Een boekingsmodule voor jouw Bed and Breakfast?

Rechtstreeks boekingen voor je Bed and Breakfast accepteren op je website

Bed and breakfast

Sinds de opkomst van een dienst als AirBnB is er een nieuwe manier van vakantie houden. Steeds meer mensen kiezen in plaats van voor het gemak van een hotel, voor de vrijheid van het huren van iemands appartement, vakantiehuisje of bijgebouw op een vakantieadres.

Zelf heb ik met mijn dochter en mijn vriendin al enkele malen op deze manier van het houden van vakantie genoten. En natuurlijk niet zonder in gesprek te komen met de verhuurders van de vakantieruimte.

Het verhuren via een dienst als AirBnB is natuurlijk leuk, maar wat doe je met je vakantiewoning, wanneer je geen ‘aanloop’ vanuit deze site hebt. Dat is vrij eenvoudig. Want AirBnB is niet de enige dienst die je helpt bij het bemiddelen in de verhuur van je vakantieruimte. Wanneer je je aanmeld bij andere boekingsdiensten zoals Tripadvisor, Booking.com en Hotels.com (zogenaamde Channelmanagers) is de kans stukken groter dat je je ruimte(n) kan verhuren.

Het mooiste is natuurlijk wanneer mensen zich zelf via jouw site aanmelden. Want ik heb ook begrepen van de verschillende mensen wier ruimten ik tijdens mijn vakanties mocht gebruiken, dat al deze diensten een vrij hoge commissie vragen.

Een hoop administratie

Maar krijg je dan geen enorme administratie, wanneer je je bij meerdere diensten hebt aangemeld? Want zodra je een boeking hebt via de één, moet je bij de andere aangeven, dat deze periode niet meer beschikbaar is. Dit kan je gelukkig allemaal automatiseren.

De MotoPress Hotel Booking plugin is hier een uitkomst. Op het moment dat er via één van de diensten, of via je eigen website, een boeking wordt geplaatst wordt dit direct aangepast in de ‘boekingsagenda’s’ van de verschillende gekoppelde diensten. Allemaal heel leuk en aardig, maar het gaat nog een stapje verder. Want via deze plugin wordt je website ook direct omgetoverd tot een compleet frontend voor het accepteren van de boekingen… en is het mogelijk de backend te gebruiken voor het bijhouden van je gastenadministratie.

Met andere woorden, een compleet boekingensysteem, klaar om je boekingen te accepteren.

Online betalingen accepteren

Bed and Breakfast online betalingen accepteren.

Het systeem is gemaakt voor de internationale markt. Dat heeft een aantal voor- en een aantal nadelen. Het grootste nadeel is dat het systeem ‘out of de box’ geen iDEAL betalingen kan accepteren. Iets wat de eerder besproken plugin MyHostel WP ook niet kan. Wat wel heel mooi is aan de MotoPress Hotel Booking plugin, is dat je deze met de (niet gratis) plugin MotoPress Hotel Booking WooCommerce Payments plugin betalingen kan laten accepteren via iedere betaalmethode die door WooCommerce wordt ondersteund. En dat is inmiddels vrijwel iedere denkbare betaalmethode. Of met andere woorden, voor een meerbedrag kan je ook iDEAL, Bankontact en SOFORT betalingen accepteren. Om er eens een paar te noemen.

Een goede integratie met Elementor

Het onderzoeken van deze plugin zou maar half werk zijn, als ik niet ook zou kijken of -en hoe- de plugin integreert met Elementor. En ondanks dat de makers van de plugin een concurrerende pagebuilder maken, hebben ook zij begrepen, dat Elementor de toekomst van WordPress websites is. En de Hotel Booking & Elementor Integration maakt de integratie tussen Elementor en de Hotel Booking plugin wel heel eenvoudig.

En een gratis versie

Wanneer je net begint met het verhuur van BnB-kamers, je vakantiehuisje of stacaravans denk je er misschien nog niet aan om te koppelen met al die diensten die ik aan het begin van dit artikel heb genoemd. Je wilt gewoon een website hebben, het liefst één waarop je klanten ook direct kunnen boeken.

Dan is de gratis versie, MotoPress Hotel Booking Lite, misschien al genoeg voor je. En ook als dit niet het geval is, is deze plugin in ieder geval een aangename kennismaking om eens te kijken of je de ‘grote’ versie van de plugin aan wilt schaffen.

Vergelijk met MyHostel WP

Ik heb eerder de MyHostel WP plugin al genoemd. Als ik deze plugins naast elkaar leg, welke zou dan mijn voorkeur hebben?

Dat is natuurlijk lastig te zeggen, omdat ik geen hotelkamers verhuur. Maar toch ook op andere gebieden valt er het nodige over beide plugins te zeggen.

Meertaligheid

Beide plugins bieden ondersteuning voor meertaligheid, wanneer je er een extra plugin bij inzet. Iets wat natuurlijk niet onbelangrijk is, wanneer je ook veel aan internationale gasten wilt verhuren. In mijn -wat oudere- blogartikel over MyHostel WP zal je lezen, dat deze qTranslate-X ondersteunt. Op zich een goede vertaalplugin, maar helaas zijn er verschillende plugins die hier moeite mee hebben. Gelukkig is er voor MyHostel WP ook de mogelijkheid bijgekomen om via WPML je site te vertalen. MotoPress Hotel Booking ondersteunt uitsluitend WPML.

Channelmanagers

Toen ik in 2016 kennis maakte met MyHostel WP werd aangegeven dat Tripadvisor wordt ondersteund en binnenkort ook Booking.com ondersteund zou worden. Wanneer ik nu naar de productpagina ga, zie ik dat het nog steeds geen ‘binnenkort’ is. MyHostel WP ondersteunt op dit moment alleen nog maar Tripadvisor, waar MotoPress Hotel Booking de vier in de aanhef van dit artikel genoemde Channelmanagers ondersteunt.

Uitbreidbaarheid

MotoPress levert een aantal uitbreidingsplugins voor MotoPress Hotel Booking, helemaal gericht op het hotelwezen. Daarnaast heeft de plugin een open en goed gedocumenteerde API. Wanneer je bijvoorbeeld je eigen koppeling met een andere Channelmanager zou willen realiseren, dan kan een goede API programmeur dit zonder enig probleem voor je maken. MyHostel WP is een ‘black box’. Er is geen documentatie voorhanden om er zelf uitbreidingen voor te (laten) ontwikkelen.

Betaalmogelijkheden

Ik had het al eerder genoemd, maar laat ik het voor de volledigheid ook nog een keer in de opsomming van kenmerken noemen. Beide plugins bieden de mogelijkheid om via PayPal en Stripe te betalen. Beide plugins maken geen gebruik van de iDEAL mogelijkheden van Stripe. MotoPress Hotel Booking maakt het echter ook mogelijk om vrijwel iedere andere betaalmethode te integreren via de plugin om met WooCommerce te koppelen.

Prijs

En dan komen we bij het typisch Hollandse deel van het verhaal. Wat moet dit allemaal kosten? Of eigenlijk zou ik je willen vragen ‘Wat is het je waard?’.

Want wanneer je vakantieruimte verhuurt heb je ongetwijfeld behoorlijk wat moeten investeren in het geschikt maken van die ruimten. Maken de enkele tientjes die deze plugins dan kosten nog echt wat uit?

Het is mijn ervaring dat er niets zo tijdelijk is als de prijzen van plugins. Maar laat ik het zo zeggen, dat de prijzen elkaar op dit moment niet zo gek veel ontlopen. Tenminste, de aanschafprijzen. MyHostel WP heeft echter als voordeel, dat het een éénmalige uitgave is. MotoPress Hotel Booking kost ongeveer even veel, maar dit bedrag komt ieder jaar terug. Wat ik zelf wat minder logisch vindt, is dat de ‘MotoPress Hotel Booking WooCommerce Payments’ plugin ruim tweemaal zo duur is als de ‘Hotel Booking’ plugin. Dus wil je de Hotel Booking plugin samen met iDEAL betalingen gebruiken, betaal je het drievoudige, dan wanneer je dit niet wilt.

Toch voor -op dit moment- zo’n 130 euro, lijkt mij deze plugin zeer de moeite waard.

En een site voor je BnB, kamerverhuur of camping?

Het mooist is natuurlijk wanneer de boekingsmogelijkheden voor jouw bed and breakfast geïntegreerd zijn in een prachtige website. Want voor een goede website voor je BnB heb je meer nodig dan alleen een boekingsmodule. En op dit gebied kan WordXPression je op alle manieren van dienst zijn. Op zoek naar een nieuwe website met internationale allure? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact op.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht