Plugin

Wat is een 'Plugin'?

« Back to Glossary Index

In de context van WordPress is een plugin een programma module die binnen WordPress geïnstalleerd kan worden om extra functionaliteiten aan WordPress toe te voegen. Een plugin kan iets kleins zijn als bijvoorbeeld een plugin die social share buttons aan je website toevoegt, of juist iets heel groots, zoals WooCommerce, een plugin die een complete webshop toevoegt aan je website.

Iedere plugin heeft echter een invloed op de performance van je website. Het is daarom goed om bij de installatie van een plugin heel kritisch te zijn, of je die echt nodig hebt, of dat je de gewenste functionaliteiten op een andere manier zou willen implementeren.

Andere manieren om functies toe te voegen aan je WordPress website is via een code snippet, of via de ‘functions.php’ van je thema.

Soms zijn er plugins die niet direct WordPress, maar juist plugins binnen WordPress uit te breiden in functionaliteiten. Deze plugins noemen we dan ‘Add-Ons’ of ‘Extensions’. Hoewel technisch gezien een add-on niet verschilt van een plugin, gebruiken we hier liever de andere naam.

Add-ons en extensions zijn in principe gelijkwaardig in technisch opzicht. Binnen WooCommerce worden deze plugins extensions genoemd, binnen Elementor add-ons.

« Terug naar de index van de woordenlijst

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht