Vijf coole WordPress plugins voor tijdens een hittegolf…

Het zal nog enkele dagen snikheet blijven… deze coole WordPress plugins zullen daarom goed van pas komen

Vijf coole WordPRess Plugins

Op het moment dat ik deze blogpost schrijf verkeren we officieel midden in een hittegolf. Om het hoofd koel te houden leek het mij een goed idee om voor vandaag de blogpost luchtig te houden en een aantal coole plugins uit de schaduw te halen.

1. Elevated Comments

Vijf coole WordPress Plugins voor Social Media

Een blogartikel is eigenlijk maar een deel van een groter geheel. Soms zijn de commentaren die volgen op een blogpost bijna net zo interessant. Toch gebeurt het nogal eens, dat commentaren worden genegeerd.

De Elevated Comments plugin is een wel heel leuke manier om de commentaren onder de aandacht van de lezer te brengen. Door ‘machine learning’ technieken te gebruiken kijkt de plugin wat bij een bepaald artikel het ‘beste commentaar’ is. Dit ‘beste commentaar’ wordt bepaald op basis van een aantal algoritmes dat bijvoorbeeld ook door Google gebruikt wordt om relevantie te bepalen.

Op basis van de leesbaarheid, relevantie tot de blogpost en de lengte (niet te lang, niet te kort) wordt het ‘beste commentaar’ geselecteerd uit alle commentaren bij een bepaalde blogpost. En dit beste commentaar wordt als ‘quote’ in de blogpost zelf geplaatst met een link naar de comment sectie.

Het mooie is dat jouw blogpost zo een ‘blikvanger’ krijgt die het makkelijker maakt om jouw bezoekers naar de commentaren te sturen.

Helaas heeft de plugin één grote beperking. De analyse van het commentaar wordt gemaakt op het moment dat het commentaar wordt opgeslagen. Dus alleen commentaren die nadat de plugin is geïnstalleerd zijn gemaakt zullen op deze manier beoordeeld en getoond worden.

2. WP Triggers

Vijf coole WordPress Plugins

WP Triggers is een handige plugin om conditionele logica in je website te kunnen verwerken zonder een regel te hoeven programmeren.

Pizza! (even wachten)

Om een aantal voorbeelden te geven. Stel, je bezorgt pizza’s. Maar dat doe je alleen in een bepaald postcode gebied.

Met WP Triggers kan je bijvoorbeeld een veld in een pagina tonen waar je bezoeker de cijfers van zijn postcode in moet geven. Is dit in het gebied waar jij bezorgt, dan toon je een grote ‘Bestel’ knop. Valt het buiten jouw bezorggebied, kan je hem bijvoorbeeld doorverwijzen via een affiliate link naar ‘Thuisbezorgd’ of een vergelijkbare dienst.

Je virtuele winkelbediende

Nog een aardige toepassing. Je kan namelijk als resultaat van zo’n ‘trigger box’ een compleet nieuwe ‘trigger box’ tonen en op deze manier kan je een soort ‘online assistent’ voor je webwinkel opbouwen.

Stel je verkoopt telefoons. Door het stellen van een aantal opeenvolgende vragen, kan je jouw klant precies leiden naar de telefoons die hij of zij zoekt.

De mogelijkheden met WP Triggers zijn enorm. Wanneer je een trouw lezer van de blog bent, komt nu wellicht de vraag bij je op, hoe deze plugin zicht verhoudt ten opzichte van een plugin als If-So.

Hoewel beide plugins ‘conditionele content’ aanbieden werken beide plugins totaal anders. De If-So plugin biedt content aan op basis van het gedrag van de bezoeker. De ‘WP Triggers’ plugin biedt content aan op basis van door de bezoeker ingevulde velden of gemaakte selecties in een formulier.

Een compleet verschillende aanpak en een compleet verschillende manier van werken. Het is meer zo, dat je zou kunnen stellen, dat beide plugins complementair aan elkaar zijn. En ik zie ook enkele leuke toepassingen om deze plugins in combinatie met elkaar te gebruiken. Hier zal ik in de toekomst zeker een blogpost aan wagen.

3.Print, PDF & Email by PrintFriendly

Printer. On a white background.

Wil je dat de bezoekers aan jouw site makkelijk je content nog eens na kunnen lezen, of zelfs door kunnen sturen aan anderen? Dan is Print, PDF & Email mogelijk een uitkomst. Wanneer je bezoeker ervoor kiest om de pagina ‘print klaar’ te maken, krijgt hij eerst de mogelijkheid om in een preview de pagina aan te passen. Hij kan bijvoorbeeld voor kleinere afbeeldingen kiezen of een kleiner -of groter- lettertype in te stellen, voor het wordt uitgeprint.

De gratis versie zal een advertentie in de PDF plaatsen, de betaalde versie -die ook meer mogelijkheden biedt- doet dit niet.

De bezoeker kan vervolgens deze PDF downloaden of opsturen naar anderen.

En mocht je je afvragen of het aanmaken van al deze PDF’s je geen schijfruimte zal kosten… dat is niet het geval. De PDF bestanden zullen namelijk als ‘data stream’ verzonden worden en er wordt op de server zelf niets opgeslagen.

Een goede uitbreiding voor een site met blogartikelen die veel gedeeld worden.

4. WP Inject

Vijf Coole WordPress Plugins

In mijn blogpost over gratis foto’s voor je website heb ik als één bron voor gratis foto’s Flickr genoemd. In een ander blogartikel heb ik de mogelijkheid besproken om vanuit WordPress zelf ‘zomaar’ foto’s uit andere bronnen toe te voegen, zonder WordPress te verlaten.

Voeg die twee elementen bij elkaar en je hebt de WP Inject plugin. Een plugin waarmee je makkelijk en legaal de ‘creative commons’ foto’s uit Flickr toe kan voegen aan je website.

5. Ultimate Tabs for Elementor

Woman with tablet computer in public place

Elementor is mijn favoriete page builder. Toch heeft in mijn optiek Elementor één groot nadeel. Wanneer je ‘tabs’ gebruikt, is de enige manier om ook Elementor content in een tab te plaatsen, deze content eerst als ‘Elementor template’ te maken en vervolgens middels een shortcode in het tabblad te plaatsen.

Behoorlijk omslachtig en onhandig.

Maar met deze Ultimate Tabs for Elementor plugin is het plaatsen van Elementor Widgets binnen een tab een fluitje van een cent geworden.

Maar de plugin biedt nog een groot aantal andere extra’s, zoals een groot aantal verschillende tab stijlen, die deze plugin zeker de moeite waard maken.

Nieuwe website?

Ben je toe aan een nieuwe website? Sinds 2012 is de WordPress XPress formule een vertrouwde formule geweest voor vele ondernemers om snel een WordPress website op maat te laten ontwikkelen.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Wellicht heb je interesse in één van deze trainingen van WordXPression?

Basiscursus Bouw Zelf je WP Website

Nu Aanmelden

Elementor voor aankomende experts

12 en 13 december 2022

Bouw je Eigen Webshop met Elementor Pro

Nu aanmelden