Tien WordPress Plugins die we zomaar zouden kunnen vergeten

Wie het kleine niet eert…

Regelmatig schrijf ik over WordPress en regelmatig schrijf ik over WordPress plugins. Maar wanneer ik dat doe, dan schrijf ik meestal over grote plugins met behoorlijk wat impact op je site, omzet of je werkgemak. Toch is er een groot aantal plugins, die ik regelmatig voor mijzelf of klanten op sites gebruik, waar eigenlijk zelden of nooit overgeschreven wordt.

In dit blogartikel geef ik graag aandacht aan tien WordPress plugins die je anders zou vergeten.

Tien WordPress Plugins die we niet moeten vergeten.

Duplicate Post

Eigenlijk merkwaardig dat ik nooit over Duplicate Post heb geschreven. Omdat ik hem regelmatig gebruik. Duplicate post doet precies wat hij zegt te doen. Je kopieert er een pagina, bericht, product of een ander custom post type mee. Dat kan handig zijn, met name met producten.

Co-Authors Plus

De plugin Co-Authors Plus was redelijk nieuw voor mij, omdat ik deze functionaliteit eigenlijk nooit eerder nodig had gehad. Maar recentelijk werd ik gevraagd om een website te bouwen voor een stichting die behoorlijk vaak artikelen publiceerde, waar meerdere auteurs aan samen hadden gewerkt. En ze wilden per auteur een ‘author box’ hebben.

Da’s precies wat deze plugin mogelijk maakt. Bij je blogpost (of ander Custom Post Type) kan je naast de ‘standaard’ auteur meerdere andere auteurs ingeven. Helaas worden deze auteurs niet zomaar direct getoond, maar zal je een child-theme moeten maken bij je gebruikte theme en hier de template tags in moeten toevoegen.

Yoast Comment Hacks

Yoast Comment Hacks is een Zwitsers zakmes van Nederlandse bodem. De functies die deze plugin biedt zijn stuk voor stuk niet spectaculair, maar wel enorm handig.

De functie die ik zelf gebruik van deze plugin is de mogelijkheid om iemand die een commentaar heeft gegeven direct te emailen door een druk op de knop.

Het gebeurt namelijk nogal eens, dat mensen onder een blogpost iets schrijven wat ze niet bedoelen als een algemene discussie, maar als een persoonlijke vraag. Zo overkomt het mij regelmatig, dat ik offerteverzoeken krijg in de commentaren bij een blogpost.

Wat ik vroeger deed was het email adres kopieren naar mijn email programma. Vervolgens hetzelfde met de inhoud van het bericht… en tenslotte dat bericht beantwoorden.

Nu druk ik op één knop en kan gelijk met beantwoorden beginnen.

Andere handige functies

  • Na het eerste commentaar kan je de commentator doorsturen naar een ‘Thank you’ pagina.
  • Je kan de ‘parent id’ van een commentaar aanpassen. Soms reageren mensen op het commentaar van een ander. Dit kan in WordPress netjes getoond worden door ‘geneste’ commentaren… het commentaar hangt onder het commentaar waarop gereageerd wordt. Maar soms klikken mensen niet op ‘Reageren’, maar op ‘Nieuw commentaar’, waardoor deze relatie verloren gaat. Dit kan je als beheerder herstellen.
  • Via een knop in de toolbar kan je alle mensen die commentaar geleverd hebben op een specifieke blogpost mailen.
  • Je kan commentaar korter dan, of juist langer dan een bepaald aantal tekens verbieden. Handig om commentaren als ‘vind ik ook’ tegen te gaan.

Kortom, een handige plugin.

Subscribe to comments Reloaded

Eén van de leuke mogelijkheden van WordPress blog commentaren is dat mensen op elkaar kunnen reageren. Maar dan moeten ze natuurlijk wel weten, dat er iemand op hun commentaar heeft gereageerd. Subscribe to Comments Reloaded maakt dat mogelijk. Wanneer je een commentaar geeft, krijg je de vraag of je geen reacties, alleen reacties op jouw reacties of alle reacties op dat specifieke blogartikel wilt ontvangen.

External links in new window

De naam van de plugin External Links in New Window is voldoende omschrijvend om te weten dat deze plugin doet. Als een door jou gebruikte link niet binnen je eigen site blijft, wordt bij het klikken op een link een nieuwe tab geopend in je browser.

Deze plugin maakt hiervoor gebruik van JavaScript, dus indien jouw bezoeker JavaScript uit heeft staan, dan zal de plugin het niet doen. Aan de andere kant, wanneer je JavaScript uitzet, zal 80% van de websites op het Internet het niet meer doen…

WPFront Scroll Top

WP Front Scroll Top is een handige plugin die op je pagina’s een ‘floating’ pijl icoon laat zien om in één klik terug te gaan naar de bovenkant van een pagina.

Post Type Switcher

Is het jou wel eens gebeurd, dat je vrolijk bezig bent een blogbericht te schrijven, je dan de categorie en tags toe wilt voegen en plotseling merkt, dat je geen blogpost, maar een pagina aan het schrijven bent?

Dat overkomt mij regelmatig. Maar geen paniek. Ik hoef niets te knippen en plakken, want met de plugin Post Type Switcher verander ik het in een paar muisklikken.

Really Simple SSL

Wanneer je een nieuwe website neemt, dan zorg je ervoor dat SSL, ‘Secure Socket Layer’, ofwel de ‘HTTPS’ geregeld is, voor je site zelfs maar gebouwd gaat worden. Want tegenwoordig kan je niet meer zonder SSL.

Maar wanneer je al een bestaande website hebt, is de makkelijkste manier om over te stappen naar SSL de plugin Really Simple SSL.

De handleiding van de makers van de plugin is simpel en effectief :

  • Zorg dat je een SSL certificaat hebt.
  • Activeer deze plugin
  • Schakel met een klik in.

404Page

De meeste thema’s hebben tegenwoordig wel een instelbare ‘Pagina niet gevonden’ pagina, maar mocht dat voor jouw thema niet het geval zijn, dan kan je de plugin 404Page gebruiken om jouw verdwaalde bezoekers weer terug te brengen op het rechte pad.

Public Post Preview

Soms wil je een blogpost aan iemand anders laten lezen, voor deze werkelijk live gaat, bijvoorbeeld in het geval van een interview.

Dan wil je natuurlijk niet iemand gelijk gebruikerstoegang tot je systeem geven, maar toch heb je graag dat hij of zij de juistheid van het artikel kan controleren.

Public Post Preview maakt een unieke link aan, waarmee iedereen die toegang heeft tot deze link de post kan lezen, voor hij daadwerkelijk is gepubliceerd.

Handig wanneer je vaak met anderen samen werkt voor je blogposts.

Wat zoek jij?

Voor welke functies ben jij (nog steeds) op zoek naar een goede plugin? Geef het hieronder aan in de commentaren en wie weet heb ik -of heeft één van de andere lezers- een goede tip voor je.

Ben je op zoek naar een nieuwe website, dan hoef je niet verder te zoeken. Want of het nu om een reguliere ondernemerssite, een webshop of een online leeromgeving gaat, je bent hier op de juiste plaats.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht