Met Bitcoin betalen in WooCommerce

Betalen met kralen en spiegeltjes in het digitale tijdperk

Net bitcoin betalen in woocommerce - Als betalen met kralen en spiegeltjes.

Ik heb al een aantal maal het verzoek gekregen of ik iets wilde vertellen over het betalen met Bitcoin in WooCommerce.

Eigenlijk wanneer ik iemand die vraag zo hoor stellen, kan ik eigenlijk maar één advies geven. Niet doen! Want wanneer je vandaag de dag over crypto valuta spreekt alsof het allemaal Bitcoin zou zijn, dan geef je al aan er eigenlijk onvoldoende vanaf te weten.

Een tweede fout die die persoon maakt is mij te vragen om hier iets over te schrijven. Tenminste, wanneer je meer verwacht dan een artikel waarin ik enkele plugins noem die dit soort betalingen mogelijk maken.

Voor de duidelijkheid, het is niet zo, dat ik niets van crypto valuta afweet. Ik weet er voldoende vanaf om te weten, dat dit niet mijn metier is. Ik begrijp de technologie erachter (vaak beter dan ervaren crypto beleggers), maar ik voel mij niet op mijn gemak bij het volatiele karakter van deze valuta.

Dit artikel komt dus met een enorme disclaimer. Ik adviseer je beslist niet om betalingen in crypto valuta in je betaalmethoden op te nemen. Maar wanneer jij meer ‘grip’ denkt te hebben op crypto valuta dan ik heb, en jij wilt graag betalingen in crypto munten accepteren, dan is er een aantal plugins, die je daar goed voor kan gebruiken.

Maar laten we eerst eens kijken, wat crypto valuta nu eigenlijk is. En waarom is het zo ongelofelijk populair geworden?

Bitcoin

Met bitcoin betalen in woocommerce

De naam Bitcoin kon eigenlijk niet beter gekozen zijn. Bitcoin was de eerste succesvolle implementatie van een crypto munt en vertelt eigenlijk precies, wat dit nu precies is. Een ‘munt’ die niet van zilver, goud of nikkel is gemaakt, maar bestaat uit een serie ééntjes en nulletjes. Een munt die uit bitjes bestaat dus.

Die ‘Bitcoin’ is dus helemaal digitaal. De foto’s die je bij dit artikel ziet representeren dus absoluut niet een ‘echte Bitcoin’ en wanneer je als muntenverzamelaar zou besluiten om een Bitcoin in je album op te nemen, dan kom je bedrogen uit.

Die serie eentjes en nulletjes die worden ‘opgeslagen’ in een gedistribueerd register, iets wat ‘de blockchain’ wordt genoemd. Alle transacties met dat ‘muntje’ worden erin opgeslagen.

Om je een indruk te geven van de complexiteit hiervan, je kan het misschien het best vergelijken met een briefje van 10 euro. Ik kan jou zomaar een briefje van 10 geven, en daarbij kunnen we ervan uitgaan dat het echt is. Maar dat komt omdat er allerlei maatregelen tegen vervalsing zijn genomen, zoals een watermerk, hologram zegels en meer.

Met een serie ééntjes en nulletjes is het natuurlijk heel makkelijk ‘na te maken’. Daar moet nog iets meer gebeuren. En dat gebeurt er ook. Stel je voor, dat je voor ieder tientje dat van hand tot hand zou gaan, jij als ‘verstrekker’ samen met je ‘ontvanger’ naar de bank (de ‘blockchain’) zou moeten gaan, waar geregistreerd wordt, dat het tientje met nummer 123XYZ van eigenaar is gewisseld. Niet langer jij, maar je ontvanger is de eigenaar van dit tientje. En dit tientje is alleen maar geldig, wanneer de ontvanger van jouw tientje het wenst uit te geven.

Of om het iets nauwkeuriger te maken, als het tientje uit de portemonnee van jouw ontvanger wordt genomen, want het gaat bij Bitcoin niet om de persoon, maar de ‘wallet’ waar het geld in is opgeslagen.

En eigenlijk werkt het hele verhaal rond andere cryptomunten grofweg op eenzelfde manier. Met als kanttekening, dat er wel behoorlijk wat variaties op dat thema zijn. Maar altijd komt het er op neer, dat er een veilige manier bedacht moet worden, om te voorkomen, dat een crypto munt gekopieerd kan worden.

Overvloed en schaarste…

Mooi. Zo werkt dus het betalen met Bitcoin. Maar dat verklaart nog niet, waarom deze munt zo krankzinnig veel in waarde is gestegen. En dat heeft met de schaarste in Bitcoin te maken. Waarin is een gouden munt meer waard dan een zilveren munt? Omdat we nu eenmaal meer zilver dan goud hebben. En waarom is een gouden tientje uit de 19e eeuw veel meer waard dan 10 gulden? Niet alleen omdat het een verzamelobject is geworden, maar ook omdat de waarde van het materiaal waarvan het tientje is gemaakt (goud) vele malen hoger is, dan de monetaire waarde die de munt vertegenwoordigd.

En zo zit het ongeveer ook met Bitcoin. Het was makkelijk om mee te betalen, maar omdat het ‘maken’ van bitcoins behoorlijk wat computercapaciteit vergde door de ingewikkelde berekeningen die er nodig zijn om het veilig te houden, maakte het dat mensen hun fysieke valuta graag ‘voor ietsje minder’ inwisselden om de digitale munt te krijgen.

En dat maakte Bitcoin natuurlijk een geweldig object voor beleggers en speculaties.

En omdat die wet van ‘vraag en aanbod’ constant online plaatsvindt, vliegt de waarde van de bitcoin, en alle andere crypto valuta, gedurende de dag een aantal keren omhoog en omlaag. En kunnen opmerkingen die Jeff Bezos of Elon Musk maken over crypto valuta ineens alle koersen overhoop gooien.

Volatiele munten en ‘stablecoins’

Bitcoin flying on paper plane

De meeste crypto coins hebben een heel volatiel karakter. Tijdens een transactie om euro’s naar crypto munten om te zetten, kan je letterlijk de waarde zien veranderen onder je cursor.

Er is echter een aantal cryptomunten die wel stabiel zijn. Tenminste, min of meer. Die volgen in grote lijnen de koers van een bekende munt. Meestal de dollar. Dat is goed om te betalen, wat minder gunstig om mee te beleggen.

Jouw digitale sok

Geld dat moet je natuurlijk ergens opslaan. En ik heb het eigenlijk al een beetje verklapt, je bewaart je bitcoins in een digitale portemonnee, een wallet. Zo’n wallet kan een app op je telefoon zijn, een programma op je harddisk of een stukje hardware. Een andere mogelijkheid is, dat jouw wallet ‘onzichtbaar’ voor jou gegenereerd is op een platform waar je kan traden met jouw crypto coins.

Zo’n wallet werkt eigenlijk heel vernuftig. In mijn voorbeeld van mijn ‘bij de bank geregistreerde tientje’ had ik je eigenlijk al verklapt dat het niet gaat om jou, het gaat om je portemonnee. Een cynicus zou al snel het vergelijk met het huwelijk trekken. Gelukkig is ieder cynisme mij vreemd.

Wanneer je zo’n wallet installeert, dan ben je natuurlijk als de dood, dat er iets met je computer zal gebeuren. Dan ben je zomaar je geld kwijt. Gelukkig hebben vrijwel alle cryptomunten daarin voorzien. Jouw wallet krijgt namelijk een bepaalde unieke code. Vaak wordt dit gegenereerd door een aantal doodgewone woorden achter elkaar te zetten. Daaruit wordt een tweetal codes gemaakt, die je misschien het best kan vergelijken met een gebruikersnaam en een wachtwoord, namelijk een geheim en een publiek gegeven.

Dat publieke gegeven geef je door als je ‘rekeningnummer’ waarop mensen je bitcoins kunnen storten. Het geheime gegeven is de code die je gebruikt om transacties te autoriseren.

Raakt ooit jouw wallet beschadigd of kwijt dan heb je die twaalf woorden nodig om deze opnieuw te genereren. Jouw geld is dus niet echt opgeslagen in jouw wallet, alle informatie zit veilig gecodeerd in het netwerk.

Een hardware wallet

Een andere manier om je cryptomunten veilig op te slaan is met een hardware wallet. Zo’n wallet kan er op verschillende manieren uitzien, maar op dit moment is het ‘USB model’ toch behoorlijk populair. Het is een USB stick, waar je geen gegevens op opslaat, maar waarop jouw digitale cash is opgeslagen.

Het voordeel van zo’n hardware wallet is dat je hem makkelijk mee kan nemen. Voor de op dit moment populaire Ledger Nano geldt zelfs, dat met een Chrome extensie je direct online kan betalen vanuit je wallet.

bitcoin betalen in woocommerce | Met Bitcoin betalen in WooCommerce

Zo’n hardware wallet stel je over het algemeen ook in met een serie ‘sleutelwoorden’. Het nadeel is hier natuurlijk wel, dat zo’n mooie portemonnee meer kost dan een gratis app.

Online wallet

Wanneer je gebruik maakt van een trading platform, dan wordt er doorgaans op de achtergrond -zonder dat je er iets van hoeft te merken, een wallet voor je aangemaakt. Dat is wel handig, wanneer je zelf (nog) niet zo vaardig bent met al die soft- en hardware wallets.

Een platform als Coinbase maakt het ook heel makkelijk om vanuit jouw ‘online’ wallet direct naar een andere person hun wallet crypto valuta te verzenden. Andere platforms vereisen dat je eerst je coins naar een eigen offline wallet overmaakt.

Het mooie van een online wallet / online dienst is dat je ook allerlei analytische tools en mogelijke ‘bewakingen’ tot je beschikking hebt om wat meer ‘bewust’ met je crypto currency om te gaan.

Maar hoe jouw digitale portemonnee er ook uit ziet, je hebt er (minimaal) één nodig om deel te kunnen nemen aan het bitcoin verkeer.

Producten met crypto currency betalen

Bitcoin en andere crypto currency waren oorspronkelijk bedoeld om makkelijk online te kunnen betalen. Dat is echter wel wat anders uitgepakt.

Stel je voor. Jij hebt één bitcoin. En die is op het moment dat jij ’s ochtends opstaat 51K euro waard. Wanneer je naar bed gaat is hij 56K euro waard. Sta je de volgende dag weer op, dan is hij nog slechts 40K euro waard.

Zo vluchtig kan de waarde van een bitcoin werkelijk zijn.

Stel nu, je hebt een webshop. En om gelijk maar duur te doen, je verkoopt dure juwelen, die ergens bij de 10K beginnen. Jij staat toe met bitcoin te betalen.

Het eerste wat je dan moet hebben is live koersen van de crypto valuta die je ondersteunt. Want wanneer je bijvoorbeeld alleen ’s morgens de koersen zou bijwerken (wat met fysieke valuta prima te doen is), dan zou je mogelijk je producten wel met heel hoge kortingen, mogelijk zelfs onder de inkoopsprijs, verkopen. Dat wil je dus voorkomen.

Maar een tweede belangrijk punt is dat jij weet wat je nu eigenlijk wilt hebben. Wil jij, dat zodra die blinkende crypto munten op jouw harddisk zijn geland dit toch omgezet wordt in vertrouwde en betrouwbare Euro’s, of speel je het spel graag mee? En ontvang je het liefst die crypto munten.

En hoe ‘hardcore crypto’ wil je gaan?

Laten we eens drie mogelijkheden de revue passeren, ieder met eigen voor en nadelen.

Crypto valuta via een reguliere betalingsprovider

Tot enkele jaren geleden was dit gewoon mogelijk. Jij biedt betaling via Bitcoin aan op je website en zodra iemand met Bitcoin betaalt, dan wordt dat direct omgerekend naar de valuta van jouw account.

Dat klinkt ideaal nietwaar? Je krijgt dan de prijzen die je vraagt zonder het risico, dat je ineens veel minder krijgt omdat de koers een duik neemt.

Helaas. Dit was voor de betalingsproviders populair zolang de koersen van cryptovaluta hoofdzakelijk omhoog gingen. Toen er regelmatig snoekduiken werden gemaakt, werd het al minder populair en sinds 2018 ondersteunt Stripe, en sinds 2019 ondersteunt Mollie geen betaling in cryptovaluta meer.

Ik heb geen partij kunnen vinden die het nog wel doet.

Wil je met bitcoin betalen in WooCommerce, dan kan je dus in ieder geval niet bij de meeste reguliere betaalproviders (meer) terecht.

Crypto valuta via een ‘online dienst’

Nu zijn er allerlei websites waar je jouw zuurverdiende euro’s kan omzetten in tientallen, zo niet honderden verschillende cryptomunten. En een aantal van deze diensten heeft ook de mogelijkheid, dat iemand anders zomaar digitaal geld stort op jouw rekening.

Het zal je dan ook weinig verbazen, dat diverse van deze ‘crypto platforms’ integraties hebben met e-commerce platforms. Zelf heb ik mijn eerste ‘experimentele stappen’ met crypto currency gezet via Coinbase, wat naast een intuitief platform (voorzover crypto currency intuitief kan zijn) ook zeer veel nuttige informatie voor de leek biedt.

Coins van ‘wallet to wallet’

Met bitcoin betalen in WooCommerce

En hier wordt het spannend. Want de derde manier is dat iemand zijn of haar bitcoins of andere crypto valuta direct in jouw wallet deponeert. Dus zonder tussenkomst van een derde partij. En dat wil dus ook zeggen, zonder transactiekosten.

Hier is natuurlijk wel één grote uitdaging. De koers. Je zal een ‘aansluiting’ moeten hebben op een dienst die de courante koersen voor de door jou gebruikte crypto valuta aanbiedt en liefst met een hoge update frequentie. Een update frequentie die niet ‘stil staat’ op het moment dat een afrekenscherm te lang open staat.

Een ‘oude’ koers, zelfs al gaat het over minuten, kan een onverwachte korting, of prijsverhoging, voor je klant zijn.

De risico’s van het vak

Zoals hierboven besproken, zijn er drie manieren om online crypto currency te accepteren. De eerst genoemde manier, waarbij de crypto currency direct wordt omgezet naar ‘lokale valuta’ raakt in onbruik of is inmiddels al uitgestorven. Zelfs wanneer je een betalingsprovider zou vinden, die dit aanbiedt, dan moet je je nog afvragen hoe lang dit nog door zal gaan.

De twee andere opties bieden op technologisch gebied verschillende uitdagingen, maar op het vlak van financiële risico’s en mogelijkheden komen ze toch aardig overeen.

En voor ik naar plugins wil kijken die met bitcoin betalen in WooCommerce mogelijk maken, wil ik eerst met jou stilstaan bij wanneer men nu eigenlijk online met crypto valuta wil betalen. En daarvoor introduceren we een compleet nieuwe cryptomunt.

Online betalen met de WXC

Bitcoin betalen in WooCommerce

Stel je voor -niet al te lang, want deze nieuwe munt gaat echt niet komen- dat ik zou komen met mijn eigen crypto munt. De ‘WordXPression Coin’ (WXC). En stel je voor, dat jij die munt accepteert als betaalmiddel op je website.

Op het moment dat ons volgende verhaaltje zich afspeelt is één WXC 4 euro waard. En omdat het een heel populaire nieuwe munt is, wordt er heel wat in gehandeld, en springen de koersen op en neer.

Laten we twee scenarios bekijken.

Scenario 1 : De munt wordt meer en meer waard

bitcoin betalen in woocommerce | Met Bitcoin betalen in WooCommerce

In ons eerste scenario gaat het goed met de munt. Elsa werd ’s morgens wakker en zag in haar wallet app, dat de WXC van 4 euro net voor ze naar bed ging was gestegen tot 5 euro toen ze opstond.

Ze bezoekt jouw webshop en ziet jouw ‘oh-dat-had-ik-altijd-willen-hebben’ product voor 60 euro.

Ze kan natuurlijk betalen met 12 WXC munten, die gisteren nog maar 48 euro waard waren, maar nu 60 euro. Maar als zij slechts 12 munten heeft, kan ze niet meer profiteren van een verder stijgende koers. Dus ze kiest eieren voor haar geld en betaalt met euro.

Scenario 2 : De munt verliest in waarde

bitcoin betalen in woocommerce | Met Bitcoin betalen in WooCommerce

In ons tweede scenario heeft de munt het even wat moeilijker. Rudolf wordt ’s morgens wakker en zag in zijn wallet app, dat de WXC van 4 euro is gezakt tot 3 euro. 25% kwijt geraakt in één nacht.

Hij bezoekt jouw webshop en ziet dat jouw ‘oh-dat-had-ik-altijd-willen-hebben’ product 60 euro kost.

Nu heeft hij de keuze. Wil hij met 20 WXC munten betalen, munten die over een uur wellicht minder waard zijn, over twee uur nog minder enzovoort… of betaalt hij met euro?

Hij besluit te betalen met WXC munten. Dus jij krijgt 20 munten die op dat moment de 60 euro waard zijn, die je vraagt. Maar wanneer jij eindelijk eens kijkt naar je verkopen, is het mogelijk slechts 40 euro waard. Of 20.

Je hebt dus aardig verlies geleden op deze transactie. Of toch niet?

Automatisch goedkope crypto valuta

Wanneer je helemaal in bent voor crypto valuta, dan heb je eigenlijk met het accepteren van bepaalde crypto valuta voor betalingen de gans met gouden eieren gevonden. Want mensen zullen hoofdzakelijk hun crypto currency gebruiken om te betalen, wanneer deze currency in een neergaande koers is. Dus voor de echte speculanten, een ideaal moment om te kopen.

Ben je niet zo in voor crypto valuta, of heb je er eigenlijk helemaal geen kaas van gegeten… vergeet het. Sommige munten hebben de neiging om op en neer te gaan en in zo’n geval zit je redelijk goed. Andere munten gaan alleen maar neer… in dat geval zit je echt slecht. Als je jouw cryptomunten niet tijdig verkoopt, heb je zojuist een hele bestelling cadeau gedaan.

Accepteren van crypto valuta doe je niet ‘omdat een klant het vraagt’. Je doet het omdat je zelf genoeg vertrouwen in jezelf hebt, dat je weet wat je doet.

Je accepteert bijvoorbeeld alleen crypto coins omdat je uit ervaring weet, dat hoewel er nu sprake is van een daling, over enige tijd -dat kan dagen, weken, maanden of zelfs jaren zijn- de koers zal stijgen. Coins waarin je dat vertrouwen niet hebt, accepteer je niet.

Je houdt actief je portfolio in de gaten. Omdat je weet wanneer je wat moet doen met de ontvangen coins.

Weet je dat niet? Accepteer geen crypto valuta.

En zelfs als je denkt wat je weet wat je doet

Laten we eerlijk zijn. Ik begrijp crypto valuta voor wat betreft de technische werking. Ik begrijp de concepten erachter, maar ik voel mij totaal niet op mijn gemak met het volatiele karakter ervan.

Ooit in 2017 heb ik crypto valuta gekocht voor drie coins. Voor ieder 10 euro. Dat deed ik, omdat ik toen een cursus gaf en twee cursisten spraken tijdens de lunch over niets anders dan crypto coins. Het maakte mij nieuwsgiering en ik heb 30 euro geinvesteerd in 3 ‘eenheden’ op Coinbase.com.

Kort na mijn aankoop stortte BitCoin in en na enkele weken waren mijn tientjes nog enkele centen waard. Ik accepteerde mijn ‘verlies’ (het was niet meer dan de prijs van twee staatsloten) en sinds die tijd heb ik niet meer naar Coinbase gekeken, tot enkele weken geleden.

Wie schets mijn verbazing, dat toen mijn 30 euro was gegroeid tot 400 euro?

Niemand? Dan zal ik dat zelf maar doen. De verbazing was groot. Maar niet veel anders dan de verbazing om eigenlijk echt iets met een staatslot te winnen. Ik kan natuurlijk mijzelf kwellen met allerlei ‘whatifisms’, maar dat maakt mij niet blij. Wat als ik geen 30, maar 300, 3.000 of 30.000 zou hebben ingezet?

Laten we eerlijk zijn. De kans dat ik dan 300, 3.000 of 30.000 kwijt zou zijn geweest was net zo groot geweest, omdat ik werkelijk niet wist wat ik deed (en ik weet het nog steeds niet). Waarschijnlijker zou ik met grote bedragen zenuwachtig zijn geworden en het geld opnieuw als euro’s (maar veel minder) hebben opgenomen. Of ik zou met paniekaankopen in jouw winkel hebben gewinkeld en jouw ‘oh-dat-had-ik-altijd-al-willen-hebben’ product hebben gekocht.

Enkele goede tips

Dit artikel begon met een disclaimer. En deze disclaimer is, dat je van mij geen enkel investeringsadvies op het gebied van crypto valuta moet accepteren. Maar gedurende de research die ik heb gedaan als voorbereiding op dit blogartikel, heb ik toch een aantal adviezen die mij nogal gezond leken gelezen. En die wil ik je toch even voorhouden.

Wanneer je besluit om te gaan investeren met crypto valuta, denk dan aan het volgende.

  • Investeer altijd alleen met geld wat je niet nodig hebt.
    Dat wil dus ook zeggen, dat wanneer je crypto valuta zou accepteren als betaalmiddel, je dit alleen moet doen, wanneer je verwacht dat je webshop je genoeg opbrengt voor je dagelijks leven plus de vervanging van gekochte goederen. Het zou nogal een domper zijn, wanneer je tijdelijk geen nieuwe voorraad zou kunnen inslaan, omdat je al je producten -voor bitcoin- onder inkoopsprijs hebt verkocht.
  • Biedt alleen die coins aan als betaalmogelijkheid waar jij van vertrouwd, dat ze na een dive ‘er ook weer bovenop komen’. Doe je research en weet welke coins je vertrouwt.
  • Blijf actief bezig met de coins die je heb ontvangen.

Hè hè… eindelijk… de plugins

Meestal schrijf ik een korte introductie voor ik een aantal plugins bespreek. Ik geloof dat dit artikel tot nu toe toch wel de langste introductie ooit was. En niet zonder reden. Ik wil niemand ‘aanzetten’ om betaalmogelijkheden via crypto currency aan te bieden, terwijl ik wel graag mensen die hier serieus mee bezig zijn van dienst wil zijn.

Zie deze ‘introductie’ vooral als een waarschuwing, een indicatie wanneer het wel, en wanneer het geen goed idee is om bitcoins en andere crypto valuta te accepteren.

Accepteren van crypto valuta is een wens van jou geen wens van jouw klanten. Je klant mag dan nog zozeer koning zijn, accepteren van crypto valuta houdt een risico in. En van dat risico moet je je bewust zijn.

Maar dan nu de plugins…

Coinbase

Mijn persoonlijke favoriet. Niet omdat deze plugin zoveel beter zou zijn dan de anderen, maar omdat ik enige ervaring heb met Coinbase. En die ervaring is goed. Heeft weinig met de plugin zelf te maken, maar alles met de achterliggende dienst. Coinbase heeft een groot aantal ‘mini cursussen’ die je op weg helpen met diverse aspecten van crypto trading. En met het volgen van sommige van die minicursussen verdien je zelfs crypto coins. Zomaar gratis en voor niets!

De plugin zelf is eigenlijk ook weinig mis mee. Je kan kiezen welke valuta je wilt aanbieden : Bitcoin, Bitcoin cash, USD Coin (een ‘stablecoin’, dus minder vluchtig), LiteCoin en Ethereum zijn allemaal ondersteund door de Coinbase Commerce Payment Gateway for WooCommerce.

GoURL

Een nadeel van Coinbase is dat Coinbase niet voor alle landen beschikbaar is. Coinbase is alleen beschikbaar voor die landen die gezegend zijn door de Amerikaanse regering. Alle andere landen vallen buiten de boot. Doe je veel zaken met landen buiten NAFTA en de EU zone, dan kan GoURL een oplossing zijn.

Het is een ‘wallet to wallet’ oplossing die gefaciliteerd wordt door een online dienst. Een dienst waar je overigens niet voor hoeft te betalen. Er is echter geen mogelijkheid om jouw verdiende crypto valuta te converteren naar conventionele valuta via GoURL. Wil je klinkende euromunten of knisperend europapier in handen krijgen, dan zal je vanuit je wallet toch naar een dienst moeten gaan die je crypto currency naar euro’s wil vertalen.

Om vanuit jouw WooCommerce shop via GoURL crypto valuta te accepteren moet je een account aanmaken op de site en de plugin installeren. Wil je bovendien je crypto currency converteren of traden, dan heb je toch een andere extra dienst nodig, zoals bijvoorbeeld Coinbase.

Op het moment dat ik dit schrijf worden Bitcoin, Bitcoin cash, Dash, Dogecoin, Feathercoin, Litecoin, MonetaryUnit, Peercoin, Potcoin, Reddcoin en Speedcoin ondersteund.

Persoonlijk zou ik deze dienst/plugin niet aanbevelen voor iemand die vol verbazing dit blogartikel heeft gelezen over de mogelijkheden met betrekking tot crypto coins. Heb je dit artikel gelezen met de houding van ‘Ok, Wilko… en heb je nog iets nieuws te vertellen’, dan zou GoURL precies kunnen zijn wat je zoekt.

Blockonimics

Blockonomics is in grote lijnen te vergelijken met Coinbase, met als enig verschil dat -on the downside- Blockonomics op dit moment alleen Bitcoin en Bitcoin Cash accepteert en -on the upside- een groot aantal hardware wallets ‘natively’ ondersteunt. Jouw klant kan dus kiezen welke hardware wallet hij of zij gebruikt en krijgt de nodige assistentie om hier mee te betalen.

De noodzakelijke plugin voor WooCommerce vind je hier.

Het transactietarief is 1% van het transactiebedrag.

Cryptopay for WooCommerce

bitcoin betalen in woocommerce | Met Bitcoin betalen in WooCommerce

Van alle plugins die ik hier besproken heb, is Cryptopay for WooCommerce de enige die als plugin niet gratis is. En het is ook de enige die geen gebruik maakt van tussenliggende diensten, anders dan de blockchains zelf.

Ten opzichte van alle eerder genoemde plugins heeft deze plugin twee nadelen. Het eerste nadeel is dat het door zijn flexibiliteit heel lastig is te configureren. Want jouw crypto valuta die je aan wilt bieden wordt alleen beperkt door de vraag of de crypto netwerken een RPC API hebben. Eh… wat zei je ook al weer?

Met andere woorden, je moet begrijpen hoe de currency die je wilt koppelen communiceert met jouw site.

Het tweede probleem is de keuzestress. Ik heb het niet daadwerkelijk uitgezocht, maar ik verwacht dat 80% of meer van alle crypto currency via een RPC API kan communiceren. Heb je enig idee over hoeveel verschillende cryptomunten je het nu hebt? Honderden! Hoe bepaal je welke valuta je wel of niet aan wilt bieden?

Voor wat de mogelijkheden betreft zonder twijfel de meest flexibele plugin in dit rijtje. Maar eigenlijk alleen voor die mensen die precies weten wat ze willen.

Tenslotte

Dit artikel is geschreven op verzoek van een aantal vaste lezers van mijn blog. En zoals je ziet, wanneer vaste lezers een verzoek hebben, dan ben ik best bereid heel wat onderzoek te steken in de informatie. Mijn eerste stappen voor het schrijven van dit artikel heb ik eind maart 2021 genomen. Vandaag, eind oktober, is het artikel eindelijk klaar.

Dit is één van de artikelen die ik niet alleen geschreven heb. Of eigenlijk, het schrijven heb ik wel alleen gedaan, maar zonder de input van enkele vaste lezers (Frank, Herman, Johan, bedankt) en zonder de geduldige inhoudelijke correcties van Bart Noordergraaf (Bart, 1000 maal bedankt) zou dit artikel nooit verschenen zijn. En eigenlijk is dit best mooi. Want al met al is crypto currency een initiatief van doodgewone mensen die samenwerken. Hoe mooi is het, dat ik bij dit artikel over crypto currency kan zeggen, dat het een artikel is van doodgewone mensen die hebben samengewerkt om iets meer duidelijk te maken over dit toch wel moeilijke onderwerp.

Heb je vragen? Stel ze in het commentaar!

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Meest populaire blogposts
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Voeg je koptekst hier toe

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 

Bezoekadres
Eperweg 135 (op afspraak)
8072 PL Nunspeet

Postadres
Aardoliestraat 14-I
7553GT Hengelo

06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Gratis e-Boek: Een Goed Converterende Webshop

Realiseer de omzet die je verdient!

Deze post rapporteren

Wanneer deze post niet meer relevant is of verouderde informatie bevat, zou ik het op prijs stellen wanneer je dit door wilt geven., zodat ik dit eventueel bij kan werken. De persoonlijke gegevens die je hieronder invult worden alleen gebruikt om de mail te versturen en zal niet voor marketingdoeleinden worden gebruikt.