WordPress Websites vanaf 300 euro?

Wat je mag verwachten van websites vanaf 300 euro!

wordpress websites vanaf 300 euro
Website development sketch

Wanneer je kiest voor een WordPress XPress website, dan ben je minimaal 800 euro kwijt. Dat is nog steeds niet duur, maar wanneer je net als ondernemer begint, dan is het nog steeds een flink bedrag om uit te geven. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag, of ‘WordPress XPress niet goedkoper kan’. En eerlijk gezegd, met uitzondering van af en toe een ‘actie aanbieding’ kan dat niet.

Want een WordPress XPress website is maatwerk. Maar niet iedere startende ondernemer zit direct op een maatwerk website te wachten. Vaak is het in eerste instantie voldoende indien de site er goed uitziet en de ondernemer er zijn of haar informatie op kwijt kan.

Ik heb een hele tijd lopen worstelen met het idee om goedkopere websites aan te kunnen bieden, websites vanaf 300 euro, maar de enige mogelijkheid om dat te doen was voor lang door gebruik te maken van standaard thema’s. Omdat ik absoluut geen voorstander van standaard thema’s ben om veel verschillende redenen, besloot ik dat ik die kant niet op wilde gaan.

Zijn er dan andere manieren, om websites vanaf 300 euro aan te kunnen bieden? Lange tijd (b)leek dat onmogelijk. Tenzij ik mijzelf of juist de klant te kort zou doen.

En toen was er Elementor

websites vanaf 300 euro

Maar sinds ik ruim tien jaar geleden met WordXPression begon is er heel veel veranderd. Eén van de belangrijkste veranderingen is denk ik wel de toolset die ik als webontwikkelaar tot mijn beschikking heb.

Tien jaar geleden moest ik alles zelf in PHP ontwikkelen. Een thema was letterlijk ‘maatwerk’ in de meest letterlijke zin van het woord. Een maatwerk WordPress thema kostte destijds al snel 2000 euro of meer. En dan was ik nog voordelig.

In 2012 ging ik met Genesis werken. En ‘Genesis’ versnelde de ontwikkelcyclus van websites drastisch. Want dank zij Genesis hoefde ik niet al het werk van de grond af aan op te bouwen. Ik had een ‘basis site’, die door het aanroepen van specifieke PHP functies en het aanpassen van de CSS helemaal op maat kon worden gemaakt.

Dit was ook het begin van de ‘WordPress XPress’ website. Normaliter kostte het bouwen van een website enkele dagen -en een doorlooptijd van weken, omdat je met de klant terug moest koppelen- en nu kon ik samen met de klant rond de tafel zitten en in één dag de website met de klant maken.

Toen ik in 2018 met Elementor Pro ging werken, werd dit alleen maar beter.

Maar omdat ik nog steeds een hele dag met de klant om de tafel zat (en voor- en nawerk voor de website had) viel er aan de prijs van 800 euro voor zo’n dag eigenlijk weinig te tornen.

Niet ieder uur is even duur!

wordpress website vanaf 300 euro

Als ondernemer weet je het ongetwijfeld. Je hebt perioden waarin je het druk hebt, en je hebt rustiger perioden. Dan overkomt mij ook. Met het WordPress XPress programma word je site in één dag (of nu tijdens de COVID periode in drie dagen, omdat we elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten) gebouwd. Maar wat nu, indien jij die site helemaal niet over drie dagen al hoeft te hebben? Wat nu als je er best twee weken op kan wachten? Of een maand?

Wanneer ik mijn tijd beter kan spreiden, dan heb ik minder ‘lege’ uren. En wanneer ik mijn tijd beter kan plannen, dan kan mijn ‘gemiddeld uurtarief’ best wat omlaag. En daar mogen die klanten die mij daarbij helpen best profiteren!

En zo kwam ik langzaam met het idee om de prijs van een website (mede) afhankelijk te maken van de doorlooptijd van het project.

Als ondernemer wil je duidelijkheid

Wanneer je een website laat bouwen als ondernemer, dan wil je natuurlijk duidelijkheid over de kosten. Wanneer ik jou vertel, dat ik 95 euro per uur reken, wil dat niet zeggen, dat ik duurder ben, dan iemand die jou 25 euro per uur rekent. Wanneer ik in 3 uur doe, waar een ander er 20 voor nodig heeft, dan ben ik een stuk goedkoper dan mijn concurrent.

Het probleem is dat jij als relatieve ‘leek’ totaal geen inzicht hebt wat er in één uur gedaan kan worden. Wat jij wilt is een vast bedrag voor een website. Geen uurtarief!

Omdat er in ‘maatwerk’ altijd een bepaalde onzekerheidsfactor zit en ik jou een website voor een vast tarief aan wil kunnen bieden, moet ik in dat tarief dus een zeker ‘risico’ inbouwen. Kijkend naar de reëel besteedde uren per gebouwde WordPress XPress website, heeft de éne klant wat meer betaald per uur dan de andere. Maar uiteindelijk gaat het daar niet om, omdat beide klanten gekregen hebben, wat ze zochten.

Wil ik met de prijs voor een website omlaag gaan, websites vanaf 300 euro aan kunnen bieden, dan is een tweede factor die ik moet verkleinen de onzekerheidsfactor. Of met andere woorden, ik moet uitsluitend onderdelen gebruiken, die geen of weinig ‘tijdsrisico’ inhouden.

Maatwerk, confectie en maatconfectie

We zijn het er over eens, maatwerk is prijzig. Wanneer we echter met (premium) thema’s werken dan is de prijs wel een stuk lager, maar de flexibiliteit is ook minimaal. Afhankelijk van het thema kan een premium thema zo configureren als de klant het hebben wil uiteindelijk duurder worden dan bij compleet maatwerk.

Nu biedt een omgeving als Elementor Pro een ander alternatief, wat hier eigenlijk precies tussenin ligt. Want Elementor Pro kent zogenaamde ‘Kits’, voorgedefinieerde site templates die je in combinatie met Elementor Pro kan gebruiken. Maar deze kits kan je oneindig aan je eigen behoeften aanpassen.

En dat gaan we combineren

websites vanaf 300 euro

Wanneer we nu het idee van ‘door het spreiden van uren kan het goedkoper’, ‘onzekerheden vermijden’ en ‘gebruik maken van voorgedefinieerde componenten’ combineren, dan is het ineens een stuk beter mogelijk geworden om websites vanaf 300 euro aan te kunnen bieden. En na het nodige met deze formule geëxperimenteerd te hebben, bied ik het voortaan ook aan als een ‘standaard product’ van WordXPression. WordXPression Basix.

Het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Wanneer jij op zoek bent naar een website, kijk dan eerst even op de pagina ‘Websites vanaf 300 euro‘. Hier zie je een drietal ‘prijsvoorbeelden’, waarin ik je laat zien, wat je mag verwachten voor een bepaald bedrag.

Besluit je dat je niet slechts twee, maar zelfs vier weken op de oplevering van je website kan wachten krijg je bovendien nog eens 20% extra korting!

Hoe gaan we te werk

Wanneer je denkt, dat jouw wensen passen bij mijn aanbod van websites vanaf 300 euro, neem dan contact op via het contactformulier op die pagina. Daarna plannen we een belafspraak om te kijken of jouw vraag en mijn aanbod inderdaad past voor jou en je ontvangt een aanbieding waar je vervolgens ‘ja’ of ‘nee’ op kan zeggen.

Bij die aanbieding stuur ik een aantal ‘voorbeelden’ mee die gemaakt zijn met bepaalde theme kits. Nu beschik ik over meer dan 600 theme kits en ik zal je niet belasten met het maken van een keuze uit zoveel mogelijkheden… ik leg je een drietal voorbeelden voor. Mocht het niet passen bij je wens, dan gaan we samen nog wat verder zoeken naar iets wat wel past.

Voor wat betreft de kleurstelling van de website ben je helemaal vrij. De site kan gemaakt worden in alle door jou gewenste kleurcombinaties.

Wat voor typen websites kunnen op die manier gebouwd worden?

Om direct vanaf het begin duidelijk te zijn: Ik bouw geen online leeromgevingen op deze manier. Een online leeromgeving is teveel maatwerk. Zoek je een online leeromgeving, kijk dan hier.

Welke websites vanaf 300 euro zijn dan wel mogelijk?

Wat wel tot de mogelijkheden behoort is onder meer een website voor:

 • Coaches, consultants en andere adviseurs
 • Winkels, inclusief webwinkels
 • Café’s, restaurants, hotels, bed&breakfast en andere horeca gelegenheden
 • Kappers, schoonheidssalons, nagelstudio’s
 • Sportscholen e.d.
 • Trainers, cursus instituten (geen online trainingen, zie hierboven), instructeurs
 • Klusbedrijven, aannemers en andere dienstverleners in de bouwsector
 • Software- en ICT consultancy bedrijven
 • Visuele kunstenaars
 • Bands, artiesten, (foto) modellen
 • … en nog veel meer

Wil je meer informatie? Neem contact op!

NB: Erkende goede doelen krijgen 10% korting

Een goede basis om op voort te bouwen!

Bovendien worden de sites zo gebouwd, dat het relatief eenvoudig is om later de site met extra functionaliteiten uit te bouwen. Zo kan je fasegewijs de website opbouwen op de manier die jij graag hebben wilt.

Je begint gewoon met het allernoodzakelijkst en later, wanneer de tijd geschikt is, breid je de site uit met de extra functionaliteiten.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld.

Een standaard coaching website

Stel, je bent coach. In eerste instantie zal je een website willen waarin je jouw diensten aanbiedt en mensen via een contactformulier contact met je op kunnen nemen. Je laat dus eerst een site bouwen, waar dit allemaal inzit.

Wanneer je praktijk echter wat drukker wordt, is het wel handig, wanneer mensen zelf online afspraken in jouw agenda in kunnen plannen en liefst nog direct online betalen ook. De site is zo opgebouwd, dat dit probleemloos in te bouwen is. Dus laat je jouw site met deze functionaliteit uitbreiden.

Nog wat later begin je aan groepstrainingen. En het is natuurlijk prachtig als mensen zich hiervoor in kunnen schrijven, waarbij gelijk ook het maximum aantal inschrijvingen bewaakt wordt.

Ook deze aanpassing is later zonder enig probleem in te bouwen.

Een WordXPression Basix website is dus niet alleen een voordelige website, maar bovendien een website die je ‘op de groei’ kan kopen. Jouw site groeit met jou mee!

Welke factoren bepalen een meerprijs?

Nu is een ‘vanaf’ prijs altijd verraderlijk. Een tiental jaren geleden werd er op een dergelijke wijze vaak reclame gemaakt voor vliegreizen… Amsterdam-Londen vanaf 29 euro. De werkelijkheid was, dat er voor deze prijs geen vliegreis mogelijk was, omdat er altijd kosten die je als reiziger wel moest maken -zoals de airport tax- voor het gemak maar even niet werd genoemd.

Daarom is het altijd goed om te weten, wat je wel en niet mag verwachten voor een bepaalde prijs. Wat krijg je dus met ‘Websites vanaf 300 euro’? En… wat maakt wanneer je meer moet betalen?

Laten we allereerst duidelijk zijn: Ik bied een website aan voor die prijs. Dat is exclusief hosting. Je kan je website hosten bij iedere hosting provider die goede WordPress hosting aanbiedt. Wel help ik je graag met het selecteren van een goede hoster voor jouw website.

Ook is de prijs exclusief de licentiekosten voor gebruikte premium plugins. Voor deze licentiekosten betaal je na het eerste jaar 15% van de complete kosten van de website. Dat is dus voor updates en het gebruik van de premium plugins.

Wil je plugins gebruiken, die ik niet standaard aanbied, dan zijn de kosten afhankelijk van de specifieke plugin die je wilt gebruiken. Maar je krijgt dit allemaal in detail in de aanbieding.

Andere extra kosten die bij je website kunnen komen zijn de kosten van externe diensten waarmee je site is/wordt geïntegreerd, overzetten van de content van een bestaande website etc.

Het belangrijkste is dat voor we aan de slag gaan je op de cent nauwkeurig weet wat je kwijt zal zijn.

Interesse?

Interesse? Dan moet je beslist verder lezen op de productpagina.

Bouw je liever zelf je WordPress website met Elementor? Daar heb ik een leuke online cursus voor!

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht