Vijf WordPress Plugins – Voor Elck at Wils

Vijf plugins in vijf categorieën… voor iedereen iets dus!

PluginUit de enquête die ik aan het begin van dit jaar heb gehouden onder de lezers van mijn blog, bleek dat een groot aantal lezers in het bijzonder geïnteresseerd is in meer te weten over allerlei beschikbare plugins. En daarom probeer ik in ieder geval éénmaal per maand één blogartikel aan dit onderwerp de wijden.

Dus ook deze maand weer. Keken we de vorige maand naar plugins over de GDPR, deze maand verbreden we onze blik en kijken naar een vijftal plugins in vijf verschillende categorieën.

eLearning en online testen – WP Quiz

Jaren geleden heb ik de plugin ‘WP Pro Quiz’ besproken. Op dat moment de beste plugin voor online tests, die er beschikbaar was. Maar situaties veranderen en WP Pro Quiz wordt al een tijd niet meer onderhouden. Wanneer je op zoek bent naar werkelijk verbluffende multimediale ervaringen in je quizzen en tests, dan is H5P natuurlijk het antwoord op al je vragen. Maar ben je met iets minder ook tevreden, dan is WP Quiz eigenlijk een prachtige plugin.

Gebruik je deze plugin in combinatie met een LMS als WP Courseware dan heb je niet de mogelijkheid om de quizzen als een ‘blocking quiz’ te gebruiken. Maar gebruik je deze tests als zelf-test voor je cursist, dan is deze plugin zeker de moeite waard om eens te bekijken.

eCommerce – WooCommerce Shipping Plus

| Vijf WordPress Plugins - Voor Elck at WilsVoor de meeste toepassingen zijn de ‘verzend regels’ die je standaard aan WooCommerce kan toevoegen voldoende. Maar voor sommige webwinkels zullen de standaard mogelijkheden van WooCommerce onvoldoende blijken. Ooit, in een ver verleden, heb ik ooit een webwinkel gebouwd voor kampeerartikelen. Eén van de productgroepen was ‘Kookartikelen – Grote groepen’.

Denk bij deze producten bijvoorbeeld aan kookpotten voor boven het kampvuur… voor groepen van 30 man of meer. Deze potten die enkele kilo’s wogen en een diameter van soms meer dan een meter hadden konden niet mee met de reguliere pakketpost. En zodra zo’n artikel in een bestelling voor kwam, moest het pakket met een eigen transportdienst worden verzonden.

Voor dit soort, of zelfs meer complexe, verzendregels is WooCommerce Shipping Plus een uitkomst. Je kan vrijwel ieder veld wat voorkomt in je product gebruiken voor het samenstellen van de meest uiteenlopende regels om de verzending van je producten te ‘reguleren’.

Onderhoud en Beheer – WP Mail Logging

WordPress en email. Een wat moeizame relatie. Op het moment dat een mailbericht wat door WordPress of een plugin had moeten worden gegenereerd niet wordt ontvangen kan het altijd op meerdere plaatsen fout zijn gegaan.

  • De email is netjes verzonden, maar blijven hangen in een spam filter.
  • Door een fout in de WordPress- of server-configuratie is de mail wel ‘aangemaakt’ door WordPress maar nooit door onderliggende mail systeem verzonden.
  • Er is een fout in WordPress, of een conflict met plugins, waardoor de mail nooit is aangemaakt.

Krijgt de beoogde ontvanger een bepaald bericht niet, dan is het zoeken naar de oorzaak behoorlijk lastig.

Om het laatst genoemde punt uit te sluiten, kan het handig zijn om de plugin WP Mail Logging te installeren. Deze plugin houdt bij welke emails er vanuit WordPress zijn verzonden… en aan wie. Komt mail niet aan, dan kan je in ieder geval onderzoeken, of deze inderdaad wel is aangemaakt.

Social Proof – YIT Testimonial Showcase

Wil je de aanbevelingen van je klanten op een bijzondere manier tonen? De plugin YIT Testimonial Showcase geeft je hier zeer veel mogelijkheden voor. Met 30 verschillende stijlen die naar keuze in een slider of in een grid layout getoond kunnen worden, heb je in ieder geval een Testimonial pagina die opvalt.

User Experience – Reading Time WP

Voor een bezoeker aan je pagina kan het handig zijn om een indicatie te krijgen hoe lang het ongeveer duurt om een blogartikel te lezen. En dat is precies wat de plugin ‘Reading Time WP’ doet. Je kan zelf het aantal ‘woorden per minuut’ instellen, dus als jouw teksten gemiddeld wat moeilijker zijn, of jouw publiek gemiddeld wat langzamer leest, kan je dit eenvoudig aanpassen.

Het enige wat jammer is van deze plugin, is dat deze ‘gemiddelde leestijd’ niet alleen op de blogs, maar ook op de pagina’s  getoond wordt. Iets wat ik persoonlijk storend vind.

Maar met een regeltje CSS is dit eenvoudig uit te schakelen.

.page .rt-reading-time, .product .rt-reading-time {
   display:none!important;
}

In de regel hierboven wordt dit dus uitgeschakeld voor pagina’s en producten. Heb je meer custom post types (CPT’s) waarvoor je dit uitgeschakeld wilt hebben, kan je dit doen, door ook de naam voor die CPT in het lijstje op te nemen.

Tenslotte

Vijf verschillende plugins voor vijf verschillende doelen. Wil je nog meer plugins ontdekken die mogelijk voor jou interessant kunnen zijn, download dan het gratis e-boek ‘50 WordPress Plugins die je weer doen glimlachen‘.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht