpen. 

Bij de bouw van jouw app maak ik gebruik van moderne tools als React Native en Flutter. Beide zijn moderne ontwikkelomgevingen waarmee zowel Android als iOS apps gemaakt kunnen worden. Daarnaast, omdat ik me helemaal heb gericht op het integreren van WordPress met mobiele apps, heb ik een aardige ‘bibliotheek’ opgebouwd van standaard componenten die in zo’n app gebruikt kunnen worden.

Wat voor jou het voordeel heeft, dat het bouwen van jouw app niet gelijk ‘de hoofdprijs’ hoeft te kosten!

Heb jij ideeën voor je eigen app, neem dan eens geheel vrijblijvend contact op via email, zodat we een belafspraak kunnen maken om alles eens rustig te bespreken. 

| App Development

E-Commerce apps

WordXPression heeft een ‘standaard app’ in React Native ontwikkeld als ‘basis shopping app’, die na enige stijlaanpassingen in staat is met een standaard WooCommerce webshop te communiceren. In enkele eenvoudige stappen is het dus mogelijk om een WooCommerce app voor jouw webshop te krijgen. 

Hier zit wel een aantal beperkingen aan. Want niet iedere plugin voor WooCommerce zal ook op de juiste manier ‘samenwerken’ met de standaard plugins. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je wanneer je een plugin voor prijzen in meerdere valuta gebruikt, je alleen de ‘hoofdvaluta’ van de site kan tonen. Dat komt, omdat zo’n plugin niet goed ‘samenwerkt’ met de uitwisselingsinterface van WooCommerce. 

Meer informatie over de WooCommerce shopping app kan je hier lezen. 

Bij specifieke plugins kan het dus nodig zijn, dat er aan zowel de WooCommerce kant als de app kant het nodige ‘getweakt’ moet worden, om alles de laten werken zoals jij wilt. En daar komt natuurlijk een ander prijskaartje aan te hangen. 

| App Development

e-Learning

Wanneer je een WP Courseware of een LearnDash LMS hebt, is het mogelijk om jouw lessen ‘zichtbaar’ te maken in een eigen app. Op deze manier kunnen jouw studenten ook in een app jouw cursus volgen. 

Op dit moment -maar hier wordt nog hard aan gewerkt- is er wel een aantal beperkingen. 

Allereerst lenen cursussen met hoofdzakelijk video inhoud zich het best voor deze aanpak. En dan gaat het vooral om cursussen waarbij eigenlijk iedere les een videoles is (dus niet waar binnen een tekst-les meerdere video’s staan). 

Ten tweede zijn er op dit moment nog geen mogelijkheden om ‘toetsen’ online te doen. Een cursus met toetsen en quizzen zal zich ook niet erg lenen voor een ‘geapte aanpak’. 

Een derde beperking is, dat het op dit moment niet mogelijk is om via de app een cursus aan te schaffen. Je cursist zal de cursus dus op de website moeten kopen om hem daarna via de app te kunnen volgen. 

Maar hoe dan ook, met een app voor jouw training bied je een duidelijke meerwaarde ten opzichte van jouw concullega. 

| App Development

Waarom React Native (en Flutter)?

Het lijkt misschien onbelangrijk met welke programmeertaal en ontwikkelomgeving een app wordt gebouwd, maar dat is het niet. De keuze voor React Native en Flutter is niet toevallig. En ik leg je graag uit waarom.

Wanneer je je als ondernemer op het Internet wilt presenteren met een mobiele app, dan zijn er twee zaken van belang. Allereerst natuurlijk dat je app een goede performance heeft, maar minstens even belangrijk is, dat jouw app ook beschikbaar is voor zowel het Android als het iOS platform. Hoewel er nog andere operating systems voor telefoons zijn (Windows. En ook Blackberry heeft een trouwe fanclub) hebben Android en iOS samen ruim 99% van de markt in handen. In januari 2021 mocht Android zich op bijna 72% verheugen en moest Apple zich tevreden stellen met ruim 27% (bron: Statista)

Wil je de ultieme snelheid voor je app, dan is het het best om je app op de ‘native platforms’ voor Android en iOS te ontwikkelen. Je hebt dan de snelste oplossing, maar wel één groot ander nadeel. Omdat beide platforms totaal anders zijn, moet jouw app twee maal worden ontwikkeld. Dat betekent dus twee maal kosten zowel op het gebied van ontwikkeling als op het gebied van onderhoud. 

Zowel React Native als Flutter zijn beiden ontwikkelomgevingen, waarbij je met één ontwikkelplatform zowel Android als iOS apps kunt maken. Voor jou dus maar éénmaal de kosten van ontwikkeling en onderhoud van de app (je blijft natuurlijk wel de kosten van het publiceren in de app stores houden). 

| App Development
| App Development

Maar React Native is trager... krijg ik dan geen slome apps?

Je vraagt je wellicht af… wanneer React Native trager is dan een ‘true native app’ of het wellicht een beter idee zou zijn, om toch iets meer te investeren en een native app voor iOS en een native app voor Android te laten ontwikkelen. 

Zelf heb ik -voor ik met React Native begon- een testje gedaan. Voor eigen gebruik heb ik een app gemaakt die blogposts van de WordXPression blog inleest. Zowel in Cordova (een ander alternatief, waar ik verder niet op in ga), React Native en native Android (Java). Er was een groot verschil in snelheid tussen de Cordova en de andere apps, maar het verschil in snelheid tussen React Native en native Android was verwaarloosbaar. Dat komt door een aantal zaken.

Allereerst, de grootste ‘tijdvreter’ bij apps is het zorgen voor de grafische interface. React Native gebruikt op zowel het Android als het iOS platform de ‘eigen’ grafische bibliotheken van beide platforms. Daarom zal dezelfde app, er op Android eruit zien als een Android app en op iOS als een Apple app. Voor de bedrijfslogica gebruiken ‘true native apps’ de ‘native instructies’ direct in machinecode. React Native gebruikt hiervoor een van JavaScript afgeleide taal die geïnterpreteerd moet worden. Dat kost meer tijd, zeker een factor vier. Maar denk je dat jouw gebruiker werkelijk het verschil merkt, of hij 10ms of 40ms heeft moeten wachten na het indrukken van een knop? De meeste mobiele apps zijn geen ‘zware rekenwonders’, maar eenvoudige applicaties die interactief moeten reageren op acties van de gebruiker. 

Kortom, hoewel React Native en Flutter meetbaar trager zijn, zijn ze niet merkbaar trager. 

| App Development

Meer weten?

| App Development

De ontwikkeling van een app is niet iets om ‘over één nacht ijs’ te gaan. Denk jij er echter serieus aan om een app te laten ontwikkelen voor jouw webshop of online leeromgeving, neem dan eens contact op. Dan kunnen we een bel- skype- of zoom afspraak maken om eens te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Maak een belafspraak

Vul het onderstaande formulier in voor het maken van een belafspraak om de mogelijkheden van een eigen app door te nemen.

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht