Tien WordPress plugins die ik je beslist kan aanbevelen!

Wanneer je telt, zal je merken, dat er slechts negen plugins in dit artikel voorkomen. Eén plugin is inmiddels niet meer beschikbaar en is daarom uit het artikel verwijderd.

Soms moet je je lijstjes weer eens bijwerken!

Tien WordPress Plugins - Het is als spelen met lego blokjes...

In het verleden heb ik heel wat WordPress plugins besproken, maar af en toe is het toch goed om eens een lijstje op te stellen met een aantal plugins dat werkelijk goed is… tenminste op dit moment, want niets is zo veranderlijk als de hele WordPress markt.

De SEO Plugin voor WordPress

Wie WordPress en SEO zegt, zegt direct Yoast. Deze plugin heeft het werken met SEO werkelijk enorm vergemakkelijkt. Het zal even wennen zijn met de nieuwe layout van Yoast 3.0 en mogelijk loop je -net zoals ik- tegen een aantal kinderziekten en conflicten met andere plugins aan, maar WordPress SEO van Yoast is -en blijft waarschijnlijk nog wel even de SEO plugin bij uitstek!

En een plugin om je site te versnellen…

Een goede performance is van levensbelang en een goed caching mechanisme kan je hier goed bij helpen. Ik heb heel lang WP Super Cache aanbevolen en blijf er nog steeds bij, dat dit een goede plugin is, maar ik ben inmiddels meer gecharmeerd geraakt van W3 Total Cache. Het inregelen van deze plugin is misschien iets complexer, maar met name wanneer je bijvoorbeeld met webwinkels werkt, valt er een enorme snelheidswinst met deze plugin te behalen ten opzichte van WP Super Cache.

En de formulieren plugin voor WordPress

Kun jij je ‘Contact Form 7’ nog herinneren? Nog geen vier jaar geleden was dit de plugin om formulieren voor je website mee te maken. Inmiddels heb ik het gevoel, dat ik in een Flintstone auto over de A15 probeer te rijden, wanneer ik af en toe deze plugin nog tegen kom bij een klant. GravityForms is inmiddels de de facto standaard voor formulieren geworden. Het is beslist niet de goedkoopste formulieren plugin, maar gezien de eindeloze mogelijkheden, is hij zeer zeker aan te bevelen.

En een veilige back-up in WordPress

Voor mijn persoonlijke visie op het maken van back ups in WordPress, moet je zeker dit recente blog artikel even lezen. En hoewel er meerdere tools zijn, die bieden wat All in One Migration biedt, ben ik dusdanig tevreden over deze plugin, dat ik hem van harte aan blijf bevelen.

En als je online gaat betalen : De WooCommerce e-Commerce plugin

WooCommerce is een webwinkel. Maar zelfs als je geen webwinkel wilt, wil je WooCommerce! Want behalve voor het ‘traditionele’ gebruik van een webwinkel is WooCommerce prima geschikt als een betaalsysteem om bijvoorbeeld je trainingen of je online cursussen af te rekenen. WP Courseware bijvoorbeeld kan prima met WooCommerce geïntegreerd worden. En ook het online boekings-systeem Bookly integreert naadloos met WooCommerce. Maar waarom is dit zo belangrijk ?

De meeste plugins met online afreken mogelijkheden kennen twee betaalmethoden: Paypal en Creditcard. Helaas kennen we in Nederland iDEAL, in Belgie  Bankontact. Allemaal betaalsystemen waar die Amerikanen geen rekening mee willen houden. Gelukkig zijn ze zo’n twee jaar terug tot het inzicht gekomen, dat het betaalmechanisme van WooCommerce goed te integreren is met hun eigen plugins. De ene premium plugin maker na de ander zorgt voor een sluitende integratie tussen zijn plugin en WooCommerce. Voor wat betreft de betaalsystemen, kan inmiddels iedereen op aarde wel ‘inpluggen’ in WooCommerce. Er is vrijwel geen betaalprovider meer die het zich kan veroorloven WooCommerce niet te ondersteunen.

En de Pronamic iDEAL plugin.

De iDEAL plugin van Pronamic is alles behalve goedkoop. Je betaalt een vast jaarlijks bedrag om deze te mogen gebruiken. Maar voor dat bedrag heb je dan ook wat! de Pronamic plugin integreert namelijk prima met een groot aantal premium WordPress plugins. Maar waar dit allemaal niet wil werken, kun je je nog steeds prima redden, omdat de Pronamic plugin ook de beste vrienden met WooCommerce wil zijn. Voor meer informatie over deze plugin, moet je beslist mijn artikel over online betalen nog eens nalezen!

WPML – Meer dan zomaar een vertaal-plugin

WPML, WordPress Multi Language is meer dan zomaar even een plugin om je website te vertalen. Het is een compleet workflow systeem om jouw site niet alleen goed te laten vertalen, maar er ook voor te zorgen, dat deze vertaling ook ‘op orde’ blijft. Het is absoluut niet de meest eenvoudige plugin die ik ken. Als je er goed mee wilt leren werken is er best de nodige begeleiding noodzakelijk. Maar als je een meertalige website wilt, kun je eigenlijk niet om deze plugin heen.

Een WordPress plugin om posts aan elkaar te relateren

Wanneer jij op mijn site komt, heb ik graag, dat je even blijft. Gewoon, omdat het gezellig is, maar natuurlijk ook, omdat Google dit ook merkt en mij hierdoor iets vriendelijker gaat vinden. Bovendien loop ik nog een aardige kans dat je tegen een leuke training aanloopt,  die je wilt gaan volgen. Of misschien besluit je, dat ik jouw nieuwe site mag bouwen. Allemaal leuke dingen, die mij een blij gevoel geven.

Dus een plugin die jou verleidt langer te blijven, is een plugin die mij heel blij kan maken. En hoewel ik destijds WordPress Related Posts als een soort ‘wanhoopsdaad’ heb geinstalleerd, zijn deze plugin en ik inmiddels dikke vriendjes geworden. Wanneer je wilt weten, wat deze plugin precies voor mij doet (en ook dolgraag voor jou wil doen, de plugin is niet zo éénkennig), moet je beslist eens aan het einde van mijn blogartikel kijken.

En een WordPress Plugin om content met elkaar te delen!

Twee zinnen : Social media, delen, Sumome!

Eh, dat was er nog niet eens één. Maar er zijn talloze plugins om content via Social Media te delen, de een nog mooier dan de ander. Zelf gebruik ik Sumome om een aantal redenen, maar er zijn verschillende andere die ook prima functioneren. Maar Sumome is cool. Heel cool.

Tenslotte

Tien goede plugins. Tien WordPress plugins, waarbij ik je kan zeggen ‘van harte aanbevolen’. Natuurlijk zijn er nog veel meer plugins voor WordPress beschikbaar en afhankelijk van jouw wensen, kijk ik graag met je welke oplossingen er mogelijk zijn voor jouw specifieke wensen. Tot nu toe heb ik vrijwel iedere wens van een klant naar een website weten te vertalen. Alleen koffiezetten, dat wil maar niet lukken met WordPress. Dat moeten ze nog zelf doen!

Heb je wensen ? Neem contact op. Heb je specifieke tips met betrekking tot andere plugins, deel ze in het commentaar hieronder.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht