Prijstabellen in WordPress

De beste plugins voor prijstabellen in WordPress

Jij bent ondernemer. Tenminste, daar ga ik vanuit, omdat dat mijn doelgroep is. En als ondernemer wil je natuurlijk iets verkopen. En natuurlijk wil je jouw product goed presenteren.

Sinds jaar en dag worden hiervoor prijstabellen gebruikt. Je kent het wel. Een aantal productopties naast elkaar, ieder met een eigen prijs en een duidelijk overzicht wat je voor dat bedrag mag verwachten.

Het zal je niet verbazen dat prijstabellen in WordPress gerealiseerd worden door middel van plugins. In dit artikel wil ik een aantal plugins voor prijstabellen onder je aandacht brengen zonder nu direct een bepaalde voorkeur over uit te spreken.

Want uiteindelijk is een ‘prijstabel’ iets wat ook sterk afhankelijk is van je smaak. En hoewel er over smaak best te twisten valt, zijn de discussies hierover meestal toch vrij zinloos.

Prijstabellen in Elementor Pro

prijstabellen in WordPress

Wanneer ik websites voor mijn klanten bouw, dan gebruik ik bij voorkeur Elementor Pro. En Elementor Pro heeft ‘ingebouwde’ prijstabellen. In deze tabellen kan je ondenkbaar veel variaties bedenken, maar je zit wel vast aan een bepaalde volgorde van de informatie die er in kan komen te staan.

Zo zal de prijs altijd (bijna) bovenaan komen te staan. Dit heeft ook mijn persoonlijke voorkeur, maar soms wil je wat anders. En dan volstaat de ‘pricing table widget’ van Elementor Pro niet meer.

Gelukkig is er voor Elementor Pro een groot aantal andere plugins beschikbaar, waarbij sommige wat flexibeler zijn met de mogelijkheden voor de pricing tables.

Month – Annual Pricing table widget for Elementor

prijstabellen in wordpress | Prijstabellen in WordPress

Sommige plugin bouwers zijn super creatief in het verzinnen van namen voor plugins maar de maker van ‘Month – Annual Pricing Table Widget for Elementor‘ is dat duidelijk niet. Wat hij wel mee heeft, is dat deze plugin voor prijstabellen in WordPress precies aangeeft wat hij doet!

Op het gebied van prijstabellen zelf, biedt de plugin niet veel meer -wel anders- dan de standaard Elementor Pro prijstabellen, maar met één aardigheid: Heb je verschillende tarieven per maand of jaar, dan kan eenvoudig een andere tabel tonen door op de juiste periode te klikken.

Pricer – Pricelist for Elementor by Merkulove

prijstabellen in wordpress | Prijstabellen in WordPress

De Pricer plugin is opnieuw een specifieke Elementor add-on. En deze plugin ondervangt precies de nadelen die ik eerder heb aangegeven bij de standaard pricing table widget van Elementor Pro.

De Pricer plugin maakt het namelijk wel mogelijk om de volgorde van de verschillende onderdelen van een pricing table in volgorde te veranderen.

Daarnaast biedt deze plugin nog een aantal andere leuke opties. En zoals met de meeste plugins van Merkulove, is ook deze plugin voor prijstabellen in WordPress gecodeerd met het oog op performance. Als het type kolommen je bevalt, zeker aan te bevelen.

CSS3 Responsive Web Pricing Tables Grids

prijstabellen in wordpress

Eh… wanneer we het over niet-klinkende namen voor producten hebben dan kunnen de jongens van QuanticaLabs er ook wel wat van. Ondanks de onmogelijke naam is de plugin CSS3 Responsive Web Pricing Tables Grids een geweldige plugin voor je prijstabellen.

Wanneer we het hebben over prijstabellen in WordPress dan denken we meestal aan prijskolommen. De plugin CSS Responsive Web Pricing Table Grids toont echter letterlijk prijstabellen in een matrix (Engels ‘grid’) formaat. En om het allemaal gelijk wat leuker te maken: Verschillen je prijzen naarmate je klant een langer of korter abonnement aangaat, dat is ook geen enkel probleem. In tegenstelling tot ‘Month – Annual Pricing Table Widget for Elementor’ kan je niet slechts twee, maar een oneindig aantal perioden kiezen… bijvoorbeeld ‘per week’, ‘per maand’, ‘per jaar’, ‘levenslang’.

Dit is geen Elementor add-on, dus je kan deze plugin gewoon gebruiken, ook als je niet over Elementor beschikt.

CSS3 Vertical Web Pricing Tables for WordPress

prijstabellen in wordpress

Ook de plugin CSS3 Vertical Web Pricing Tables for WordPress is van QuanticaLabs. Je mag het ze dus eigenlijk niet kwalijk nemen, dat ook hier de naam van de plugin gespeend is van iedere originaliteit. In eerste instantie lijkt deze plugin misschien sterk op CSS3 Responsive Web Pricing Tables Grids, maar er zijn toch behoorlijk wat verschillen in de layout. En ik moet eerlijk zeggen, deze originaliteit in de layout van de prijstabellen in WordPress bevalt mij wel.

Opnieuw, dit is geen specifieke Elementor Add-on, dus ook deze plugin kan je op iedere WordPress site gebruiken.

AP Pricing tables

prijstabellen in wordpress | Prijstabellen in WordPress

En wanneer je de grootst mogelijke vorm van flexibiliteit wilt, is AP Pricing tables zeker de moeite van het overwegen waard. AP Pricing Tables is een ‘builder’, waarmee je zelf kan bepalen welke elementen je in je prijstabellen wilt gebruiken. En daarmee gaat de plugin heel wat verder dan enig van de andere bovengenoemde plugins. Je kan zo bijvoorbeeld ook Google maps, video of andere zaken gebruiken om jouw prijstabellen vorm te geven.

Wanneer je meer gecharmeerd bent van de prijstabellen zoals deze worden aangeboden in de plugins van QuanticaLabs, dan zal deze plugin je wellicht niet interesseren, omdat hij uitsluitend geschikt is voor prijskolommen, maar ben jij een ‘prijskolom’ type tabellenbouwer, dan geeft deze plugin je de meeste flexabiliteit.

Conclusie?

Over smaak valt niet te twisten. Wat voor jou de best passende plugin is, is hoofdzakelijk afhankelijk van twee vragen:

  • Gebruik je Elementor?
  • en Wat vind jij het mooist?

Wat mij betreft hoef je hier dus geen diepgravende conclusie te verwachten. Werp een blik op de voorbeelden op de sites waarheen ik link en maak je keuze!

Blijf op de hoogte

Al meer dan tien jaar blog ik op de site van WordXPression over WordPress, e-Commerce, e-Learning, Marketing en Elementor. Met ruim 30.000 unieke bezoekers per maand is de WordXPression een van de meest gelezen blogs over deze onderwerpen binnen het Nederlands taalgebied. Doe jij iets met WordPress? Dan kan je eigenlijk de berichten op deze blog niet missen.

En dat hoeft ook niet!

Door op de rode bel links onder de pagina te klikken kan jij je abonneren op de browser push berichten. Iedere keer wanneer ik een nieuw blogbericht plaats, word jij hierover automatisch op de hoogte gehouden.

Mooi toch?

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht