Vijf WordPress Plugins die anders nooit genoemd zouden worden

WordPress Plugins die een naam mogen hebben

Plugins voor WordPressJe kent vast de uitdrukking wel ‘Het mag geen naam hebben’, wanneer we het hebben over iets kleins… of eigenlijk iets wat we niet al te zeer ‘op willen blazen’. Met betrekking tot WordPress zijn er ook diverse plugins die gewoon heel handig zijn. Plugins die je eigenlijk graag aan anderen wilt adviseren. Die op zichzelf te onbeduidend zijn om er een compleet blogartikel aan te wijden. Vandaar dat ik vandaag eens een vijftal plugins de revue laat passeren die naar mijn idee zeer de moeite waard zijn, maar eigenlijk te weinig worden genoemd.

Black Studio Tiny MCE Widget

Tiny MCE is de ingebouwde editor van WordPress. Heel handig wanneer je opgemaakte tekst wilt schrijven, maar geen HTML beheerst. Wil je echter tekst in een widget gebruiken, dan biedt WordPress zelf je maar één oplossing: Toch HTML leren. De Black Studio Tiny MCE Widget plugin biedt je echter de mogelijkheid om die handige editor van WordPress ook voor je Widgets te gebruiken. Het is heel eenvoudig een kwestie van installeren en daarna de widget met de naam ‘Visuele Editor’ of ‘Visual Editor’ te gebruiken.

Child Pages Shortcode

Zoals je waarschijnlijk weet, is het mogelijk een bepaalde hiërarchie in je paginastructuur aan te brengen. In je URL krijg je dan iets van . Wanneer je niet al die doorverwijzingen naar onderliggende pagina’s met de hand bij wilt houden dan is de Child Pages Shortcode plugin iets voor jou. Wanneer je de shortcode op de pagina zet, dan laat de plugin automatisch alle onderliggende pagina’s zien. Zoals hier bijvoorbeeld. (Je moet wel wat naar beneden scrollen om het ook te zien).

External links

Je kent natuurlijk de gouden regel, dat je links naar externe sites altijd in een nieuw venster moet openen. Soms vergeet je dat… je bent ook gewoon een mens. Maar de External Links plugin zorgt er voor dat alle links in blogberichten en pagina’s daadwerkelijk ook in een apart venster worden geopend. Daarnaast zijn er meer aardige zaken met betrekking tot externe links, die je met deze plugin in kunt stellen.

Future Posts Calendar

Om je blogposts in te plannen, kan het handig zijn om te zien voor welke dagen je al iets hebt staan. De Future Posts Calendar laat in de pagina waar je je blog schrijft gelijk zien voor welke dagen je al een blogpost hebt gepland. Door een datum aan te klikken wordt deze ook in het veld voor de publicatiedatum gezet. Zo heb je een handig overzicht.

Simple Custom CSS

Wanneer je iets van CSS weet, is Simple Custom CSS vaak een uitkomst: Wil je je thema net iets anders hebben, maar is het niet instelbaar? Komt een widget net iets anders in het scherm dan je had gehoopt? Is er iets totaal anders mis met de layout van je site? Corrigeer het in enkele regels CSS die je direct (met syntax highlighting) in kan voeren in deze handige plugin? Geen verstand van CSS? Dan kun je het natuurlijk altijd laten doen. Bijvoorbeeld via zo’n handige Support Strippenkaart.

Vijf handige plugins die ik veel gebruik. Zoals je ziet. Allemaal net iets te weinig voor een compleet blogartikel. Maar wanneer je ze eenmaal geïnstalleerd hebt staan, zal je het met mij eens worden, dat ze je werk een stuk makkelijker maken.

Meer interessante plugins vind je in het gratis e-boek ‘50 WordPress Plugins die je weer doen glimlachen

Nog meer handige plugins? Wanneer je een website via WordPress XPress laat bouwen krijg je niet alleen deze handige plugins in je website, maar ook een aantal nuttige premium plugins. Zoals bijvoorbeeld GravityForms. De krachtigste formulieren plugin voor WordPress.

 

 

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.