Een aantal zaken die WP Courseware 4.8 (en hoger) een stuk leuker maken!

Normaal plan ik mijn blogposts van te voren in…

WP Courseware 5.8

Wanneer ik blog plan ik mijn blogposts meestal ver van te voren in. Maar vandaag maak ik daar een uitzondering voor. Wat voor mij persoonlijk, en voor veel van mijn klanten, is de laatste ‘update notice’ van de makers van WP Courseware toch wel heel erg fijn nieuws.

Zoals je als trouwe bezoeker van mijn blog waarschijnlijk wel weet, is WP Courseware één van mijn favoriete LMS-en in de top-2 van LMS systemen voor WordPress. (mocht je de term ‘LMS’ niet kennen, het staat voor ‘Learning Management System’).

En wanneer jij een ondernemer bent, die online cursussen op je eigen site aan wilt bieden, is WP Courseware in negen van de tien gevallen de beste oplossing voor jou.

Maar ondanks dat, vond ik altijd dat er in WP Courseware een aantal zaken ontbrak. Maar met de nieuwste versie -WP Courseware 4.8- is een aantal belangrijke ontbrekende zaken in WP Courseware eindelijk toegevoegd.

Wat heeft WP Courseware 4.8 dan als extra’s te bieden?

Een geweldige certificate builder!

WP Courseware 5.8

Bij de meeste van de trainingen die ik online geef is een ‘certificaat’ niet echt van toepassing. Het succes wat je in je business hebt na het toepassen van het geleerde is het eigenlijke certificaat.

Maar er zijn natuurlijk trainingen waar een certificaat wel van belang is. En voor diverse van mijn klanten die met WP Courseware werken en hun cursisten is een certificaat heel belangrijk.

En WP Courseware bood al vanaf het begin mogelijkheden om een certificaat te maken voor succesvol beëindigde cursussen. Maar de mogelijkheden hiervoor waren altijd beperkt.

Je moet roeien met de riemen die je hebt en de meeste klanten die pasten de layout van de certificaten dus maar aan aan de mogelijkheden van de software.

Maar sinds de invoer van de Gutenberg block editor zijn die mogelijkheden veel groter geworden. En WP Courseware 4.8 maakt daar goed gebruik van!

Je kan de layout van je certificaat helemaal vorm geven met behulp van de block editor en daarin kan je de volgende velden gebruiken:

  • Certificaat nummer (nieuw)
  • Certificaat einddatum (nieuw)
  • Cumulatief cursus resultaat (nieuw)
  • Cursus naam
  • Docent
  • Student
  • Afbeelding
  • Handtekening.

De laatste vijf velden kwamen altijd al voor op een certificaat, maar hadden een vaste positie. Het idee was, dat jij de layout van het certificaat maar aan moest passen aan de gegeven posities. Vanaf nu ben jij in controle welke informatie waar komt te staan!

Aangepaste Quiz/Toets feedback

WP Courseware 5.8

Kijkend naar diverse quiz/toetsing modules in LMS-en is eigenlijk alleen WP Courseware het enige LMS wat ook maar enige waarde heeft met betrekking tot terugkoppeling naar de cursist.

En dat is met WP Courseware 4.8 nog veel beter geworden. Je kon al terugkoppeling geven gebaseerd op specifieke scores in categorieën, maar nu kan je per vraag terugkoppeling geven gebaseerd op het feit of een cursist die vraag boven of onder het gemiddelde op die vraag heeft beantwoord.

Op deze manier kan je directe terugkoppeling aan je cursist geven. Vooral makkelijk bij het inzenden van open-tekst of upload opdrachten!

Verloopdatum Cursussen

WP Courseware 5.8
calendar

Ik heb het meer dan eens gezegd, dat ik geen voorstander ben van cursussen, waarbij de inhoud maandelijks wordt vrijgegeven. Ik heb sinds 2012 ruim 80 ondernemers geholpen bij het opzetten met hun online leeromgeving en bij die 80 ondernemers heb ik slechts in twee gevallen mogen merken dat ‘toegang betaald per maand’ inderdaad leidde tot een goede omzet.

Hier zijn meerdere redenen voor te geven en in het verleden heb ik dat meer dan eens gedaan.

Maar hoe zit dat nu met de toegang, wanneer je toegang in één keer krijgt? Hoe lang heb je die toegang?

Tot voor kort, was het wat WP Courseware betreft zo, dat dit afhankelijk was van het betaalmodel. Betaalde je een cursus per termijn, dan hield de toegang op, wanneer de laatste termijn was verstreken.

Betaalde je de cursus in één keer, dan kwam er nooit een einde aan.

Een aantal van mijn klanten wilde iets anders. Bijvoorbeeld, dat je maximaal een jaar toegang zou krijgen tot de cursus, en als je die toegang wilde verlengen, dan kon je ‘extra toegang’ kopen. En om dat mogelijk te maken heb ik -speciaal voor die cursisten- een plugin ontwikkeld, waarbij je de toegang tot de training na een ingestelde periode ‘af kon sluiten’.

Maar vanaf WP Courseware 4.8 is zo’n plugin niet meer nodig. Je kan nu per cursus aangeven wat de ‘Expiration date’ is.

Cursus elementen dupliceren

Wanneer je meerdere cursussen ontwikkelt, dan zal het je meer dan eens overkomen, dat je bepaalde lessen in meerdere cursussen wilt gebruiken. En dit was altijd een heel zwak punt van WP Courseware. Want wilde je een les in meerdere cursussen gebruiken, dan moest je gewoon die content kopiëren.

En helaas is dat niet veel -maar wel een beetje- beter geworden.

Het probleem

Stel ik heb een WooCommerce cursus. En ik heb een WP Courseware cursus. En ik heb een WordPress cursus.

Al deze cursussen zal ik waarschijnlijk willen beginnen met een aantal lessen hoe je WordPress moet installeren. Dat is namelijk de basis voor dit alles.

Nu is het onzinnig om iedere keer weer een nieuwe serie lessen te maken ‘hoe installeer je WordPress’.

Tot WP Courseware 4.8 was mijn enige mogelijkheid om de content van de lessen te dupliceren met de één of andere ‘Duplicate Post’ plugin. Maar dit werkte uitsluitend op les niveau. Niet op module niveau!

Dus een module met 8 lessen betekende 8 maal kopiëren.

Sinds WP Courseware 4.8 kan ik dit efficiënter doen. Ik kan namelijk in één keer een hele module kopiëren met een ingebouwde kopieer functie. Dus twee muiskliks en zowel de module als de lessen worden gekopieerd.

Toch is dit niet wat ik wil!

Want wat gebeurt er, wanneer WordPress 5.x wordt vervangen door WordPress 5.x+1? Exact! Ik moet de lessen vervangen door nieuwe lessen met de nieuwste versie! En dat moet ik in iedere cursus gaan doen.

Wat ik graag zou willen (en wat ik ook kan krijgen in LearnDash, maar dan krijg ik een aantal andere dingen die ik ook heel leuk vind niet), is dat ik niet een les of module kan kopiëren, maar dat ik er naar kan verwijzen.

Dus in plaats van ‘Module 1 les 1 : Hoe installeer ik WordPress’ in te voegen in drie cursussen, voeg ik deze les in in één cursus, en link ik in andere cursussen naar deze les.

In mijn cursus WooCommerce komt dezelfde les dan bijvoorbeeld als ‘Module 3 les 4’ te staan.

Verander ik de inhoud van de les, dan wordt deze in alle cursussen aangepast.

Maar helaas. Dat is nog niet in WP Courseware 4.8. Laten we hopen, dat het in een volgende versie wel zal komen.

Dus een nutteloze functie?

Is het dus een nutteloze functie? Zeer zeker niet!

Eén van de meest tijdrovende onderdelen van WP Courseware (en ook andere LMS-en) is het opzetten van een goede quiz. Nu is op dit gebied WP Courseware ook al voor WP Courseware 4.8 zijn tijd ver vooruit. Wanneer ik gebruik maak van een ‘vragenpool’ dan kan ik vragen onbeperkt hergebruiken in andere toetsen.

Verander ik echter iets aan die vraag, dan is die vraag ook in iedere toetst aangepast.

Maar stel nu, dat ik een vraag heb… en ik heb echt moeite in deze vraag gestoken. Ik heb een ‘antwoordenpool’ met dertig antwoorden opgezet (bij een multiple choice vraag zal dus het goede antwoord, plus een beperkt aantal, bijvoorbeeld vier, foute antwoorden worden getoond) en om het visueel aantrekkelijk te maken, heb ik aan iedere vraag een plaatje toegekend.

Diezelfde vraag wil ik hergebruiken. Zelfde plaatjes, zelfde antwoorden, maar ik wil de vraag net iets anders stellen, waardoor één van de andere antwoorden het juiste is.

Voor WP Courseware 4.8 betekende dat, dat ik de hele vraag op nieuw op moest bouwen. Nu kan ik een bestaande vraag kopiëren en de vraagstelling aanpassen.

Scheelt me toch een hoop tijd.

Is WP Courseware 4.8 een verbetering?

Ja. Ik ken WP Courseware 4.8 nu al sinds 2012 en heb een goed contact met Ben en Nate te oorspronkelijke makers van deze plugin. In het verleden heb ik diverse verbeteringssuggesties gedaan en die werden altijd vrij snel doorgevoerd.

Maar WP Courseware is gegroeid. En inmiddels is WP Courseware niet meer het product van twee enthousiaste jongens, maar een heel serieus software product met honderdduizenden gebruikers. Veranderingssuggesties gaan dus niet meer zo snel als vroeger. Maar er is geen versie van WP Courseware geweest sinds 3.0 waarin zoveel verzoeken van mijn klanten in verwerkt zijn.

Ik ben dus plaatsvervangend blij met deze nieuwe versie en ik weet dat veel van mijn klanten dit ook zullen zijn.

Een aantal zaken kan nog beter. Natuurlijk. Maar ik zal ook beslist niet ophouden om bij Ben en Nate aan de bel te trekken en te proberen ook die verzoeken ingewilligd te krijgen.

De Nederlandse Vertaling

WP Courseware 5.8

Zoals je wellicht weet houd ik ook een gratis Nederlandse vertaling van de WP Courseware plugin bij. Door de vele nieuwe functies in WP Courseware 4.8 is er ook behoorlijk wat nieuwe onvertaalde tekst in de plugin. Op dit moment heb ik het vrij druk met mijn klanten. De uitbreiding van de Nederlandse vertaling zal dus nog even op zich laten wachten. Mijn excuses.

Jouw eigen online leeromgeving!

wp courseware 4.8 | Een aantal zaken die WP Courseware 4.8 (en hoger) een stuk leuker maken!

Ben jij op zoek naar een online leeromgeving, dan heb ik twee trajecten waarmee ik je snel op weg kan helpen. Allereerst bouw ik natuurlijk online leeromgevingen gebaseerd op WP Courseware of LearnDash. Daarnaast geef ik regelmatig online live cursussen waarbij je stap voor stap leert hoe je WP Courseware zelf kan configureren en gebruiken. Deze cursussen zijn inclusief levenslange gebruikslicentie WP Courseware. Deze cursus start regelmatig. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Je kan natuurlijk ook WP Courseware zelf aanschaffen en installeren.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Leer WP Courseware kennen

Binnenkort start WordXPression weer een nieuwe online live training WP Courseware.

Bouw zelf je online leeromgeving. Inclusief licentie WP Courseware

INCLUSIEF LEVENSLANGE LICENTIE WP COURSEWARE!