WooCommerce blijft Engels in mijn Nederlandse WordPress site

Tips

WooCommerce blijft Engels in mijn Nederlandse WordPress site

Normaal gesproken zal WooCommerce zich aanpassen aan de taal van je WordPress site. Heb je een Nederlandse site, is WooCommerce in het Nederlands, heb je een Engelse site, dan krijg je de Engelse versie van Woo te zien en is je WordPress site in het Duits, zal de Duitse versie van WooCommerce geladen worden. Althans… in theorie. In de praktijk gebeurt het nog wel eens, dat je jouw Woo-webwinkel ondanks het feit, dat je WordPress site in het Nederlands is, toch in het Engels blijft.

Dit komt omdat tegenwoordig de vertalingsbestanden van WooCommerce tijdens het installeren van WooCommerce opgehaald worden… en dit wel eens fout gaat. Blijft jouw versie van WooCommerce Engelse teksten tonen, raak dan niet in paniek, maar neem de volgende stappen.

  1. (Deze stap heb je al genomen. Goed zo!) Ga naar de site van WordXPression en kijk of er in de blog en tips nog informatie te vinden is, die je helpt bij het oplossen van je probleem. Bookmark de site voor de toekomst.
  2. Maak een vreugdedansje… jij hebt hier de oplossing voor je probleem gevonden en kunt nu doorgaan met stap 3 om het te verhelpen.
  3. Ga naar je WooCommerce site, log in in het Dashboard en ga naar WooCommerce->Systeemstatus
  4. Klik op de tab ‘Tools’.
  5. Klik op de knop ‘Force Translation Upgrade’ (per versie van WooCommerce kan de tekst iets verschillen, maar de woorden ‘Force’ en ‘Translation’ komen er altijd in voor).
  6. Wacht en zie hoe de pagina wordt ververst… en tot je blijde verrassing is WooCommerce nu in het Nederlands.

Mochten de pagina’s die nodig zijn voor WooCommerce al zijn aangemaakt, dan zal de naam van deze pagina’s niet veranderen. Je hebt hier Engelstalige pagina’s en die zal je even aan moeten passen in het Nederlands. Ook namen van belastinggroepen zullen opnieuw moeten worden ingegeven.

Veel plezier met je WooCommerce Webwinkel!

Meer omzet uit je webwinkel? Download dan één van de gratis e-boeken of volg een training van WordXPression.

Zoals bijvoorbeeld

Andere tips

Uit de blog

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht