Wat komt er kijken bij een nieuwe WordPress website?

Een nieuwe WordPress Website – Een checklist voor ‘beginners’.

nieuwe wordpress website | Wat komt er kijken bij een nieuwe WordPress website?Wanneer je begint met een nieuwe WordPress website voor je onderneming, dan komt er een aantal dingen bij kijken die je eigenlijk niet over het hoofd mag zien. Hoewel een aantal zaken al eerder genoemd is in blogartikelen, wil ik er toch nog eens bij stil staan. En het geheel completeren tot een handige checklist voor jou.

Zorg voor een goede hosting

Het is tegenwoordig niet duur om een website te laten hosten. Wil je meer dan een eenvoudige WordPress website om je bedrijf te presenteren, maar wil je bijvoorbeeld ook een webwinkel of een online leeromgeving hebben, dan zijn deze goedkope pakketten meestal te licht. Laat je goed informeren met betrekking tot passende hosting voor jouw website.

Denk goed na over het thema wat je wilt gebruiken

Wanneer je kiest voor een thema, maak deze keuze dan heel bewust. Ik heb in het verleden heel wat geschreven over het kiezen van een juist thema voor je website. Lees deze artikelen nog eens door, voor je een definitieve keuze maakt.

Over hoe je dit thema in kan zetten voor een goed navigeerbare website, heb ik ook het nodige geschreven.

Orienteer je goed met betrekking tot de beschikbare plugins

Eén van de voordelen van WordPress is dat er talloze plugins beschikbaar zijn, een nadeel is, dat er talloze plugins beschikbaar zijn. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig worden er op talloze blogs diverse plugins regelmatig besproken. Zoals bijvoorbeeld op de site van WordXPression. Als je zoekt in de ‘Plugins‘ categorie kom je vele goed besproken en vaak ook onderling vergeleken plugins tegen. Met een duidelijke bespreking van voor- en nadelen.

Benoem je doelgroep en je ideale klant

Verkopen via je website is zoveel makkelijker als je je doelgroep en je ideale klant expliciet benoemt. Over het hoe en waarom heb ik in de afgelopen jaren letterlijk boekdelen geschreven.

Een website is geen folder, maar een instrument voor je bedrijf.

En dit geldt nog sterker, wanneer je een online leeromgeving of een webwinkel hebt. Ga actief aan de slag met marketing en remarketing. Blijf jezelf informeren (bijvoorbeeld via de blog van WordXPression) en volg enkele relevante trainingen. Dit is nog veel meer van toepassing, wanneer je een webwinkel of een online leeromgeving hebt.

Zorg voor een goede beveiliging, regelmatige updates en back ups.

Klinkt dat als een technische nachtmerrie voor je? Dat is het ook! Gelukkig kan je dit allemaal uitbesteden.

Zorg ervoor dat je voldoet aan de GDPR

Dit voldoen aan de GDPR bestaat uit drie delen. Eén deel is de beschrijving en inrichting van de procedures in je bedrijf. Een tweede deel is het hebben van een goede Privacy verklaring. En tenslotte is het van groot belang, dat ook je site aan de wettelijke voorwaarden rond opt-in en opt-outs voldoet. Bij vooral dit laatste deel van WordXPression je goed ondersteunen. Wanneer je een nieuwe website laat bouwen, is deze ondersteuning inbegrepen. Bouw je de website zelf, of heb je al een website, dan is wellicht de WordXPression Support Strippenkaart een goede oplossing.

Plan tijd in voor je website

Blok per week minimaal 4 uur in voor je website en het onderhoud hieraan. Wanneer je goed met je site aan de slag wilt gaan, zal het je dit zeker kosten. Plan ook één dag per maand in om de effectiviteit van je site op basis van de meetgegevens en je verkopen de evalueren.

Zorg ervoor dat je Google Analytics keurig activeert wanneer je site live gaat

Het succes van je website is mede afhankelijk van de informatie die je hebt met betrekking tot je sitebezoek. Zorg er dus voor, dat je Google Analytics goed installeert en kijk ook regelmatig naar de gegevens.

Richt ook direct je Remarketing / Retargetting goed in

Direct gegevens verzamelen betekent ook, dat je direct begint met gegevens te verzamelen voor je latere marketing. Eén van de simpele stappen om dit te doen, is door Google Analytics hier op voor te bereiden en je Facebook pixel in je pagina op te nemen. Hoe je effectief je remarketing / retargetting oppakt leer je onder meer in ‘Online Marketing – Een Stap Verder

Tenslotte

Mocht je nog tips hebben op wat op deze checklist niet mag ontbreken, dan hoor ik het graag van je in het commentaar hieronder.

Wil je een goede website die aan de checklist voldoet? Dan moet je zeker contact opnemen over een nieuwe website met WordXPression.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht