Drie plugins die je prima met WP Courseware kan gebruiken…

Maar ook op andere websites zullen zij hun nut bewijzen.

| Drie plugins die je prima met WP Courseware kan gebruiken...Wanneer je werkt met WP Courseware of een ander LMS dan is er een drietal plugins wat ik je zeker aan wil bevelen. Hierbij wil ik overigens opmerken, dat deze plugins niet alleen nuttig zijn om samen met WP Courseware te gebruiken, ook op andere sites waar je bezoekers registreert als gebruikers zijn dit uiterst nuttige plugins.

ARVE – Advanced Responsive Video Embedder

Wanneer je video wilt gebruiken op je websites, zijn er eigenlijk maar twee video plugins die in mijn opinie de moeite waard zijn. De eerste is de interactieve videospeler van H5P. Dat is hoe dan ook mijn absolute favoriet. Maar op de tweede plaats komt zeker ARVE, de Advanced Responsive Video Embedder. Je kan vrijwel ieder formaat webvideo met behulp van deze plugin in je webpagina opnemen. En het gebruik van deze plugin is kinderlijk eenvoudig.

Better Notifications for WordPress

Wanneer je WordPress de ‘standaard berichten’ laat versturen voor nieuw aangemaakte accounts, dan zien die berichten er beslist niet fraai uit. Bijna een jaar geleden heb ik een aantal plugins besproken, die dit verzenden van deze welkom email een stuk aantrekkelijker kunnen maken. Eén van deze besproken plugins was de SB Welcome Email Editor van Sean Barton.

Eén van de nadelen die ik aangaf bij deze plugin was dat, hoewel je HTML email kan versturen, je deze HTML met de hand in moet geven. Je hebt dus geen makkelijke editor om dit te doen. Een tweede nadeel van deze plugin is, dat hij al jaren niet meer wordt onderhouden. Hij werkt prima, maar als je vragen hebt, hoef je niet op support te rekenen.

Daarom was ik enorm blij toen ik ‘Better Notifications for WordPress‘ ontdekte. Alle genoemde nadelen spelen geen rol bij deze plugin. Je kan je email bericht in eenzelfde editor aanmaken, als je je blogberichten aanmaakt. Maar deze plugin heeft nog heel veel andere mogelijkheden.

Je kan namelijk niet alleen de ‘Welcome Email’ aanpassen, maar je kan letterlijk iedere systeem email van WordPress vervangen met je eigen tekst. Bovendien kan je een groot aantal email notificaties aanmaken, die WordPress helemaal niet kent. Heb je bijvoorbeeld een blog met veel gastbloggers? Dan kan je bij ieder nieuw geposte blogpost een bericht verzenden naar gebruikers met een bepaalde rol. Heeft een gastblogger bijvoorbeeld een bericht gepost, dan kan er een bericht hierover verzonden worden naar alle gebruikers met een ‘Editor’ rol.

Een plugin met een legio mogelijkheden.

Reusable Content & Text Blocks by Loomisoft

Welk LMS je ook gebruikt, ze hebben allemaal één en hetzelfde nadeel. Op het moment, dat je een les wilt ‘hergebruiken’ in een andere cursus kan je deze dupliceren. Allemaal leuk en aardig. Maar op het moment dat je deze gedupliceerde les aan moet passen, dan zal deze aanpassing niet in gedupliceerde lessen worden doorgevoerd.

De plugin Reusable Content & Text Blocks maakt het mogelijk tekst blokken de definiëren, die je vervolgens in kan voegen in een les in je cursus. Pas je de content van dit tekstblok aan, wordt deze aanpassing doorgevoerd in alle lessen waar dit tekstblok wordt gebruikt.

Een heel handige functionaliteit die je heel veel werk kan besparen. Tijdens de training eLearning met WP Courseware zal deze plugin ook apart worden besproken.

En wat natuurlijk ook niet mag ontbreken!

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in jouw WP Courseware omgeving is de Nederlandse vertaling van deze populaire plugin. Deze vertaling kan je geheel gratis downloaden vanaf de site van WordXPression.

En wanneer je werkelijk succes wilt hebben met jouw online leeromgeving, dan is het zeker aan te bevelen één van de eLearning cursussen van WordXPression te volgen.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Leer WP Courseware kennen

Binnenkort start WordXPression weer een nieuwe online live training WP Courseware.

Bouw zelf je online leeromgeving. Inclusief licentie WP Courseware

INCLUSIEF LEVENSLANGE LICENTIE WP COURSEWARE!