Zwaargewichten die werken met WordPress lichter maken…

AppSumo… de koopjeskelder voor de online ondernemer

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik jarenlang heb getwijfeld of ik nu wel of niet een blogartikel aan AppSumo zou moeten besteden. Want gaat zo’n artikel niet al te snel als een infomercial klinken?

Aan de andere kant, ik bespaar al jaren flink wat geld door regelmatig gebruik te maken van de aanbiedingen van AppSumo… zou ik dat ook niet aan andere ondernemers moeten gunnen?

Bovendien worden er regelmatig nuttige trainingen en seminars door de makers van deze site gegeven.

Dus uiteindelijk besloten om toch -éénmalig- de zwaargewichten van AppSumo eens extra in het voetlicht te zetten.

Wat is AppSumo

| Zwaargewichten die werken met WordPress lichter maken...

De meest eenvoudige manier om AppSumo te beschrijven is misschien wel een ‘koopjessite voor online ondernemers’. Je kent ongetwijfeld bedrijven als Groupon, Actievandedag en andere vergelijkbare diensten, waar je tijdelijk bepaalde producten tegen extreem lage prijzen kan krijgen.

AppSumo is eigenlijk net zoiets, maar dan helemaal gericht op de online ondernemer.

Het principe is eigenlijk eenvoudig. Makers van plugins, leveranciers van diensten en andere partijen die willen graag hun producten meer exposure geven. En om dat te doen bedenken ze een actie die wel heel voordelig voor de consument kan zijn.

Ik heb zo in het verleden bijvoorbeeld eens voor enkele tientjes een jaarabonnement op de image bank van Depositphoto gehad, iets wat normaal enkele honderden euro’s gekost zou hebben. Of plugins en thema’s aangeschaft waarvoor ik normaal rond de 100 euro per jaar of meer voor zou moeten betalen, maar die -gedurende de actieperiode- slechts 27 euro voor levenslang gebruik kostten.

Kortom, AppSumo is een dienst waarbij het zeker de moeite waard is om af en toe eens te kijken wat ze te bieden hebben.

Steeds wisselend

Af en toe was er een ‘offer you can’t refuse’ aanbod en in zo’n geval maakte ik er vaak melding van -en zal dit ook blijven doen- in mijn nieuwsbrief. Maar het vermelden van specifieke acties op de site heeft weinig zin. Want het aanbod wisselt iedere paar weken en een overzicht van het actuele aanbod zou toch behoorlijk wat impact hebben op het onderhoud van mijn website.

En daar heb ik het al druk genoeg mee.

Vandaar dat je op de site zelf niet hoeft te verwachten dat je regelmatige aanbiedingen aan zal treffen. Los van dit artikel, zal ik niet vaak melding meer maken van AppSumo. Mocht je op de hoogte willen blijven, dan verwijs ik je graag naar mijn nieuwsbrief waar ik heel af en toe een aanbieding onder de aandacht breng, die meer dan de moeite waard is.

De producten die door AppSumo worden aangeboden vallen echter onder meer in de volgende categorieën :

  • WordPress tools – Het zal je niet verbazen, dat dit de categorie is, die ik het meest raadpleeg. Hier vind je flinke aanbiedingen op premium plugins en ook regelmatig flinke kortingen op hosting plannen of andere interessante diensten rond je WordPress website.
  • Remote Tools – Online diensten die het ‘werken thuis’ makkelijker maken. Niet alleen handig in het corona tijdperk.

Of je kan natuurlijk het hele assortiment bekijken.

De deals kunnen onderverdeeld worden in éénmalige deals (je koopt voor een vast bedrag een product), abonnementen met sterke kortingen en ‘lifetime deals’.

Met name die ‘lifetime deals’ zijn behoorlijk interessant. Want het gaat hier meestal om een product waar je normaal een (jaar)abonnement voor moet betalen, maar waarvoor je nu tijdelijk voor minder dan de kosten van een jaarabonnement levenslange toegang toe krijgt.

Dit levenslang moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen. We hebben het over de levensduur van het product of de dienst, niet de duur van jouw leven.

Coupons

Het principe van AppSumo is eenvoudig. Je koopt één of meerdere coupons voor een product. Waarom zou je meerdere coupons kopen, als een dienst ‘levenslang’ is?

Vaak is het namelijk zo, dat je de dienst wel levenslang kan kopen, maar met een bepaalde capaciteit. Bijvoorbeeld, je kan levenslang gratis gebruik maken van een bepaalde email marketing provider. Maar dit tot maximaal 5000 subscribers. Door twee coupons te kopen -en te verzilveren- wordt dit maximaal 10.000 subscribers, enzovoorts.

Mocht je na een aantal weken, maanden of jaren ontdekken, dat je ‘te weinig capaciteit’ hebt ingekocht, dan is er geen voordelige AppSumo aanbieding meer en dan moet je toch het volledige bedrag betalen.

Na de aankoop van zo’n coupon ga je naar de site van de product- of dienstaanbieder om je coupon(s) te verzilveren.

30 dagen bedenktijd

Eén van de mooie dingen van AppSumo is ook dat -zelfs als de productaanbieder normaalgesproken geen ‘niet goed geld terug’ garantie aanbiedt- je altijd binnen 30 dagen je geld terug kan vragen. Blijkt een product of dienst niet bij je eigen wensen te passen, dan kost het helemaal geen moeite om je geld terug te krijgen.

Ik heb het zelf een paar keer bij de hand gehad, dat een product toch tegenviel. Eén emailtje naar AppSumo en binnen 24 uur staat het geld terug op je PayPal account (credit card accounts duurt iets langer).

Voor elck wat wils

Het heeft weinig zin om specifieke producten op AppSumo aan te prijzen in dit artikel, aangezien het productaanbod met de dag wijzigt. Maar laat ik eens een aantal zaken noemen die in de afgelopen jaren de revue hebben gepasseerd

  • Foto- en video databanken.
  • Social Media dashboards
  • Marketing mail applicaties
  • Jaarplannen voor hosting
  • Plugins en thema’s
  • Videoconference en webinar diensten
  • Online trainingen en cursussen

En nog veel meer. Kortom, zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de site van AppSumo.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht