Vijf WooCommerce plugins die het leven leuker maken!

Gratis WooCommerce plugins die net dat extra’s toevoegen…

woocommerce plugins

Het is niet moeilijk om met betrekking tot WooCommerce plugins compleet het overzicht te verliezen. Voor deze populaire WordPress eCommerce plugin zijn er in de loop der jaren heel wat goede -en minder goede- uitbreidingen verschenen. Omdat ik regelmatig verzoeken ontvang om meer over WooCommerce en verzoeken ontvang om meer over WordPress Plugins te schrijven, ditmaal weer eens een artikel over een aantal nuttige WooCommerce plugins. Mocht dit niet voldoende voor je zijn, kun je natuurlijk ook mijn eerdere artikel over WooCommerce plugins lezen, of het gratis e-boek ‘Winst met Woo‘ downloaden, waarin ook diverse plugins worden beschreven.

Woocommerce Customizer

WooCommerce Customizer van SkyVerge maakt het mogelijk om een aantal ‘standaardteksten’ in WooCommerce eenvoudig aan te passen. Na het installeren van de plugin komt er een nieuw tabblad bij onder ‘WooCommerce -> Settings’. Hier kun je bijvoorbeeld de standaard tekst voor knoppen, omschrijving voor coupons etc. aanpassen.

WooCommerce Smart Sale Badge

Deze WooCommerce plugin zorgt er voor, dat de tekst op de ‘badge’ niet aangeeft, dat het product in de aanbieding is, maar heel concreet toont, hoeveel je bespaart, wanneer je dit product koopt.

Eén belangrijk ding om te realiseren is, dat deze plugin de tekst van je salesbadge aanpast. De plugin maakt zelf geen salesbadge aan. Wanneer er in jouw thema geen ‘badge’ te zien is, wanneer je de plugin niet gebruikt, zal er ook geen komen, indien je wel gebruik maakt van deze plugin.

Een tweede belangrijke kanttekening bij WooCommerce Smart Sale Badge van Hugh Lashbrooke: Het ‘vertaalbestand’ is niet voor het Nederlands beschikbaar. Dit is echter geen groot bezwaar, omdat je dit bestand in ieder geval voorlopig hier kunt downloaden. Na het downloaden van het bestand, pak je dit uit.  Daarna upload je de bestanden naar de ‘lang’ folder van je plugin.

De vertaling is ook aangeboden aan de maker van de plugin. Het is dus goed mogelijk, dat in de toekomst de Nederlandse vertaling direct beschikbaar is.

Order Delivery Date for WooCommerce

Vaak willen klanten een bestelling zo snel mogelijk ontvangen. Het kan echter ook zo zijn, dat jouw producten bijzonder geschikt zijn om als cadeau te laten bezorgen. En dan zou het leuk zijn, als het product precies op bijvoorbeeld de verjaardag of trouwdag bezorgd zou kunnen worden. De WooCommerce plugin ‘Order Delivery Date for WooCommerce‘ helpt je daarbij. In het uitcheck scherm kan de klant een gewenste bezorgdatum opgeven. Er is een ‘Pro’ versie van de plugin beschikbaar, die bijvoorbeeld ook rekening houdt met feestdagen.

Minimum Purchase for WooCommerce

Wil je een schroefje van 5 cent bezorgen? Zelfs als de klant bereid is een bedrag voor de verzendkosten te betalen, is het nauwelijks de moeite waard orders voor kleine bedragen uit te leveren. De WooCommerce Plugin Minimum Purchase for WooCommerce van VarkTech zorgt ervoor, dat de klant geen bestelling kan plaatsen, voordat de totale order een bepaald minimum heeft bereikt. Dit minimum kan per productgroep bepaald worden. En je kunt aangeven, of het een minimum aantal (bijvoorbeeld minimaal 500 schroefjes) of een minimum bedrag moet zijn (bijvoorbeeld voor minimaal 10 euro aan schroefjes).

WooCommerce Gift Cards

Wat is er leuker dan een cadeaukaart voor jouw webwinkel te ontvangen? Voor jezelf is dit in ieder geval heel leuk: Je klant geeft geld uit, om jouw winkel bij een nieuwe potentiële klant te introduceren! De WooCommerce plugin ‘WooCommerce Gift Cards‘ van R. Pletcher maakt dit eenvoudig mogelijk: Een ‘Gift Card’ is een nieuw product. Tijdens het aanmaken van dit product zie je, dat er een nieuw ‘aankruisvakje’ voor het producttype bij is gekomen. Kruis je dit aan, is je product een ‘Gift Card’.

Wil de klant een ‘Gift card’ kopen dan krijgt hij tijdens het afrekenproces de optie om de gegevens voor de ontvanger van de ‘Gift card’ in te vullen.

En de ontvanger van de ‘Gift card’ kan deze verzilveren door tijdens het afrekenproces een unieke code in te geven.

Omdat deze plugin intensief gebruik maakt van het bezorgen van email, is het goed om de mailbezorging via een SMTP server te laten lopen. In een eerder blogartikel leg ik uit, welke plugin je hier goed voor kunt gebruiken.

[text-blocks id=”woocommerce”]

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht