Kleine Elementor add-ons met een groot(s) effect!

Wie het kleine niet eert…

Hands point to web design document
Hands point to web design document

Of je nu een fan bent van Elementor Pro of niet, je kan er niet om heen: Elementor is naast WooCommerce en Yoast SEO één van de populairste uitbreiding op WordPress geworden. En dat is niet zonder reden.

Eén van de krachtige onderdelen van Elementor Pro is namelijk dat het een groot aantal plugins compleet overbodig maakt. En dat is goed voor zowel de consistentie van je website, als voor de performance. Want iedere plugin zorgt toch ook voor een klein beetje vertraging. En sommige plugins zelfs voor niet zo’n klein beetje.

Door de populariteit van deze pagebuilder zijn er ook heel wat Elementor add-ons beschikbaar. En dat is natuurlijk mooi. Ware het niet, dat veel van die add-ons uit bundels van grote aantallen Elementor widgets bestaan.

Als gevolg hiervan kom ik het nog al eens tegen wanneer de website van een ondernemer in onderhoud neem, ik geconfronteerd wordt met een enorme hoeveelheid add-on bundels voor Elementor. Want de tabbladen in die ene bundel zijn zo mooi, in die andere bundel is zo’n handige ‘tabel of contents’ en die ‘call to action’ in bundel nummer drie is ook helemaal geweldig.

En zo zijn alle voordelen die Elementor Pro je biedt helemaal teniet gedaan door een enorme ‘berg’ add-ons die een enorme hoeveelheid dubbele functionaliteit aanbieden. Want iedere bundel heeft wel tabbladen, ‘mooiere’ knoppen, ‘beter geanimeerde’ koppen en wat al meer.

En niet alleen vertraag je je site enorm, wat dacht je van de enorme hoeveelheid iconen die je te zien krijgt in je Elementor panel?

Gelukkig zijn er ook plugin/add-on makers die het anders aanpakken. En samen met jou wil ik eens naar een aantal van die andere kijken. In plaats van een bundel met een enorme hoeveelheid verschillende widgets maken ze één of enkele nauw gerelateerde widgets, die in hoge mate aanpasbaar zijn.

Wat is het voordeel hiervan?

Het voordeel van een dergelijke aanpak, is dat je slechts één add-on per ‘extra’ widget nodig hebt. Stel… ik ben helemaal ontevreden over de tabbladen in Elementor. Dat hoef je overigens niet eens te ‘stellen’, dat is zo. De tabbladen in Elementor zijn veel te beperkt om praktisch te zijn.

Ik zou dus in plaats van een bundel add-ons met 50,60 of misschien wel 70 verschillende widgets waar ik allemaal niet naar op zoek was, eens kunnen kijken naar add-ons die alleen ‘tabbladen’ aanbieden. Bovendien hebben dit soort ‘widget specifieke’ Elementor add-ons een veel groter aantal instelopties, waardoor een groot aantal verschillende stijlen mogelijk is.

1. Elementor Carousel Builder by Geeky Green Owl

Elementor Add-ons

Wat voor ‘Carousel’ je ook wilt maken, wanneer het het formaat heeft van een (Custom) Post Type, dan kan je het maken met de Elementor Carousel Builder van ‘Geeky Green Owl’. Voor degene die niet weet wat een ‘post carousel’ is, het is een manier om jouw producten, blog posts, recensies, recepten… of wat dan ook één voor één in een carousel te presenteren.

Je kan -zoals al gezegd- gebruik maken van custom post types, maar ook van custom velden (mits gemaakt met Advanced Custom Fields, ACF), of custom taxonomieën. Dit is letterlijk de ‘Carousel die alle andere carousel add-ons voor Elementor overbodig maakt’.

De plugin maakt ook deel uit van het Envato Elements abonnement. Mocht je willen weten wat Envato Elements is, moet je zeker dit blogartikel ook eens lezen.

2. Elementor Post Grid Builder by Geeky Green Owl

Ben je ook zo uitgekeken op de standaard ‘Cards’ layout van Elementor? Dan is het dezelfde Geeky Green Owl van de vorige plugin die ook hier een heel fraaie oplossing heeft. De Elementor Post Grid Builder maakt het mogelijk om een geweldig mooi post grid voor je website te bouwen. En ook hier worden ACF, WooCommerce, Custom Post Types en Custom Taxonomies moeiteloos ondersteund.

Een leuke extra is, dat de bezoeker aan je site zelf de posts in het grid kan filteren en sorteren.

Kortom een prima add-on voor Elementor wanneer je wat meer wilt dan het ‘alledaagse’ met je post overzichten.

En ook dit kan worden gedownload binnen het Envato Elements abonnement.

3. Huger Mega Menu by Merkulove

Vrijwel iedere bundel met add-ons voor Elementor heeft wel iets van een ‘Mega Menu Builder’. Sommige werkelijk heel goed, andere om te huilen. Maar waarom een complete bundel met Elementor widgets, wanneer je alleen een mega menu zou willen?

Merkulove is de maker van een groot aantal kleine add-ons voor Elementor en ik heb er in het verleden meerdere van besproken. Huger is een plugin voor het maken van een mega menu voor Elementor. En een goede ook! Daarnaast is deze plugin wel verrassend voordelig!

Verbaast het je, dat deze plugin ook deel uitmaakt van een Envato Elements abonnement?

4. Questionar Rich snippet FAQ’s for Elementor

Een FAQ op je pagina’s is goed voor SEO… tenminste, wanneer de tekst ook volgens het juiste schema is opgemaakt.

En dat is iets wat er eigenlijk ontbreekt aan de meeste FAQ plugins. En al helemaal wanneer we kijken naar de plugins die speciaal bedoeld zijn voor Elementor.

De Questionar Rich snippet FAQ van Merkulove zorgt gelukkig wel voor een geldige schema opmaak, waardoor niet alleen de lezer goed geïnformeerd wordt, maar jouw FAQ’s ook makkelijker te vinden zijn.

Voor wat betreft de opmaak mogelijkheden van de FAQ biedt de add-on voor Elementor ook behoorlijk wat mogelijkheden.

Ook deze plugin maakt deel uit van het Envato Elements abonnement.

5. Card Elements Pro for Elementor

Elementor add-ons

Op verschillende pagina’s van je website wil je verschillende soorten ‘kaart informatie’ tonen. Of het nu gaat om een review, het voorstellen van je team of het presenteren van je top producten.

De Card Elements Pro for Elementor doet precies dat: Informatie in een aantrekkelijke ‘kaart vorm’ op je site tonen.

Het leuke is, op het moment dat ik dit schrijf is de maand november NET begonnen, en dit is de ‘free file of the month’ van Envato. Dus wanneer je een Envato account aanmaakt kan je dit bestand in november 2021 gratis downloaden.

Heb je dit artikel later gevonden? Niet getreurd! 19 dollar eenmalig (de prijs op dit moment, wanneer het geen november is) zal je ook geen rib uit het lijf kosten, maar wanneer meerdere van de plugins op deze pagina je bevallen, weet dan, dat ook Card Elements Pro for Elementor deel uitmaakt van het Envato Elements abonnement.

6. Affiliate Elements for Elementor

Als er één plugin is, die een ongelukkige naam heeft gekozen, dan is het deze wel. Want deze plugin is voor veel meer geschikt dan ‘affiliate dingen’. Affiliate Elements for Elementor bevat een viertal Elementor Widgets die uitstekend geschikt zijn om producten onder de aandacht te brengen (vandaar de associatie van de maker met ‘affiliate’ vermoed ik), maar deze widgets zijn ook prima geschikt voor andere doeleinden.

Laten we eens kijken wat er in zit.

Call to Action

Een aantal fraaie call-to-action banners… Tja, welke ondernemer kan er eigenlijk zonder een goede call to action?

Comparison table

Elementor Add-Ons die de moeite waard zijn - Comparison table

De ‘comparison table’ moet je eigenlijk niet bespreken maar zien… lijkt dit niet sterk op een pricing table?

Featured product

Een ‘Features Product’ is een blok waarin je op een heel fraaie manier een ‘featured product’ onder de aandacht kan brengen. Ideaal voor een webshop toch?

Product listing

Een lijst met producten en een actieknop. Ook weer heel goed bruikbaar voor allerlei soorten ondernemer sites.

‘Pros and cons’

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Een mooie manier om op een overzichtelijke manier de pros en cons van wat dan ook tegenover elkaar te zetten. Prima voor bijvoorbeeld een productbespreking.

Kortom, een zeer handige en bruikbare plugin voor iedere ondernemer ‘die iets met producten doet’.

En natuurlijk vind je deze plugin ook terug in de schatkist van een Envato Elements abonnement.

7. Taber – Tabs for Elementor

Ik begon mijn artikel met te vertellen hoe volkomen nutteloos de tab widget van Elementor is. En ‘Taber’ van Merkulove laat goed zien hoe het ook had gekund. Iedere tab kan gewoon op een eigen manier worden opgebouwd. Wat ook aardig is, is dat deze plugin ook support heeft voor de ‘WooCommerce’ tabs.

Als je wat met tabbladen op je site doet, is deze plugin zeker de moeite waard.

En… zal ik het nog één keer zeggen? Je vindt deze plugin ook in het Envato Elements abonnement.

Het zal je niet zijn ontgaan…

In dit artikel heb ik Envato Elements best vaak genoemd. En dat is niet zonder reden. Het is een dienst waar ik nu al een paar jaar gebruik van maak -ook voordat ze WordPress plugins opnamen in de collectie- omdat het eigenlijk heel veel biedt waar ik gebruik van maak. Foto’s, grafische templates, video fragmenten, muziek… En natuurlijk honderden WordPress plugins en nog veel meer thema’s en Elementor theme kits.

Wil je je nogmaals nalezen waarom zo’n abonnement op Envato Elements toch echt de moeite waard kan zijn, dan wijs ik je graag op mijn eerdere artikel hierover.

Website met Elementor?

Interesse in een Elementor website? Wanneer je er zelf één zou willen bouwen, dan verwijs ik je graag naar de cursussen ‘Bouw zelf je WP Website met Elementor Pro’ en ‘Bouw je Webshop met Elementor Pro’. Wil je bovendien een quickstart met je Elementor website, inclusief hosting… dan is het WordXPression WP Start Pakket mogelijk precies wat je zoekt.

Laat je het liever doen, dan kan je bij WordXPression prima terecht voor de volgende producten

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht