Chat plugins voor je WordPress Website

Werken op afstand. Het wordt steeds meer een deel van ons leven.

Telewerken is natuurlijk niet nieuw. In 2002 werkte ik al bij een werkgever, waarbij ik een aantal dagen per week thuis kon werken. En dat is eigenlijk altijd zo gebleven, tot ik in 2010 met WordXPression voor mijzelf begon.

Er zijn veel goede redenen om vanuit huis te werken. Tenminste, indien de aard van je werk hier geschikt voor is. Want een hersenchirurg of een cassiere die vanuit huis werkt, lijkt me toch wat minder plezierig.

Eén belangrijke reden is natuurlijk het milieu. Minder woon-werk verkeer betekent heel simpel ook minder belasting voor het milieu. Bovendien, wat is er fijner dan direct na een douche -of bad- aan het werk te gaan?

Heel recent is er een belangrijke andere reden gekomen om toch meer op afstand te gaan werken. Want laten we eerlijk zijn. Hoe groot een bewonderaar ik ook ben van het openbaar vervoer… het is een rijdende petri-schaal.

Young Woman Holding Petri Dish

En wanneer zich, zoals bij de corona crisis, zich een pandemie voordoet, en mensen gedwongen thuis moeten zitten, veranderen een aantal dingen drastisch in onze samenleving.

Het wordt nooit meer zoals het was

Laten we gewoon maar eerlijk zijn. Na de corona crisis zal ons leven niet zomaar terugkeren naar ‘alles zoals het was’. Mensen raken gewend, dat er van huis uit gewerkt kan worden. Mensen gaan meer gebruik maken van online diensten en webshops.

Recent heb ik een uitgebreide blogpost geschreven over de gevolgen van het corona virus op de ecommerce.

Wanneer je de online beschikbaarheid van je dienstverlening wilt vergroten, dan zal je ook je online bereikbaarheid moeten verbeteren. En één van de manieren om dat te doen, is om direct beschikbaar te zijn indien er vragen worden gesteld.

Een makkelijk toegankelijk contactformulier kan daarbij helpen, maar nog veel beter is het, wanneer je direct beschikbaar bent voor het geven van een antwoord. En dat kan door middel van een zogenaamde chat plugin.

Chat plugins

Caucasian woman chatting on mobile phone

In dit blogartikel bespreek ik een drietal chat plugins. Niet om deze met elkaar te vergelijken, maar juist omdat ze allemaal een enigszins verschillend toepassingsgebied hebben.

Flat Visual Chat for WordPress

Laten we maar direct met de deur in huis vallen. Flat Visual Chat for WordPress is wel een heel mooie plugin. Wanneer de klant de chat begint, kan je namelijk ‘meekijken’ op de pagina van de klant en bepaalde pagina onderdelen ‘op laten lichten.

Komt een klant er bijvoorbeeld niet uit, welke keuze hij moet maken, kan je de knop -of het ander element- wat aandacht moet krijgen even ‘accentueren’.

Ook is het mogelijk een klant direct naar een bepaalde pagina door te sturen.

En tenslotte kan je ook nog eens gebruik maken van zogenaamde ‘canned responses’, waarmee je veelgestelde vragen met een druk op de knop van een passend -geautomatiseerd- antwoord kan voorzien.

Een plugin die voor vele doelen te gebruiken is en tijdelijk krijg je deze plugin gratis mee bij een WordPress XPress website, webwinkel of online leeromgeving!

YITH Live Chat

YITH Live Chat is een goed chat programma uit de ‘YITH’ stal. Het biedt niet de fraaie mogelijkheden van het ‘meekijken’ met wat de klant doet, noch de mogelijkheid om paginaelementen op de laten lichten. Wat het echter wel extra biedt is de mogelijkheid voor de klant om een transcript van de chat aan hem toe te laten sturen per email. Zo weet de klant ook later nog precies wat er is besproken.

Een tweede nuttige optie is de mogelijkheid om deze plugin binnen een Multivendor omgeving te gebruiken. Maar dat moet dan wel een multivendor omgeving gerealiseerd met de YITH multivendor plugin zijn.

Op het moment dat een bezoeker op de pagina van een specifieke winkelier staat en een chat begint, zal de chat ook naar die winkelier worden gerouteerd.

Skype Chat WordPress Plugin For Website

Bij de eerder besproken plugins is er één belangrijke veronderstelling. Jij bent ingelogd in je website. Maar wanneer je veel onderweg bent, dan zal dat beslist niet altijd het geval zijn. Daarom is het goed dat er ook chat plugins zijn, die een chatvenster op je website plaatsen, maar de berichten door leiden naar iets wat makkelijker toegankelijk is. Zoals je Facebook account of Skype bijvoorbeeld.

De Skype Chat WordPress Plugin For Website voegt een Skype chat mogelijkheid aan je website toe. Wanneer je bezoeker Skype op zijn apparaat heeft staan en hierop is ingelogd, zal de chat verschijnen. Tikt hij een boodschap in, wordt die direct naar jouw Skype account verzonden.

Ben je niet zo’n Skyper, maar voel je je wel thuis op Facebook, dan is er van dezelfde maker ook de Live Chat Facebook Plugin, die ongeveer hetzelfde doet, maar dan via Facebook.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht