Thema

Wat is een 'Thema'?

« Back to Glossary Index

Een thema (of in het Engels ‘theme’) is een set van bestanden die wordt gebruikt om de gegevens in jouw WordPress website op een door jou gewenste wijze te tonen.

Standaard kent WordPress een aantal Post Types, een aantal wat met ‘Custom Post Types’ uitbreidbaar is. Een ‘Thema’ is een verzameling van programma bestanden, die we in deze context ‘Templates’ noemen, die ervoor zorgen, dat iedere (Custom) Post type op de juiste manier getoond zal worden.

Thema’s zijn van oudsher PHP bestanden die op een bepaalde manier gegevens tonen. Sinds de opkomst van de zogenaamde Theme Builders, waaronder Elementor, is het mogelijk je eigen thema’s te ontwerpen met zo’n ‘theme builder’.

Wanneer je wijzigingen aan wilt brengen in een thema, doe je dat niet in het thema zelf, maar in een zogenaamd ‘child theme‘. Eén van de meest gangbare situaties wanneer je een child theme wilt gebruiken, is wanneer je wijzigingen aan wilt brengen in de ‘functions.php’ om functionaliteiten aan je website toe te voegen zonder de overlast van een plugin.

Een alternatieve voor een wijziging via de functions.php is via een site specifieke plugin.

« Terug naar de index van de woordenlijst

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht