Respectvol irritant : IJzersterke pop ups op jouw WordPress website.

Elementor Pop Up builder. Nieuw, spannend en revolutionair!

De in dit artikel beschreven functionaliteiten hebben uitsluitend betrekking op Elementor Pro

We zijn het er allemaal over eens dat pop ups irritant zijn. We kunnen er echter ook niet omheen, dat ze effectief zijn. Want hoe irritant we pop ups, slide ins, pop overs, pop unders en aanverwante oppoppende vensters ook vinden… we zijn geneigd vaker te handelen conform de wensen van de site eigenaar, dan dat we zouden doen zonder al deze onderbrekingen.

Maar zelfs als een pop up tot betere conversie leidt, dan bij het ontbreken hiervan leidt een betere pop up tot een nog veel hogere conversie.

Er zijn talloze plugins beschikbaar voor het maken van pop ups. Sommige van deze plugins zijn ‘zelf voorzienend’, andere leggen contact met een online dienst die verder voor deze pop ups zorgt.

De meeste van deze ‘zelf voorzienende’ plugins zijn relatief beperkt in de mogelijkheden. Vaak kan je kiezen uit een aantal standaard mogelijkheden, waarvan je wel tekst, kleur en afbeelding aan kan passen, maar slechts uit een bepaald aantal templates kan kiezen.

Veel van deze ‘pop up diensten’ bieden fraaie mogelijkheden om je popup helemaal op maat te maken door ‘drag en drop’ functionaliteiten. Maar omdat deze geen inhoudelijke kennis van je WordPress site hebben, kan er geen dynamische content worden aangeboden.

Pop ups met dynamische content

Wat bedoel ik eigenlijk met ‘Dynamische content’?

Stel je bijvoorbeeld voor dat jij via Google mijn blog bezoekt. Na het lezen van het blogartikel wil je weer weg klikken. Eén van de dingen die ik zou kunnen doen (en wat ik ook zeker ga doen, wanneer de besproken plugin uit ‘beta’ komt) is op het moment dat jij ‘Exit intent’ vertoont, jou door middel van een Pop Up te wijzen op nog vijf blogartikelen in dezelfde categorie.

De kans dat jij zal blijven is daarmee iets groter geworden.

Of een ander voorbeeld. Stel dat ik een webwinkel heb. Ik kom op jouw site via Google. Ik ken jou dus nog helemaal niet en heb geen  idee wat jij allemaal verkoopt. Na het zien van de pagina waarop ik terecht ben gekomen, besluit ik weer te vertrekken.

Op het moment dat jij mij een pop up laat zien met vergelijkbare artikelen die nieuw zijn binnen dezelfde categorie, of artikelen in deze categorie in de aanbieding, is de kans dat ik door zal bladeren veel groter!

Voor degenen die sinds najaar 2018 de ‘Start je Eigen T-Shirt Store’ hebben gevolgd: Zodra de besproken plugin beschikbaar komt, maak gebruik van deze functionaliteit!

Met andere woorden, een goede, doordachte pop up met dynamische content kan jouw conversie aanzienlijk verhogen.

pop up builder | Respectvol irritant : IJzersterke pop ups op jouw WordPress website.

Elementor Pro – Pop Up Builder

Op het moment dat ik dit artikel schrijf is het nog in beta test. Maar in Elementor Pro 2.4 komt er een compleet nieuwe module. De ‘Pop Up Builder’. Met deze Pop Up Builder kan je -net zoals je een pagina op kan maken in Elementor- je eigen Pop Up samenstellen. Vervolgens kan je aangeven hoe deze getoond moet worden. Dit doe je door een drietal parameters in te vullen.

  • Condities: Vanuit welke situaties moet deze pop up getoond worden. Bijvoorbeeld ‘Product pagina’s in de categorie ‘T-Shirts’. Blogpagina’s in de categorie ‘Webdesign’ etc.
  • Triggers: In welke situaties moet de pop up getoond worden. Bijvoorbeeld door te klikken op een link. Door voorbij een bepaald punt op een pagina te zijn gescrold of door de pagina proberen te verlaten.
  • Advanced Rules: Dit is eigenlijk een verzamelbak van andere voorwaarden. Bijvoorbeeld ‘Indien iemand via URL x op de pagina komt’, ‘Op het moment dat iemand via de zoekmachines op de pagina komt’ etc.

Daarnaast hebben de makers van Elementor ook aangegeven dat kort na het beschikbaar komen van de nieuwe versie ook de Pop UP API gepubliceerd zal worden, waardoor programmeurs hun eigen condities, triggers en advanced rules kunnen toevoegen.

Ik heb in het verleden naar heel wat ‘Pop Up Builders’ gekeken en heb er ook verschillende gebruikt. Ik was er echter nooit helemaal tevreden over. Maar de pop up builder in Elementor geeft mij het gevoel dat ‘The Sky the limit’ is.

Beschikbaarheid

Op het moment dat ik dit schrijf is de versie van Elementor die dit allemaal ondersteunt nog niet officieel beschikbaar. Ik heb al een aantal weken met deze functionaliteit mogen spelen, omdat ik een beta tester voor dit product ben. De voorlopige planning voor de beschikbaarheid van de Pop Up Builder voor Elementor is 21 januari 2019. Het is mogelijk dat dit iets later zal worden.

Video recepten

Zoals ik hierboven al heb beschreven, kunnen dynamische Pop Ups die ‘content aware’ zijn een enorme booster vormen voor de conversie van je website. In 2019 zal ik daarom verschillende video’s opnemen, die je laten zien hoe je deze ‘conversie boosting pop ups’ makkelijk zelf kan bouwen.

Ben je nog geen abonnee van de WordXPression nieuwsbrief, schrijf je dan nu in. Je kan bovendien een aantal interessante e-boeken downloaden, wanneer je je hebt ingeschreven.

Elementor in jouw website?

Wanneer je sinds September 2018 je site via WordPress XPress hebt laten maken, sinds najaar 2018 de cursus ‘Start je Eigen T-Shirt Store’ of sinds 2019 de workshop ‘eLearning met WP Courseware‘ hebt gedaan, maakt Elementor Pro al deel uit van jouw website. Het is sterk aan te bevelen om Elementor Pro naar 2.4 te upgraden zodra deze versie ter beschikking komt. Behalve de Pop Up builder, bevat deze heel wat leuke andere features.

Wil jij mij helpen ?

Ik bouw niet alleen websites, ik help niet alleen ondernemers met hun marketing, maar ik maak ook actief deel uit van de WordPress community. Ik heb aan diverse populaire plugins belangrijke bijdragen geleverd en zal dit ook blijven doen. Ik hoor wat mijn klanten willen en vertaal dit richting de makers. Ik ben ook regelmatig met de makers van Elementor op deze manier in gesprek.

Op dit moment is er één heel belangrijke conditie voor het tonen van een pop up die nog niet door Elementor wordt ondersteund in versie 2.4. De ‘Shopping cart not empty’ conditie. Op GitHub heb ik een verzoek geplaatst om dit toe te voegen aan Elementor Pro. Wanneer deze conditie wordt toegevoegd aan Elementor Pro dan heb jij, als gebruiker van Elementor Pro de krachtigst denkbare toolset om jouw WooCommerce conversie met wel 30-60% te verhogen!

Daarom vraag ik je vriendelijk om te stemmen voor deze aanpassing op GitHub door een commentaar onder deze aanpassing te plaatsen met daarin de tekst +1. Je ziet dat een aantal mensen dit al heeft gedaan!

Op het moment dat deze aanpassing in de productie versie van Elementor staat zal ik een aantal video’s opnemen om jou te laten zien hoe je deze conditie kan gebruiken om je winkelomzet te verhogen.

 

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht