Bouw zelf je WordPress website met Elementor Pro

Zelf je WordPress website met Elementor Pro bouwen is door de nieuwe cursus van WordXPression wel heel makkelijk geworden.

Zelf een website maken is nu nog makkelijker dan een IKEA meubel monteren…

wordpress website met elementor pro | Bouw zelf je WordPress website met Elementor Pro

Want laten we eerlijk zijn… een IKEA meubel monteren is niet echt makkelijk. Natuurlijk, bij het IKEA kastje Snötfrötter, of welke andere fantasienaam het meubel kan hebben gekregen, zit wel een handleiding, maar dat is gewoonlijk een stuk papier met vage aanduidingen van onbestemde schroefjes die je in een zak vol ijzerwaren op moet zoeken.

En zonder uitzondering… halverwege het project kom je er achter dat schroefje B7 niet in gat 12a gedraaid had mogen worden.

Persoonlijk vind ik het Swöds design van IKEA best aantrekkelijk, maar het in elkaar zetten bezorgd me iedere keer weer een nachtmerrie. Is het voor een concern wat wereldwijd miljoenen meubels verkoopt nu echt teveel gevraagd om duidelijke video instructies op een website te zetten, waardoor mijn bureautafel Rösterflöbel niet als twee druppels water lijkt op het kinderledikant Drömfänger?

Op veler verzoek

Op de site van IKEA kan je in een virtuele ideeënbus suggesties achter laten hoe IKEA hun dienstverlening kan verbeteren. Mijn suggestie voor instructievideo’s voor hun meubilair zal waarschijnlijk niet veel bijval hebben gekregen, omdat ik wellicht de enige in de wereld ben, die niet in staat is hun montage instructies te volgen zonder het minstens twee keer fout te doen. Shame on me.

Vanaf het moment dat ik begon te bloggen over Elementor kreeg ik heel regelmatig het verzoek, of ik geen cursus zou kunnen geven over het bouwen van een website met Elementor. Omdat veel mensen een beetje het ‘IKEA schroef idee’ kregen, wanneer ze voor een eerste keer met Elementor werden geconfronteerd.

Daarnaast kreeg -en krijg- ik nog steeds heel veel verzoeken om een ‘soort basiscursus WordPress’ te organiseren.

En toen ik ruim een jaar geleden verhuisde naar mijn nieuwe woning met bedrijfsruimte kon ik in de behoefte voldoen met mijn project ‘WP Basistrainingen’. Korte, modulaire cursussen voor in principe kleine groepen met specifieke doelen.

En toen kwam COVID.

wordpress website met elementor pro | Bouw zelf je WordPress website met Elementor Pro

COVID is geen computervirus

Tot het coronavirus zijn lelijke kop opstak, waren het de computervirussen die zich het snelst verspreidden. Sinds corona echter is het gebruik van computers voor allerlei online zaken toegenomen, juist om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan.

Wanneer ik met een klant een WordPress XPress website bouw, dan doen we dat tegenwoordig online. Werkt net zo goed, alleen ik mis toch de gezamenlijke lunch.

En omdat WP Basistrainingen pre corona in een duidelijke behoefte bleek te voldoen, heb ik enige tijd geleden besloten om de inhoud van deze basistrainingen op te nemen in een aantal online cursussen.

En niet geheel zonder trots kan ik vertellen, dat de eerste training nu online staat. ‘Basiscursus Bouw zelf je WP Website met Elementor Pro’ is wellicht een mond vol, maar het is wel een heel duidelijke omschrijving van wat je van de cursus mag verwachten.

Time is money… niet dus!

wordpress website met elementor pro | Bouw zelf je WordPress website met Elementor Pro

Ondernemerschap kent twee fasen
Fase één : Je hebt meer tijd dan geld
Fase twee : Je hebt meer geld dan tijd.

Wanneer je pas begint met je onderneming dan heb je meestal meer tijd dan geld. Tenzij je natuurlijk je onderneming start naast een full time baan, dan heb je een gebrek aan beide.

Bouw zelf je WordPress Website met Elementor Pro

Toen ik begon aan het ontwikkelen van de ‘Basiscursus Bouw Zelf je Website… enzovoorts’ was mijn primaire doelgroep de zelfstandige ondernemer die aan de start van zijn carrière staat. En dat is nog steeds de primaire doelgroep van mijn training.

Maar toen ik tijdens de ontwikkeling een aantal kennissen en klanten vroeg of ze eens naar het cursusmateriaal wilden kijken, kreeg ik heel enthousiaste reacties. Want als ondernemer wil je af en toe eens een ‘extra website’ voor een specifiek doel. Voor het boek wat je geschreven hebt, voor een training die je geeft of misschien ook voor een goed doel, wat je nauw aan het hart ligt. Van die zaken waarvoor je bij een ‘kosten/baten’ analyse niet direct zelf een website zou laten bouwen, maar als iemand je vertelt, hoe je het zelf in een lang weekend kan doen?

En dat is precies het doel van de basistraining. Voor de kosten van de training, plus de licentiekosten van Elementor Pro heb je -wanneer je deze training doorloopt- een website in een lang weekend. In totaal kost je dat dus minder dan 100 euro, en je hebt precies wat je wilde!

Spelenderwijs

Spelenderwijs en heel praktisch leer ik je werken met Elementor (Pro). Je gaat een ondernemerswebsite bouwen. Met alles erop en eraan. Ik ga je geen uren lastig vallen met alle schroefjes en moertjes van Elementor, maar stapsgewijs bouw jij je website op en leer je iedere keer net iets meer van Elementor kennen.

Bovendien, door de Q&A bij iedere les kan je ieder moment de vragen stellen, die je stellen wilde.

Kortom… een training die meer dan de moeite waard is. Neem gewoon eens een kijkje op de site ‘Bouw Zelf Je WP Website‘ en zie voor jezelf.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht