Wat is er nieuw in Elementor 3.7

Het is alweer een tijdje geleden, dat ik Elementor Pro 3.7 heb besproken. En hieruit blijkt meer dan duidelijk, dat de nieuwe versies van Elementor en Elementor Pro niet gelijk op lopen. Soms loopt Elementor voor, de andere keer Elementor Pro.

De wijzigingen in Elementor 3.7 zijn niet spectaculair, maar er is wel een aantal nieuwe handigheidjes toegevoegd, die het werken iets gemakkelijker maken. Laten we ze eens één voor één bespreken.

Voor alle duidelijkheid, op het moment dat ik dit schrijf, is Elementor 3.7 nog een beta versie, je kan deze nog niet ‘gewoon’ downloaden.

Overigens, in de screenprints zie je dat de bekende roze Elementor balk nu grijs is geworden. Dat is geen ‘verandering’, maar de ‘Developers Editie’ van Elementor heeft -om het duidelijk te maken, dat het niet de ‘gewone’ Elementor is- een grijze balk.

‘Exit’ in plaats van ‘Go to Dashboard’

Het lijkt een aanpassing met weinig impact, maar persoonlijk ben ik hier heel blij mee. Wanneer je tot en met versie 3.6 Elementor verlaat, dan doe je dat door op een knop ‘Go to Dashboard / Naar het Dashboard’. Deze knop heeft nu de tekst ‘Exit / Afsluiten’. Maar het is meer dan slechts een naamwijziging.

Klik ik er op, dan krijg ik de eerste keer een dialoog te zien

Elementor 3.7

Ik kan hier kiezen waar ik voortaan heen wil gaan, wanneer ik de Elementor Theme Builder verlaat. Deze post, het complete overzicht van het post type waar ik mee bezig ben, of naar het WordPress Dashboard.

In het verleden ging ik automatisch -ondanks dat de knop deed vermoeden dat ik naar het Dashboard zou gaan- naar de post zelf gestuurd. Iets wat mij drie klikken en even wachten kostte om uit te komen, waar ik meestal wilde zijn. Het Dashboard. Wanneer ik hier mijn keuze maak en klik op ‘Apply / Toepassen’, dan wordt voortaan bij het verlaten van de Theme Builder de gekozen pagina geladen. Klik ik op ‘Decide later’ dan kan ik de keuze later maken.

Onder de gebruikers instellingen kan ik later eventueel mijn keuze aanpassen.

De taal van de Elementor Editor instellen

WordPress maakt het sinds enige tijd mogelijk om de taal voor het Dashboard van WordPress anders in te stellen, dan de taal van de site. Dat is handig. Ik heb zo bijvoorbeeld een aantal Belgische klanten met aparte Nederlandstalige en Franstalige site. Ik heb ook een klant met een Duitstalige site. Nu kan ik Frans en Duits aardig lezen en verstaan, maar op het gebied van IT termen mis ik toch de nodige taalkennis in deze talen. Fijn dat ik dan gewoon de taal voor het WordPress Dashboard in het Engels of Nederlands in kan stellen.

Wat minder fijn was, was dat Elementor zich daar voor kort niets van aantrok. Was de algemene taal voor de website Duits of Frans, dan kreeg ik Elementor gewoon in het Duits of Frans te zien, ongeacht mijn ingestelde taalvoorkeur op gebruikersniveau.

Sinds 3.7 werkt dat dus wel goed.

Een ‘number scrubber’

Een andere nieuwigheid is de ‘number scrubber’. Wanneer je Adobe Photoshop gebruikt, dan ken je mogelijk deze feature al. Wanneer je met je muispointer boven een invoerveld voor een getal staat, en je beweegt de muis naar links, dan wordt het getal lager, beweeg je naar rechts, wordt het getal hoger. Geen revolutionaire verbetering, maar toch handig, dat de mogelijkheid bestaat.

Elementor 3.7

Custom Icons en SVG afbeeldingen in diverse widgets

Vanaf Elementor 3.7 is het ook mogelijk om je eigen iconen of SVG afbeeldingen aan de volgende widgets toe te voegen

  • Alert
  • Video
  • Image Carousel

Dus je kan bijvoorbeeld de standaard ‘Play’ knop van je Video speler aanpassen.

Een leuk aardigheidje voor de vormgeving.

Experimenten

Wanneer je niet weet wat ‘Experimenten’ zijn in Elementor, dan moet je beslist mijn post over Experimenten in Elementor eens lezen. In dit onderdeel zijn de volgende zaken veranderd.

  • Improved Asset Loading heeft de status ‘Stable’ gekregen. Volgens de makers van Elementor kan je dit dus nu veilig gebruiken in een productieomgeving.
  • Additional Custom Breakpoints heeft ook de status ‘Stable’ gekregen. Dus ook deze kan je nu veilig gebruiken.
  • Voor het experiment ‘Flexbox’ (alfa status): Het widget panel van de ‘Container’ is op een andere manier gerangschikt, om onderdelen beter vindbaar te maken.
  • Ook voor het experiment ‘Flexbox’ (alfa status): Bij een rechter muisknop klik boven de container is er een nieuw menu item bijgekomen ‘Add new container’.

Nested Elements

De meest interessante nieuwe feature is slechts ‘in concept’ beschikbaar. Er heeft tussen 3.6 en 3.7 een enorme makeover van de onderliggende code plaatsgevonden, die het straks mogelijk moet maken ‘nested elements’ te gebruiken.

Hoe dit geïmplementeerd zal worden weet ik nog niet, maar ik stel mij zo voor, dat je straks in een ‘tab’ widget andere widgets in de individuele tabbladen kan plaatsen, bijvoorbeeld. Maar wil je op de hoogte blijven van de nieuwe verandering, abonneer je dan op de WordXPression nieuwsbrief.

Over deze updates

Sinds enige tijd houd ik bij, wat nieuw is in welke versie van Elementor of Elementor Pro. Elementor heeft zoveel te bieden en niet iedere Elementor gebruiker heeft iedere keer de tijd om te ontdekken, wat er ditmaal is bijgekomen. Omdat ik als ontwikkelaar toch iedere keer nieuwe beta versies van Elementor moet evalueren, is het een kleine moeite om verslag te doen van mijn bevindingen.

Hieronder vind je de verschillende ‘updates’ met betrekking tot nieuwe functies in Elementor:

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht