Drie plugins voor in het Corona tijdperk

En opnieuw drie nuttige plugins besproken

Ik merk dat mijn korte plugin besprekingen graag gelezen worden. Een goede reden om dus nogmaals een vijftal plugins onder je aandacht te brengen. Ditmaal kijk ik naar een vijftal plugins die op de één of andere manier vooral in deze tijd van thuisblijven erg nuttig zijn. Want de Corona crisis heeft de manier waarop we naar ecommerce en elearning kijken drastisch veranderd.

Zoom integration with WordPress

De hele Corona Crisis heeft ervoor gezorgd, dat een groot aantal online videoconferentie diensten ineens enorm in populariteit hebben gewonnen. Wanneer je jouw videoconferentie vanuit je eigen website wilt tonen, dan kan je met de Zoom Integration with WordPress hele leuke dingen doen. Het is beslist geen makkelijke plugin om te configureren, maar als het eenmaal werkt heb je er geen omkijken meer naar.

WP group chat

In mijn artikel over het geven van online live cursussen heb ik je het één en ander verteld over hoe je jouw cursussen van jouw huiskamer in de huiskamer van de cursist kan brengen. Een faciliteit om de cursisten te laten ‘chatten’ is daarbij vaak ook van harte welkom. Sommige videoconferentie diensten hebben zo’n chat functie ingebouwd, maar als dit niet het geval is, is WP group chat een mooie oplossing.

Op de door jou gewenste pagina’s wordt een ‘chatbox’ getoond, die gebruikt kan worden door de bezoekers aan die pagina’s om onderling berichten uit te wisselen.

Hier is wel één waarschuwing op zijn plaats. Deze plugin is nogal ‘resource intensief’ omdat enkele paar seconden door alle deelnemers aan de chat gecontroleerd wordt of er nieuwe berichten zijn.

Met zo’n 10-20 deelnemers aan de chat is dit geen enkel probleem, met honderd of meer deelnemers zal het je site aanzienlijk vertragen en mogelijk problemen met je hoster opleveren.

Voor je deze plugin installeert, informeer altijd bij je hoster of je chat plugins op je site mag gebruiken.

Maar anders liever gebruik van (betaalde) groepschat diensten. Deze zijn hier voor ingericht.

Docs Online Documentation WordPress Plugin

Sommige ondernemers krijgen het tegen wil en dank de komende tijd wat rustiger. Het kan dan goed zijn om weer eens goed naar je website te kijken en te zien, waar verbetering mogelijk is.

Een ondergeschoven kindje op een website is vaak de productdocumentatie. Heb jij de documentatie van je producten online staan, of zou je dat eigenlijk willen doen, dan is de Docs Online Documentation plugin hier een heel mooie optie voor. In een sidebar links op je scherm krijg je een inhoudsopgave van je documentatie, de rest van de pagina is je documentatie. Scroll je naar beneden en kom je in een volgende paragraaf van de documentatie, dan wordt de positie in de inhoudsopgave automatisch ge-update. Klik je in de inhoudsopgave, dan ga je er vanzelf naartoe.

Wil je weten wat ik bedoel, moet je zeker kijken op de ‘preview’ van de plugin.

Het maakt het heel wat makkelijker voor je bezoekers om de juiste informatie in de documentatie te vinden.

Tenslotte

Regelmatig bespreek ik plugins of geef ik andere nuttige tips over het gebruik van WordPress en veel wat hiermee te maken heeft. Wil je bij blijven, dan kan je je abonneren op de nieuwsbrief. Vind je dat allemaal toch iets teveel, maar wil je wel op de hoogte blijven van nieuwe blogberichten, dan is het ook mogelijk om je te abonneren op de browserberichten. Dat kan je doen, door op de rode ‘belknop’ linksonder op de pagina te klikken.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht