Een gek kan meer vragen… WP Pro Quiz

WP Pro Quiz… enkele gebruikssuggesties

Notitie december 2018 – Helaas. Deze plugin is al meer dan twee jaar niet onderhouden en levert problemen op met de huidige versies van WordPress. Maar gelukkig zijn er ook andere opties voor goede Quiz plugins. Bijvoorbeeld ‘H5P‘. Voor een demonstratie, wat er allemaal mogelijk is, moet je ook eens hier kijken.

Mis ook beslist mijn veel recentere blogpost over het samenstellen van een goede toets niet!

Nog niet zo gek lang geleden heb ik het gehad over een assessment test voor listbuilding.

Wanneer je echter een quiz op je site wilt toevoegen met een wat directere terugkoppeling in punten, en niet in omschrijvingen, is de WPSS plugin, die voor deze test is gebruikt, minder geschikt.

Een goede plugin voor het samenstellen van een goede test is de plugin WP Pro Quiz. Deze plugin maakt het je mogelijk een ‘quiz’ op je site samen te stellen. Hierbij kun je onder andere gebruik maken van meerkeuze vragen , ‘invuloefeningen’ , sorteer-opdrachten en meer. Een plugin met eigenlijk ongekende mogelijkheden, die met name goed gebruikt kan worden als bijvoorbeeld een test op een (membership) trainingsite. Of, wat meer luchtig, als een extra pagina op je site, waar je bezoekers hun kennis over een bepaald onderwerp kunnen testen.

Een kind kan de was doen

Het principe is vrij simpel. Je definieert vragen en op die vragen kunnen antwoorden worden gegeven, die al dan niet goed zijn. Je hebt de keuze om direct terugkoppeling te geven  of te wachten tot aan het einde van de quiz. Ook kun je bij een fout antwoord toelichten waarom het een andere keuze had moeten zijn.

Het is een krachtige plugin met meer gebruiksmogelijkheden dan in dit artikel behandeld kan worden. Ik wil dit artikel vooral gebruiken om je een idee te geven voor een aantal toepassingsmogelijkheden:

  1. Je kunt een test gebruiken om de kennis van de bezoeker aan je site te gebruiken over jouw onderwerp. Met name de terugkoppeling die je kunt geven kan nuttig zijn om op een speelse wijze meer informatie over jouw onderwerp te geven.
  2. Wanneer je een site hebt waarop je een training geeft (bijvoorbeeld een membership site) kun je ieder hoofdstuk afsluiten met een test om te kijken of iemand de stof beheerst.
  3. Wanneer je een ‘opt in’ geschenk in meerdere delen hebt -bijvoorbeeld een videoserie- kun je als laatste onderdeel van de opt-in een test plaatsen om je abonnee te laten zien of hij alles goed begrepen heeft.
  4. Je kunt regelmatig kleine testjes in blogposts opnemen.
Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.