Termijnbetalingen in WooCommerce – Een Krachtige Oplossing

Betalen in termijnen, kan dat in WooCommerce.

Termijnbetalingen in WooCommerce

Stel je voor. Je verkoopt producten die voor de gemiddelde klant toch aan de wat dure kant zijn om in één keer te kopen. Je hebt besloten, dat je jouw product via termijnbetalingen aan wilt bieden.

Of een ander geval. Jij maakt producten op maat. Je klant hoeft pas bij oplevering te betalen, maar om er toch zeker van te zijn, dat hij serious is, zie je graag eerst een aanbetaling.

Twee gevallen die je met WooCommerce eigenlijk niet zomaar op kan lossen, zonder er een handmatige administratie bij te voeren. En dat is iets wat je -wanneer dit vaak voor gaat komen- natuurlijk wilt vermijden.

Nu is het allemaal niet zo’n heel groot probleem om termijnbetalingen in WooCommerce te realiseren, ongeveer sinds het begin van WooCommerce bestaat er de pluginWooCommerce Deposits‘. Een geweldige plugin die alles doet wat je wilt (en meer), met slechts één klein nadeel. De plugin is meer dan een beetje prijzig. En dat hoge licentiebedrag dat is niet éénmalig. Als je netjes updates wilt blijven ontvangen, mag je dit ieder jaar betalen.

Dan kan het goed zijn om eens uit te kijken naar de gratis alternatieven. Ik heb dit alvast voor je gedaan, maar ook daar werd ik niet vrolijk van. WooCommerce Installments heb ik op een recente versie van WooCommerce niet aan de praat kunnen krijgen en WooInstallments wilde dan wel voor mij aan de slag gaan, maar het heeft mij heel wat hoofdbrekens gekost om deze plugin ook maar in de basis aan de praat te krijgen. Iets wat ik mijn ergste vijand nog niet gun, laat staan mijn klanten.

De kleine krachtpatser

Maar recentelijk werd ik ‘geconfronteerd’ met een heel leuke plugin. Sumo Affiliate Pro. Ik heb hier recent ook een blogartikel over geschreven. En via deze plugin vond ik ook een ander twijgje aan de sumo bonsai boom: Sumo Payment Plans. Het aardige is, dat deze plugin niet alleen veel goedkoper is dan de eerder genoemde ‘WooCommerce Deposits’, ook niet dat deze plugin slechts éénmalig betaald hoeft te worden, in plaats van ieder jaar, maar vooral dat deze plugin veel meer functionaliteiten heeft dan zijn duurdere broertje. Iets waar de meeste Sumo plugins die ik tot nu toe tegen ben gekomen ‘last’ van schijnen te hebben.

Een tweede aardigheidje -maar dat mag je nauwelijks verbazen- is dat deze plugin naadloos samenwerkt met de andere plugins van dezelfde ‘Sumo’ familie. Gebruik je bijvoorbeeld ‘Sumo Affiliate Pro’ dan zal de bonus voor je affiliate berekend (kunnen) worden over de termijnen die reeds door de verwezen klant zijn betaald.

Natuurlijk zijn termijnbetalingen (voor jou) alleen maar leuk als deze termijnen ook bewaakt worden. En ook dat werkt prima vanuit deze plugin. Je kan -indien de betaalprovider niet automatisch zelf incasseert- een ‘early reminder’ sturen om de klant er aan te herinneren dat het bijna tijd is om te betalen, en ook de herinneringen dat er nog betaald moet worden, worden automatisch verzonden.

Eigenlijk een prachtige toolset, wanneer je jouw klanten de mogelijkheid aan wilt bieden in termijnen te betalen.

Geen abonnementen

Wat je niet moet doen is deze plugin verwarren met een zogenaamde ‘Subscription’ plugin, waarbij een klant een maandelijks bedrag betaald. De ‘Payment Plans‘ plugin is bedoeld om een duidelijk eindbedrag in delen te betalen. Heb je te maken met abonnementen, dan heeft Sumo hier ook een oplossing voor. De Sumo Subscription System plugin. Deze plugin zal later zeker nog getest en besproken worden.

Conclusie

Ik ben gematigd enthousiast over de mogelijkheden van de Sumo familie. De eerste twee plugins die ik uitgebreid getest heb, zijn veelbelovend, alsmede de integratie tussen deze plugins. De komende maanden ga ik meer leden in de Sumo familie testen, maar als deze allemaal zo krachtig zijn als de tot nu toe geteste plugins, is dit een prachtige set van plugins om veel meer uit je WooCommerce webwinkel en/of je online leeromgeving te kunnen halen.

Ik houd je op de hoogte.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht