Een professionele ‘finishing touch’ voor je online leeromgeving

Drie manieren om jouw online leeromgeving uit te laten blinken

Nog niet zo gek lang geleden kocht ik een online training met betrekking tot AfterEffects. Voor degenen die het niet weten, AfterEffects is een programma uit de ‘Adobe stal’ waarmee je bijzondere effecten en animaties aan je videos toe kan voegen. Je kan er enorm veel mee en hoewel ik er behoorlijk bedreven in ben, valt er altijd wel wat nieuws te leren op dit gebied.

Inhoudelijk was het een geweldige cursus. Maar de manier waarop de maker van de cursus zijn online leeromgeving had opgezet was om te huilen. En dat is best jammer, want presentatie speelt zeker een belangrijke rol bij een online cursus.

Een LMS gebruiken

Eén van de eerste stappen die je natuurlijk neemt, wanneer je een online cursus aan wilt bieden, is het gebruiken van een Learning Management System. Hiermee wordt het opbouwen en het aanpassen van je cursus een peulenschil en bovendien helpt het ook je cursist om éénvoudig door de cursus te kunnen navigeren.

Maar er zijn nog een aantal andere zaken, die jou -en je cursist- zullen helpen meer uit de cursus(sen) te kunnen halen.

Laat ik er eens een paar voor je op een rijtje zetten.

| Een professionele 'finishing touch' voor je online leeromgeving

WP Ultimate Tours Builder

Heb jij het ook wel eens, dat je op een website komt, en geen idee hebt, waar je moet beginnen? Mij overkomt het meer dan eens.

Gelukkig hebben de makers van sommige sites begrepen, dat een ‘first time visitor’ graag even op weg geholpen wil worden. En het zal je zonder meer opgevallen zijn, dat je bij een eerste visite aan een site als MailChimp of Vimeo door een vriendelijke ‘assistent’ een korte online rondleiding krijgt.

En dat is iets wat je ook met de ‘WP Ultimate Tours Builder‘ zelf kan maken!

De eerste keer dat je nieuwe cursist de site bezoekt wordt hem dus stap voor stap uitgelegd, hoe jouw cursusomgeving werkt. Dat voorkomt veel vragen.

Bovendien kan je meerdere ‘tours’ inbouwen. Dus wanneer je site meerdere ‘functies’ heeft, kan je per functie een tour inbouwen, die automatisch bij het bezoeken van een bepaalde pagina, of via de klik op een knop of link wordt opgestart.

De plugin is overigens niet alleen bedoeld voor online leeromgeevingen.

Natuurlijk is dit ook heel geschikt voor andere websites, waarbij de bezoeker van je site wat extra toelichting of aansporing nodig heeft.

Uncanny Automator

Nog niet zo gek lang geleden heb ik je gewezen op de plugin AutomateWoo. Dit is een bijzonder krachtige plugin om allerlei processen rond WooCommerce te automatiseren. Uncanny Automator is een andere ‘automation’ plugin, die wat minder ‘dedicated’ is met betrekking tot een specifieke plugin. Dat heeft zo zijn voordelen en nadelen. Wanneer je een specifieke WooCommerce webwinkel hebt, dan is AutomateWoo zonder meer de beste optie. Maar heb je een website waar diverse plugins met elkaar moeten samenwerken, dan is het de moeite waard om eens naar ‘Uncanny Automator’ te kijken.

Het aardige van Uncanny Automator is dat het ook niet specifiek voor één LMS is. Enkele jaren terug heb ik een social learning plugin besproken voor WP Courseware. Inmiddels zijn de makers van de plugin met deze plugin gestopt. Maar veel van wat mogelijk was met deze plugin, kan ook met Uncanny Automator. Het aardige is echter, dat Uncanny Automator niet direct afhankelijk is van één specifiek LMS.

Eén van de leuke functies is dat wanneer een cursist een cursus gaat volgen -en hierbij maakt het niet uit of dit via WP Courseware, LearnDash of nog één van de andere ondersteunde LMS-en is- hij direct toegevoegd kan worden aan één of meerdere groepen binnen BuddyPress (indien je natuurlijk BuddyPress op je site gebruikt).

Daarnaast kan je de plugin gebruiken om op bepaalde momenten bepaalde emails te verzenden. Ok. Dat kan je natuurlijk met WP Courseware ook. Op het moment dat iemand klaar is met een cursus, kan je iemand een email versturen met bijvoorbeeld een upsell.

Maar dat is één mailtje. Met Uncanny Automator kan je een hele sequentie van email berichten instellen, die het met zijn allen waarschijnlijker maken, dat je cursist een vervolgcursus zal volgen.

Kortom, deze plugin biedt ongekende mogelijkheden met betrekking tot het promoten van je vervolgtrainingen.

Content gestuurde pagina’s.

Wanneer je cursus bestaat uit zowel tekst als video lessen, dan wil je waarschijnlijk -en anders wil je cursist het wel- dat deze verschillende content pagina’s ook op verschillende manieren getoond gaan worden.

Typisch bijvoorbeeld voor een video pagina is, dat je niet wilt hoeven te scrollen om bij de video te komen. Zodra je de pagina binnenkomt, moet de video op zijn plaats staan. Het enige wat je nog hoeft te doen is op de ‘play’ knop te klikken.

Van een tekstpagina verwacht je, dat deze makkelijk leesbaar is.

En wat indien een deel van de cursus bestaat uit bijvoorbeeld een slideshow, downloadbare bestanden, audio…

Het liefst wil je natuurlijk dat iedere vorm van content een eigen manier van presentatie heeft, die voor de cursist makkelijk te begrijpen is.

Helaas is hier geen specifieke plugin voor, maar wanneer je jouw online leeromgeving door WordXPression laat bouwen, is het mogelijk om voor ieder content type een ‘eigen’ pagina layout te laten definiëren. Dat is wel zo makkelijk voor je cursisten. En met tevreden cursisten ben jij natuurlijk ook direct tevreden.

Bovendien, wanneer je kijkt naar de kosten van een WordXPression online leeromgeving, valt dit eigenlijk enorm mee!

Bovendien is de WP Ultimate Tours Builder tijdelijk bij de oplevering van de site inbegrepen.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Leer WP Courseware kennen

Binnenkort start WordXPression weer een nieuwe online live training WP Courseware.

Bouw zelf je online leeromgeving. Inclusief licentie WP Courseware

INCLUSIEF LEVENSLANGE LICENTIE WP COURSEWARE!