Envato Elements – Een schatkist voor… ja voor wie niet?

Alle resources die je nodig hebt op één plaats

Een tijdje terug heb ik de ‘Envato Elements’ plugin besproken. Een handige plugin voor degenen die met Elementor werken. Naar aanleiding van die plugin bespreking vroeg een klant mij, of die dienst die ‘achter’ Envato Elements zat nu eigenlijk de moeite waard is. Ik heb hem antwoord gegeven, maar besloot dat het waarschijnlijk ook goed is, om eens wat bredere aandacht aan Envato Elements te geven. Wat is dit eigenlijk (behalve een plugin) en voor wie is dit wel of niet handig?

De doelgroep ‘iedereen’ bestaat niet…

Eén van de dingen die je moet leren, wanneer je met marketing begint, is dat ‘iedereen’ geen doelgroep is. Toch kan ik mij voorstellen, dat iedere ondernemer die iets doet met zijn online aanwezigheid zaken van zijn of haar gading kan vinden bij Envato Elements. Het is een soort digitaal ‘All You Can Eat’ restaurant waar je deel kan nemen aan een gigantisch lopend buffet.

ThemeForest, GraphicRiver, CodeCanyon en meer…

Envato Elements

Envato is een bedrijf wat zich richt op de ‘digitale ondernemer’. En dit doen ze al een langere tijd vanuit een website waar ondernemers de voor hen nuttige resources kunnen kopen. Zo biedt bijvoorbeeld ‘GraphicRiver‘ een enorme hoeveelheid Photoshop templates, mockups en ‘actions’ aan, Bij ‘ThemeForest‘ kan je thema’s en templates voor vrijwel ieder courant CMS kopen en bij CodeCanyon koop je onderandere plugins voor WordPress.

Je moet deze bedrijven zien als een soort ‘digitale marktplaats’ waar de ontwikkelaars van digitale content hun producten aanbieden. Maar dan wel met één belangrijke kanttekening. Envato waarborgt kwaliteit en dienstverlening.

Het aardige is dat op het moment dat ik dit schrijf, je de thema’s en plugins die je koopt ook daadwerkelijk koopt. Je hebt levenslang het recht op updates op je plugins en thema’s aangeboden bij deze bedrijven.

Elements – Het digitale buffet

Envato Elements

Enkele jaren terug kwam Envato ineens met een compleet nieuw product. Envato Elements. In plaats van producten per stuk te kopen, betaal je een periodiek bedrag om toegang te hebben tot net zoveel producten als je nodig hebt.

Voor mij kwamen ze precies op het juiste moment. Ik was net met mijn t-shirt business gestart en om een beetje leuke site met aardige t-shirt mock ups te hebben geef je al snel een aardig bedrag uit. Bovendien kon ik gebruik maken van hun introductieaanbieding, waardoor ik toen nog eens tien euro extra per maand kon besparen.

Laten we over één ding wel duidelijk zijn. Wat wordt aangeboden op Envato Elements is slechts een klein deel van alle producten die op de Envato Sites worden aangeboden. Het is dus beslist niet zo, dat je toegang tot alles hebt voor dat periodieke bedrag. Maar gelukkig maar ook, ik zou me een digitale indigestie eten.

En sinds die tijd -ze boden toen nog geen WordPress plugins aan- ben ik nooit meer gestopt. Natuurlijk heb ik inmiddels wel een jaarabonnement, omdat ik daar flink mee bespaar. Maar wat bieden ze dan, en waarom is het zo interessant voor mij?

Fonts

envato elements

Ik ben geen groot voorstander van teveel variaties in fonts in webdesign en ik zal dan ook niet snel een pleidooi houden om de fonts van Envato in je webdesigns te gaan gebruiken. Absoluut niet.

Maar voor grafisch ontwerpers en natuurlijk t-shirt designers is Envato een oneindige snoeptrommel tot over de rand gevuld met de meest aantrekkelijke typefaces. Als ik de fonts die ik in mijn designs gebruik langs de normale weg had moeten kopen, zou ik een veelvoud van het bedrag kwijt zijn, wat ik nu jaarlijks aan Envato betaal.

Photoshop Mock ups

Een ‘Mock up’ is -binnen Photoshop- een Photoshop bestand waar je een eigen afbeelding aan toe kan voegen, waarna het ‘automatisch’ passend geplaatst wordt.

Dus bijvoorbeeld. Ik heb een e-boek geschreven en wil een ‘echt lijkend’ boek op mijn site tonen. Door een omslag afbeelding toe te voegen aan de mock up, zorgt deze mock up -door ‘smart objects’ ervoor, dat de afbeelding in het juiste perspectief wordt geplaatst.

Sterker nog. Wanneer ik een foto van een model in t-shirt heb, en daar mijn design aan toevoeg, wordt het design op het shirt gepaatst. Inclusief de plooien in de stof en de structuur van het shirt.

Grafische templates

Eigenlijk valt een grafische template in dezelfde categorie als de mock up, maar het doel en eindresultaat verschilt. Met een grafische template kan ik vrij makkelijk bijvoorbeeld banners maken voor mijn websites of affiliate campagnes.

De banner is al ‘klaar’, het enige wat ik hoef te doen is de teksten aan te passen en mijn afbeeldingen als ‘smart objects’ toe te voegen.

Stijlen, acties en ander snoepgoed voor Photoshop en Illustrator

Als dit je niets zegt, heb je het niet nodig. Zegt het je wel wat, dan weet je dat je bij Envato Elements een goed gevulde gereedschapskist aan kan treffen.

Foto’s

In mijn vorige artikel waar ik Envato Elements besprak gaf ik aan, dat ze zo’n 800.000 foto’s aanbieden via de site. Die je overigens met de Envato Elements Plugin makkelijk toe kan voegen in je WordPress site. Dit aantal is inmiddels tot bijna een miljoen uitgegroeid. Bovendien krijg je met een abonnement op Envato Elements ook een abonnement op de pas in de Envato Famile opgenomen beeldbank ‘Twenty20’, met meer dan 50 miljoen afbeeldingen. Helaas is Twenty20 (nog?) niet geïntegreerd met de Envato plugin, dus die foto’s moet je nog met de hand opnemen in je blogposts.

Videostock

envato elements

Ook kan je miljoenen videofragmenten downloaden met bijvoorbeeld natuuropnames, dieren, mensen aan het werk, mensen aan het sporten… kortom van alles wat je in een promotiefilmpje of een b-roll zou willen gebruiken.

AfterEffects templates

AfterEffects is het ‘speciale effecten’ programma in de Adobe familie. Je kan hiermee onder andere prachtige titelanimaties maken. Zo zijn er templates waar je alleen je foto’s of videofragmenten in toe hoeft te voegen om een prachtige titelanimatie of een promotiefilm te maken.

Muziek

Als je video hebt, wil je natuurlijk muziek op de achtergrond. Ook dat is hier volop te vinden.

Plugins en thema’s

Over dit laatste onderdeel ben ik wat minder enthousiast. Niet over de plugins en thema’s zelf, daar is niets mis mee, maar over de manier waarop ze worden aangeboden.

Wanneer je op ThemeForest of CodeCanyon een product koopt, krijg je daar een code bij die je bij de plugin in moet geven om gratis updates te krijgen. En die updates worden gewoon gemeld via het WordPress Dashboard.

Dat is niet het geval bij plugins die je download op Envato Elements. Hoewel de plugins daar wel netjes worden geupdate, krijg je hier op geen enkele manier bericht over. Het is dus aan jou om in de gaten te houden of die update er is en hem te installeren.

Dat neemt niet weg dat de plugins zelf zeer de moeite waard zijn. En mocht je denken, dat wellicht alleen wat slecht verkopende plugins op deze manier nog iets opbrengen, dan heb je het mis.

Het licentiemodel

Nu is het niet zo, dat je zomaar onbeperkt kan downloaden en gebruiken. Het is daarom goed voor je een abonnement neemt eerst de licentievoorwaarden goed door te lezen. Met name de studenten aan de T-Shirt Academy (en andere t-shirt ontwerpers) die overwegen deze dienst te gebruiken, zou ik zeker aanraden artikel 13 te lezen.

Topje van de ijsberg

En dit alles is slechts het topje van de ijsberg. Ik heb hier alleen aangegeven wat ik interessant vind, niet wat er verder nog allemaal te vinden is. Ik kan je eigenlijk alleen maar aanraden eens rond te kijken op hun site en te zien welke zaken voor jou nuttig kunnen zijn.

Wanneer je kijkt naar de prijzen, is de manier waarop deze worden gepresenteerd typisch Amerikaans. Lees misleidend. De ‘vanaf … per maand’ prijzen zijn die van een jaarabonnement omgerekend naar een maandbedrag. Voor een abonnement voor één persoon betaal je 29 euro. Betaal je ineens voor een heel jaar ben je 50% goedkoper uit. Dus bij één persoon 14,50 per maand. Als je Envato Elements de moeite waard vindt, is het beter om gelijk voor een jaarabonnement te kiezen.

Voor een recent overzicht van de prijzen en ook de verschillende abonnementen die ze voor teams bieden, zie Envato Elements ‘Pricing’ pagina.

Alle afbeeldingen in de content van dit artikel zijn afkomstig van Envato Elements

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht