Nogmaals Video in WordPress : Amazon S3

Video in WordPress pagina’s en blogartikelen gebruiken

Ik heb het al vaker gehad over het gebruik van video in WordPress en gewezen op de mogelijkheden van Amazon S3. Desondanks blijven er vragen bij klanten en lezers van de nieuwsbrief over het goed en makkelijk gebruiken van video in WordPress. Een van de belangrijkste vragen is echter, waaarom je de video niet op je eigen hosting-account zou willen plaatsen. En ik weet dat ik dingen herhaal, maar soms is het mogelijk.

Waarom zelf hosten?

Een aantal belangrijke redenen om niet zelf je video te willen hosten zijn :

  • Video zorgt voor veel dataverkeer. Je kunt onverwacht tegen hoge kosten aanlopen. Ook wanneer je een zogenaamde ‘onbeperkte’ datalimiet hebt, zal je vaak merken, dat jouw hosting provider ergens in de kleine lettertjes een ‘Fair Use Policy’ heeft, waarop hij zich altijd kan beroepen indien er naar zijn oordeel teveel dataverkeer door jouw site wordt gegenereerd.
  • Video bestanden hebben de neiging groot te zijn. Altijd is er sprake van een zogenaamde ‘upload limiet’ die door jouw hostingprovider is ingesteld. Bestanden groter dan die grootte kunnen niet worden geupload naar de server. Met name op zogenaamde ‘shared hosting’ machines staat deze limit vrij laag ingesteld. Het is dus zomaar mogelijk, dat jouw videobestand niet geupload kan worden.
  • Om video ‘af te leveren’ bij de bezoeker wordt veel gevergd van de processorcapaciteit van de server. Helemaal wanneer er sprake is van een druk bezochte machine. Video die jij zelf host kan dus traag zijn. En niets is zo irritant om video te bekijken, die steeds hapert!

Eenvoudig uploaden

Nu heb ik naar aanleiding van mijn eerdere artikel over Amazon S3 regelmatig te horen gekregen, dat de Amazon interface zo complex is. Dan heb ik in ieder geval goed nieuws voor jou. Tenminste wanneer jij een Windows gebruiker bent. Je kunt namelijk met een heel eenvoudig programma –s3 Browser– direct vanaf je desktop, dus zonder naar de pagina’s van Amazon te hoeven gaan- je bestanden uploaden met dit kinderlijk eenvoudige programma! En het leuke is, dat de basisversie nog gratis is ook. De betaalde versie is echter veel sneller.Wat nog leuker is, is dat de helpfunctie veel duidelijkere informatie geeft, dan Amazon zelf doet, of met andere woorden, ik heb dankzij s3 Browsers mogelijkheden met Amazon S3 ontdekt die in de documentatie van Amazon goed verborgen bleven!

file-transfer-progress

Iedereen zijn recht(en)

Na het uploaden van een bestand moet je natuurlijk niet vergeten de rechten goed te zetten. Standaard ben jij namelijk de enige die jouw bestanden kan zien. Door ook de gebruiker ‘All users’ de ‘read’ rechten te geven (Let op! S3 Browser hanteert hier een andere terminologie dan Amazon zelf doet, in de Amazon S3 interface geef je ‘Everyone’  de ‘Open/Download’ rechten) zorg je er voor, dat de video ook te bekijken is.

De laatste stap is natuurlijk het bestand op te nemen in jouw WordPress pagina. Ook dit is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig geworden. Sinds WordPress 3.6 is het immers voldoende om de URL op een eigen regel te zetten. Kopieer gewoon de hele video URL zoals deze door Amazon is aangegeven. Begin op een nieuwe regel, kopieer de URL in je WordPress pagina of blogpost. Geef direct achter de URL een <ENTER>. Bij het bekijken van de pagina blijkt nu de video te zijn ingesloten. Heb je liever meer controle over de presentatie van je videobestand, kun je natuurlijk de [ embed ] tags gebruiken, of gebruik maken van MediaPlayer.js of een andere goede video plugin.

[text-blocks id=”elearning”]

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.