Maak zelf je floating social share buttons met Elementor Pro

Eén van de mooie dingen van Elementor (Pro) is dat het veel extra plugins overbodig maakt. En dat is weer mooi, omdat dit een positieve bijdrage levert aan de laadtijd van je site. Immers, hoe minder plugins, hoe sneller je site.

Vrijwel iedereen gebruikt op de één of andere manier ‘social share buttons’, één of andere plugin die het mogelijk maakt om een blogpost of pagina via social media te delen. En een heel effectief soort ‘social share buttons’ zijn de floating buttons. Knoppen die de hele tijd op dezelfde plaats in het scherm blijven.

Maar wist je, dat je dit soort knoppen met Elementor Pro heel makkelijk zelf kan maken? In onderstaande video laat ik je stap voor stap zien hoe je dit doet.

Het mooie hiervan is niet alleen dat het je site minder vertraagd, dan een aparte plugin hiervoor, maar ook dat je deze toolbar helemaal naar eigen inzicht vorm kan geven.

En dit is maar één van de vele mogelijkheden die je hebt met Elementor Pro.

Enkele kanttekeningen bij de video.

Zoals al aangegeven in de video zelf, werkt dit minder goed voor mobiele apparaten. In de video laat ik je zien, hoe je dit ‘mobiel sharen’ uit kan schakelen om te voorkomen, dat de sharebuttons op de mobiel over de tekst komen te staan.

Om je berichten mobiel toch ‘deelbaar’ te maken is het een goed idee om onderaan de blogpost ook een paar mobiele sharebuttons te plaatsen, gewoon in de pagina zelf. Om een overkill aan knoppen te voorkomen, kan je met behulp van de ‘responsive’ opties van de Share button widget de knoppen op andere apparaten verbergen.

Jij aan de slag met Elementor Pro en share buttons?

Word je net zo enthousiast als ik over de mogelijkheden van Elementor Pro en wil je hiermee aan de slag op je eigen website?

Dan is het goed om te weten, dat sinds augustus 2018 alle WordPress XPress websites van Elementor Pro zijn voorzien. Je hoeft niet eens zelf aan de slag om die social sharebar er in te bouwen, want dat doen we gewoon even samen bij het bouwen van je site.

Heb je al een website en toch met Elementor Pro aan de slag? Dat kan ook via de basistrainingen, waarbinnen diverse Elementor Pro trainingen worden aangeboden.

Kortom, er is geen enkele reden om niet zelf aan de slag te gaan met Elementor Pro.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht