Over 3D en Splittesting

Een diepteonderzoek naar een succesvolle e-boekhandel

| Over 3D en SplittestingHeb je er wel eens bij stil gestaan, dat je hersenen je regelmatig voor de gek proberen te houden? Nog niet zo gek lang geleden probeerde ik een klant te overtuigen, dat haar site volslagen ongeschikt was voor het verkopen van haar e-boek. Ze had mijn gratis e-boek ‘Verleid je Klant‘ gelezen en dacht, dat ze al het geschut op de juiste manier in stelling had gebracht. Ze blogde over haar onderwerp, bood twee hoofdstukken van haar e-boek gratis aan voor listbuilding en hield haar mailinglist regelmatig op de hoogte van haar nieuwe blogposts. Ze was heel actief binnen social media en had dagelijks tussen de 100 en 300 bezoekers op haar site… maar slechts 3-4 mensen per week downloadden haar gratis ‘preview’ van haar e-boek en niemand had het gekocht. Als voorbereiding op mijn skypeconsult met haar las ik haar e-boek door en ik moet eerlijk zeggen: Het was goed. Maar wat deed ze dan fout?

In eerste instantie had ik het niet door, maar toen ik haar Squeeze page, de pagina die zij gebruikte om email adressen te krijgen, eens goed bekeek, merkte ik dat er iets miste. Haar salestekst was ok, maar het plaatje van de ‘omslag’ van haar e-boek was totaal niet uitnodigend. Een gekleurd vlak met de titel van het boek er op.

Tijdens het consult stelde ik haar voor om een ‘split test’ te doen: Twee vrijwel identieke pagina’s worden om en om aan de bezoekers getoond waarbij een cookie ervoor zorgt, dat bezoeker X altijd pagina A en bezoeker Y altijd pagina B krijgt. ik gebruikte hiervoor de plugin A/B Test, die je gratis van de WordPress site kunt downloaden. Op Pagina A had ik haar ‘platte’ boekomslag geplaatst, op pagina B de boekomslag die ik gemaakt had met behulp van BoxShotKing. Om je een impressie te geven wat hiermee mogelijk is verwijs ik je graag naar ‘Verwijs je Klant‘… ook de afbeelding op deze pagina is met behulp van BoxShotKing gemaakt.

Verder waren beide pagina’s identiek : Alleen de afbeelding van het e-boek verschilde.

We hebben twee weken de split-test gedraaid, maar na drie dagen bleek het verschil al duidelijk: De pagina met de 3D afbeelding leidde tot 40-50 registraties per week, De pagina met de ‘platte’ voorkant slechts 3-4 registraties. Een significant verschil en na de twee weken, was ze overtuigd: Een 3D afbeelding was beter!

Hoewel we allemaal goed weten, dat een e-boek hoogte nog diepte heeft, laten we ons graag door onze hersenen verleiden het ‘3D’ e-boek ‘echter’ te vinden, dan de platte versie.

In een volgend artikel wil ik dieper op de A/B Test plugin ingaan, omdat deze gratis plugin je honderden of duizenden euro’s kan laten besparen, door je foute assumpties duidelijk te tonen. Maar in dit artikel ga ik liever in op de kansen die je kunt creëren en de fouten die je kunt maken met een 3D afbeelding om je e-boek te promoten.

| Over 3D en Splittesting| Over 3D en Splittesting

Het verschil tussen bovenstaande boeken is duidelijk. Maar wat de afbeelding ook toont: Het is nooit in overeenstemming met de werkelijkheid, omdat een e-boek per definitie geen dikte heeft. Toch wek je met de afbeeldingen bepaalde verwachtingen. Als je een e-boek van 60 pagina’s aanbiedt, zal de afbeelding van het rode boek je niet teleurstellen. De afbeelding van het zwarte boek doet je echter verwachten, dat je een product aanbiedt, met honderden, zo niet duizenden pagina’s.

Het is dus zaak, dat je werkt aan een realistisch verwachtingen-management bij je bezoeker en een afbeelding toont, die overeenkomt met de werkelijke pagina-omvang van je boek.

BoxShotKing is een geweldig, maar ook prijzig, product om 3D afbeeldingen te maken. Een goed, voordelig alternatief is eCoverEngine, wat je ook via de WordPression Trainingen Site aan kunt schaffen. Ben je thuis met Photoshop, zijn er ook diverse ‘Actionscripts’ voor Photoshop, waarmee je hetzelfde effect kunt bereiken.

Mocht je helemaal niet geïnteresseerd zijn, dit soort dingen zelf te doen, beveel ik je graag mijn eigen grafisch ontwerper Alex Gilev graag aan. In zijn portfolio zie je enkele geweldige projecten die hij voor mij heeft gerealiseerd.

Diepte aan je afbeeldingen geeft meer perspectief aan je onderneming.

Wanneer je overigens zelf een e-boek wilt verkopen, biedt IsMijnBoek.nl je een prima mogelijkheid voor weinig geld.

 

 

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.