Social Learning – Het regent modewoorden deze maand!

Helaas, de in dit artikel besproken plugin voor het integreren tussen BuddyPress en WP Courseware wordt niet meer ondersteund door de makers van de plugin. Het bedrijf is met een eigen LMS gekomen (wat ver achterblijft op LearnDash en WP Courseware) en heeft alle ondersteuning op hun oude plugins laten vallen.

Dit artikel staat op de nominatie om herschreven te worden hoe je op andere manieren Social Learning in WP Courseware op kan nemen. Lees onder aan dit artikel hoe je op de hoogte kan blijven!

social learningSocial Learning – Na Blended Learning doen we sociaal!

Twee weken geleden heb ik even met je gekeken naar ‘Blended Learning‘. Een woord wat hier ook vaak mee in combinatie wordt genoemd, maar wat toch wat anders is, is ‘Social Learning’. En om de verwarring nog groter te maken: Er zijn twee verschillende ‘soorten’ Social Learning. In dit -en vervolg artikelen- gaan we in ieder geval niet in op de -overigens zeer interessante- theorie van Albert Bandura.

In het geval van Social Learning wordt er vanuit gegaan, dat leren makkelijker is, wanneer je wordt gestimuleerd door een groep. Bij online leren ontbreekt deze groep… en daarom zou het online leren, ondanks een aantal andere voordelen, bemoeilijkt kunnen worden.

Wanneer we het hebben over Online Leeromgevingen als WP Courseware is er al een éénvoudige manier om meer interactie te krijgen tussen studenten onderling. Omdat een WP Courseware unit gewoon een ‘post type’ is, net zoals een ‘Pagina’ en een ‘Bericht’, is het mogelijk om voor een les unit het commentaar aan te zetten. Wanneer je vervolgens in de les zelf stimuleert, dat onder de les vragen worden gesteld, krijg je meer interactie tussen jou en de cursisten en hopelijk ook tussen de cursisten onderling.

In een eerdere blogpost heb ik BuddyPress besproken. En in dit artikel wil ik graag wat dieper ingaan op de integratie tussen BuddyPress en WP Courseware. Wat is in het kort wat deze integratie heeft te bieden?

Allereerst kun je binnen BuddyPress ‘groepen’ aanmaken, waarbinnen gediscussieerd kan worden. Vergelijkbaar met Facebook. Je kunt echter de toegang tot deze groepen beperken tot die leden die toegang tot een bepaalde training hebben. Binnen de groep kunnen de cursisten dus verder discussiëren over de lesstof, elkaar ondersteunen of tips en trucs uitwisselen. Maakt jouw online omgeving echter ook nog eens deel uit van een ‘blended learning’ programma, is de mogelijkheid om onderling informatie uit te wisselen een extra motivatie om ook daadwerkelijk online lessen te volgen.

Achievements

Een ander belangrijk onderdeel is, dat het mogelijk is om op het profiel en in de ‘activiteitenstroom’ zogenaamde ‘Achiements’ te laten zien. Wanneer iemand een les, module of cursus heeft afgerond, een quiz heeft gemaakt of een certificaat heeft behaald, dit kan allemaal (instelbaar) zichtbaar gemaakt worden. Cursisten motiveren elkaar op deze manier om vooral toch door te gaan met de lessen.

Private Messages

Niet iedereen stelt het op prijs om op zijn email adres lastig gevallen te worden door mede-cursisten. Voor velen heeft een email adres toch een zeker privé gehalte. Je kunt binnen BuddyPress gebruik maken van een ‘PM’ systeem, waarbij mensen binnen de site zelf berichten uit kunnen wisselen. Een mooie manier voor cursisten om in contact te blijven, zonder direct een stuk privacy op te moeten geven.

Kind kan de was doen

Het gebruik van de plugin zelf is eigenlijk kinderlijk eenvoudig.  Je maakt binnen BuddyPress een groep aan, binnen WP Courseware de training en binnen de WP Courseware – BuddyPress Integration plugin kies je welke BuddyPress groep hoort bij een WP Courseware cursus.

Samenvatting

Deze plugin is vrij nieuw, maar biedt in feite ongekende mogelijkheden voor je WP Courseware site. Door hem met BuddyPress te integreren, bied je de mogelijkheid aan je cursisten elkaar te ondersteunen, met jou in contact te komen en bouw je eigenlijk zo een ‘virtual classroom’.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven met betrekking tot alles wat er gebeurd op het gebied van e-learning, social learning en meer? In de WordXPression blog schrijf ik hier regelmatig over.

Meld je aan voor de browserberichten door op de rode bel linksonder te klikken en de instructies te volgen.

Of schrijf je gewoon in voor de nieuwsbrief.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Leer WP Courseware kennen

Binnenkort start WordXPression weer een nieuwe online live training WP Courseware.

Bouw zelf je online leeromgeving. Inclusief licentie WP Courseware

INCLUSIEF LEVENSLANGE LICENTIE WP COURSEWARE!

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.