Vijf Plugins en een verzoekje…

Welk type plugin zie jij graag besproken?

WordPress PluginsGezien de grote populariteit van mijn blogposts over plugins, kan ik eigenlijk niet anders dan concluderen, dat een groot deel van mijn lezers graag en vaak over nieuwe plugins geïnformeerd wil worden. Een reden voor mij om dan ook regelmatig hierover te berichten. Maar wanneer ik dan toch over plugins schrijf, dan sluit ik graag aan bij jouw behoefte om informatie. En daarom het verzoek, of je -zodat ik in de toekomst nog beter weet waarover te schrijven- de korte poll in dit bericht wilt beantwoorden. Alvast mijn dank.

[gravityform id=”84″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]

Dan kunnen we nu verder kijken naar de vijf plugins, die vandaag worden besproken.

1. Accordion FAQ WordPress Plugin

Een FAQ kan soms een enorme lap tekst zijn om door te lezen. Zelfs in het begin van het World Wide Web was dit duidelijk en er werd van alles bedacht om een FAQ er vooral fraaier uit te laten zien. Eén van de meest populaire mogelijkheden om dit te doen is door gebruik te maken van een zogenaamde ‘accordion’. Je hebt een lijst met vragen, en zodra je op zo’n vraag klikt wordt een paneel uitgeklapt. Klik je op een andere vraag, wordt het open paneel gesloten en ontsluit zich een nieuw paneel.

De Accordion FAQ WordPress Plugin doet precies dit voor je. Maar dan in een fraaie layout. En voor jouw FAQ geeft deze plugin je diverse instelmogelijkheden.

Gebruik je een page builder, dan zit zo’n accordion overigens al vaak in de page builder zelf. In zo’n geval heb je een plugin als deze niet nodig.

2. Styler for GravityForms

GravityForms is zonder enige twijfel de krachtigste formulieren plugin voor WordPress op het Internet. Een zwak punt van deze plugin is echter het gebrek aan enige voorziening voor een mooie opmaak van je formulieren. Styler for GravityForms lost dat probleem voor je op. Na installatie van de plugin, kan je met behulp van de ‘Customizer’ van WordPress eenvoudig, zonder zelf een regel CSS in te geven, jouw formulieren opmaken.

3. ZoomSounds

De ZoomSounds plugin is er niet één voor iedere gebruiker. Maar wanneer je iets met online muziek doet, kan dit een enorm handige plugin zijn. ZoomSounds is een plugin die je standaard audiospeler van WordPress vervangt door een ‘waveform’, zo’n plaatje, waarin je het volume van de muziek als een grafiek in de tijd ziet. Maar je kan dit waveform op talloze manieren vorm geven, waardoor je het eigenlijk heel interessant maakt.

Voor een betere indruk kan je het best eens een blik op de demo pagina van ZoomSounds werpen.

4. SuperForms Pop Up

Ik heb in een recent verleden SuperForms al eens de revue laten passeren. Een voordelig alternatief voor het veel duurdere GravityForms. Wanneer je SuperForms in combinatie met de SuperForms Pop Up extension en de SuperForms MailChimp extension gebruikt, dan heb je bovendien een mooi systeem voor Opt-In popup boxen.

Want dat is precies wat SuperForms Pop Up doet. Hij toont een formulier op het moment dat er aan bepaalde voorwaarden (zoals het scrollen tot een bepaald punt, minimaal een bepaalde tijd wachten of te proberen de pagina te verlaten) wordt voldaan.

Een aardige set van plugins met heel veel mogelijkheden!

5. Login Lightbox for WordPress with Captcha support

Wanneer je een webwinkel, e-learning of membership site hebt, dan wil je het liefst de toegang voor je gebruikers zo makkelijk mogelijk maken. Login Lightbox for WordPress doet dat voor je. Want deze plugin stuurt je niet naar een inlogpagina, wanneer je op de menuoptie ‘inloggen’ kiest, maar laat in plaats hiervan een lightbox popup zien, waar je je inloggegevens in kan geven.

Tenslotte

Weer vijf nieuwe plugins. Ik hoop dat je hiertussen iets van je gading kan vinden. En of dit nu wel of niet het geval is, ik stel het in ieder geval op prijs, wanneer je de poll op deze pagina in wilt vullen.

Om op de hoogte te blijven, kan je natuurlijk altijd jezelf inschrijven voor de nieuwsbrief. Bovendien krijg je hierbij één of meerdere fraaie e-boeken cadeau!

 

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht