Wondermiddel bij WordPress Plugin Problemen

WordPress Plugin Problemen kunnen beter aangepakt worden!

WordPress Plugin Problemen

Mijn blog is allesbehalve een standaard blog. En dat heb ik onlangs gemerkt. Toen ik uit probeerde te zoeken, waarom mijn blog bij tijd en wijle traag is, ontdekte ik, dat ik inmiddels meer dan 80 plugins heb! Dat is niet normaal. De meeste klanten van mij hebben slechts een kwart tot een derde van dat aantal. Maar omdat ik in de loop der jaren nogal eens over plugins heb geschreven, heb ik ook regelmatig die plugins geinstalleerd om te tonen hoe zo’n plugin werkt.

Door een bevriende WordPress deskundige werd ik echter enkele weken geleden gewezen op een geweldige plugin. Met WordPress Plugin Organizer kun je namelijk een aantal hele krachtige dingen doen.

Plugins selectief laden voor snellere resultaten

Wanneer je een plugin installeert heb je hem meestal niet op alle pagina’s nodig. Sterker nog, de meeste plugins worden maar op enkele pagina’s gebruikt, maar worden wel op iedere pagina geladen. Denk bijvoorbeeld eens aan een formulieren plugin: Op hoeveel pagina’s heb je een contact formulier staan? Waarschijnlijk alleen op de ‘contact’ pagina. Als je verder nergens die formulieren plugin gebruikt, kun je deze dus heel goed uit zetten en alleen activeren op de contact pagina. Hetzelfde waarschijnlijk met een plugin die je gebruikt om ‘Google Maps’ te tonen om op de contactpagina te laten zien, waar je bedrijf is gevestigd.

Toen ik zelf eens kritisch ging kijken, ondekte ik, dat ik van die 80 plugins slechts 11 nodig heb op alle pagina’s. Dat kan een heel groot verschil maken!

Plugins in een andere volgorde laden om conflicten op te lossen

Soms heb je problemen met plugins. De oorzaak is vaak omdat de programmeur van één van de plugins zich niet helemaal aan de regeltjes heeft gehouden. Je moet namelijk eerst controleren, of bepaalde bibliotheken al geladen zijn, voor je de opdracht geeft, dat je een bibliotheek wilt laden, anders krijg je een foutmelding. Als een programmeur dat niet consequent doet en er al een andere plugin is geladen, die ook gebruik maakt van deze bibliotheken, kan dit tot grote problemen leiden. Tenzij je natuurlijk de volgorde van de plugins aan kunt passen: Als je de ‘spelbreker’ als eerste laadt, dan zal alles namelijk wel goed gaan. Tenminste, als je niet te maken hebt met twee plugins die zich niet aan de regels houden.

Wanneer je ontdekt, welke twee plugins niet met elkaar willen samenwerken, kun je heel eenvoudig proberen, of het wel werkt als je de volgorde omwisselt. En dat kun je, na het installeren van de WordPress Plugin Organizer makkelijk doen door de blauwe ‘dubbele pijltjes’ die er in het overzichtscherm van de geïnstalleerde plugins op te pakken en het vak met de plugin omschrijving te verslepen.

Problemen plugins selectief laden

Als er twee plugins zijn die slecht geprogrammeerd zijn, dan heeft het veranderen van de volgorde weinig zin. Maar heb je beide plugins wel gelijktijdig nodig? In veel gevallen zal dit niet het geval zijn. In dat geval kun je eenvoudig de plugin uitsluitend activeren op de pagina’s waar dit nodig is.

Plugins (niet) laden op mobiele telefoons

Sommige plugins wil je gewoon niet op een mobiele telefoon. En het aardige van WordPress Plugin Organizer is, dat je plugins selectief aan en uit kunt zetten voor mobiele apparaten.

Maar hoe werkt dit dan?

Na installatie en activeren van de plugin, staat er in je Dashboard een nieuwe optie : Plugin Organizer. Als je hier op klikt, wordt het hele menu zichtbaar en als eerste ga je naar de optie ‘settings’. In de optie ‘settings’ kun je het selectief laden van plugins, het selectief laden voor mobiel en het selectief laden in het admin panel aan- en uit zetten. Wanneer je het selectief laden aan hebt gezet, moet je nog even mogelijk een bestand verplaatsen. Welk bestand je van waar naar waar moet verplaatsen, wordt je helemaal uitgelegd in het scherm. Dit doe je buiten WordPress met behulp van een FTP programma.

Als je dit gedaan hebt, ga je via het Dashboard menu naar de optie ‘Plugin Organizer -> Global Plugins’. Hier stel je in welke plugins in principe op alle pagina’s geladen moeten worden. Heb je dit gedaan, dan zie je voortaan bij ieder bericht en bij iedere pagina een lijst met plugins die je specifiek voor die pagina aan of uit kunt zetten.

De plugin heeft nog veel meer opties, maar met de besproken opties kun je voorlopig goed uit de voeten. Succes. Heb je vragen over het werken met de plugin, stel ze gerust in het commentaarveld hieronder!

De meeste WordPress Plugin Problemen zijn met deze krachtige plugin prima op te lossen.

Met genoemde plugin kun je zeer veel problemen in je WordPress site eenvoudig oplossen. Of het nu gaat om conflicten, performance problemen of een betere geschiktheid voor je mobiele telefoon. Vind je de techniek hierachter echter allemaal wat dreigend en laat je dit liever voor je doen, dan wijs ik je graag op de speciale aanbieding voor de WordXPression Support Strippenkaart.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Meest populaire blogposts
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Voeg je koptekst hier toe

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 

Bezoekadres
Eperweg 135 (op afspraak)
8072 PL Nunspeet

Postadres
Aardoliestraat 14-I
7553GT Hengelo

06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Deze post rapporteren

Wanneer deze post niet meer relevant is of verouderde informatie bevat, zou ik het op prijs stellen wanneer je dit door wilt geven., zodat ik dit eventueel bij kan werken. De persoonlijke gegevens die je hieronder invult worden alleen gebruikt om de mail te versturen en zal niet voor marketingdoeleinden worden gebruikt.