Vier plugins voor boekingen besproken

Vier maal plugins voor boekingen : Maak je afspraken online

Online boekingen in WordPress

Zoals eerder aangegeven staan de blogartikelen in Februari 2017 in het teken van vergelijk van plugins. En vandaag kijken we naar plugins voor boekingen. Sta het je bezoeker toe online een afspraak te maken en eventueel direct af te rekenen.

Bookly en Booked

In een ver verleden heb ik al eens twee plugins besproken, die totaal onder de maat waren. En helaas, bijna drie jaar later is er nog steeds weinig verbetering te ontdekken, dus gemakshalve zullen we deze even vergeten. Een jaar later heb ik de Bookly plugin besproken. En dit is nog steeds een geweldige plugin, maar er is inmiddels een geduchte concurrent bij gekomen. Booked.

Booked en Bookly hebben zeer veel overeenkomstige functionaliteiten en na uitgebreid testen kan ik eigenlijk geen duidelijke voorkeur uitspreken. De plugin die ‘het best past’ is vooral een kwestie van welke gebruikersinterface jou het meest bevalt. En voor beide plugins is er een demonstratie van de interface beschikbaar.

Team Booking – De kracht van Google Calendar gebruikt

Een compleet andere boeking plugin is Team Booking. De kracht van deze plugin is dat de plugin niets opslaat in eigen gegevensstructuren, maar gebruik maakt van Google Calendar. Het voordeel is natuurlijk dat wanneer een ‘boekbare persoon’ in zijn agenda heeft staan, dat hij naar de tandarts moet, hij niet per ongeluk alsnog ingeboekt kan worden.

Het nadeel van Team Booking is dat betalingen uitsluitend via Paypal gedaan kunnen worden. Bovendien worden er -ingeval van Paypal betalingen- vrij hoge eisen aan de server gesteld op het gebied van beveiliging. Eisen waar het gemiddelde ‘shared hosting’ pakket niet aan zal voldoen.

Heb je echter te maken met medewerkers met een wisselende agenda en zijn online betalingen minder belangrijk, dan kan Team Booking uitkomst brengen.

My Hostel WP Plugin – Boekingen voor hotels en campings

My Hostel is een plugin voor een totaal ander type boekingen, namelijk het boeken van kamers, campingplaatsen of andere meerdaagse ‘overnachting locaties’. Een zeer compleet en goed werkend reserveringssysteem, met echter wel een paar kleine beperkingen.

Allereerst zijn de op dit moment enige ondersteunde betaalopties Paypal en Stripe. Er zijn helaas geen opties om iDEAL te kunnen verwerken. Een tweede punt waar ik persoonlijk wat minder blij mee ben, is de keuze voor het vertaalsysteem. De plugin biedt ondersteuning voor meertaligheid (goed) en gebruikt hiervoor een bestaande vertaal plugin (goed), maar helaas is dat qTranslate-X. Niets mis met de vertaal plugin op zich, maar WPML ondersteuning was wat mij betreft zeer welkom geweest.

Update 2019 : Inmiddels wordt ook WPML ondersteund.

Wat mij bijzonder bevalt aan deze plugin is de mogelijkheid om voor bepaalde perioden aparte ‘prijsschema’s’ te gebruiken (wat ook standaard is in de toeristen industrie) of naast de boeking van een kamer ook ‘services’ te kunnen boeken. Bij ‘services’ moet je bijvoorbeeld denken aan een shuttle-dienst vanaf het vliegveld, ontbijt op bed of het huren van een fiets.

Heb je een hotel, bed and breakfast of camping en je wilt online boekingen mogelijk maken, is deze plugin zeker aan te bevelen.

Dit artikel geeft antwoord op de volgende vragen

  • Welke plugins zijn er voor online boekingen?
  • Is er een goede boekings plugin voor mijn hotel of camping?
  • Kan ik mijn klanten online laten boeken en betalen?
  • Wat is een goede plugin voor mijn Bed and Breakfast?

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht