Drie plugins voor een flitsende vormgeving van je website…

Een flitsende vormgeving voor je website…

webdesign

In dit blogartikel gaan we samen eens kijken hoe we de vormgeving van jouw website kunnen verbeteren, of in ieder geval… je website een meer eigentijds uiterlijk kunnen geven.
Dit doen we aan de hand van drie plugins, die jouw website direct een meer eigentijdse vormgeving zullen geven.

‘Vaste’ menu’s

Je ziet het steeds vaker op websites. Wanneer je omhoog scrolt op de pagina, dan blijft het menu gewoon aan de top van de pagina staan. Behalve dat dit een leuk ‘technisch foefje’ is, heeft dit een belangrijk voordeel boven ‘gewone’ menu’s die mee-scrollen de pagina af. De navigatie blijft constant in beeld. De bezoeker zal eerder door klikken naar een andere optie op je site.

In veel thema’s is tegenwoordig zo’n ‘statisch’ menu ingebouwd. Maar als dit bij jouw thema niet het geval is, is dit in enkele eenvoudige stappen makkelijk toe te voegen. Het nadeel is alleen, dat je hiervoor moet gaan ‘rommelen’ in de CSS en javascript bestanden van je thema. Vind je dit allemaal iets te complex, dan is er gelukkig ook een handige plugin die precies doet wat jij wilt, namelijk Sticky Menu (or Anything!) on Scroll.

Met behulp van deze plugin kun je ieder onderdeel van je webpagina (maar een menu is wel het meest logisch) een ‘vaste’ positie geven binnen je browser. Wanneer je scrolt met de pagina, blijft dat onderdeel op zijn vaste positie binnen de browser.

Het gebruik van deze plugin is wel voor de wat meer gevorderde WordPress gebruiker. Je moet namelijk ‘onder water’ in de HTML code van je pagina ontdekken wat de naam van de class is die hier voor gebruikt moet worden. Dit kun je echter -als je weet wat je doet- makkelijk zelf uitzoeken. Dit doe je door in Chrome met je muis boven het menu te gaan staan. Vervolgens klik je  met je rechter muisknop op ‘Inspecteren’. Heb je helemaal geen kaas gegeten van HTML, kun je de vraag altijd stellen aan de maker van je thema.

Mooiere ‘Recente berichten’

De standaard WordPress plugin voor ‘Recente berichten’ is niet echt mooi. Functioneel… dat wel, maar mooi? Nee. Wil je jouw recente berichten op een fraaiere manier tonen, dan is Flexible Posts Widget waarschijnlijk het antwoord op je vragen.
Door middel van deze widget kun je precies aangeven welke onderdelen je wel, en welke onderdelen je niet wilt laten zien. Datum, naam van de auteur, titel, samenvatting, afbeelding, jij bepaalt het! Bovendien voor de echte doe het zelver is het bovendien mogelijk om je eigen ‘template’ te maken. Je moet hiervoor wel enige kennis van PHP, HTML en CSS hebben. Maar je wordt een stuk flexibeler.

Betere presentatie van je foto’s

Je weet waarschijnlijk, dat je bij het uploaden van een afbeelding uit verschillende ‘mogelijkheden’ kunt kiezen met betrekking tot wat er gebeurt, wanneer er op de foto wordt geklikt. Eén van de opties is, dat de afbeelding wordt getoond. Maar dit is niet zo fraai. Je afbeelding wordt ‘los’ in de browser getoond en er is niets meer van je pagina terug te vinden. De kans dat de bezoeker nu de foto ‘wegklikt’ en zo je site verlaat is behoorlijk groot.

De plugin Fancybox Plus for WordPress zorgt er voor, dat afbeeldingen waarop geklikt wordt (indien klikken mogelijk is) automatisch in een pop-up venster worden geladen. Op deze manier wordt de pagina niet meer verlaten. Het aardige is, dat je na het activeren van de plugin in principe niets meer in hoeft te stellen. De plugin werkt geheel automatisch.

Samenvattend

Door het gebruik van deze drie plugins zorg je er voor, dat jouw website voldoet aan wat er vandaag de dag qua vormgeving van een website verwacht mag worden. De plugins zijn op zich niet revolutionair. Een eigentijds, modern thema heeft dit allemaal als ‘vanzelfsprekend’ aan boord. Maar als één of meerdere van voornoemde functies niet wordt ondersteund, weet je in ieder geval welke plugins je hier voor kunt gebruiken.

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in de volgende blogposts :

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.