De ultieme lijst met Elementor uitbreidingen

De leading page- en theme builder op steroiden…

Het behoeft geen betoog. We hebben geen idee of over tien jaar Elementor nog steeds de leading page- en theme builder plugin is, maar met de komst van Elementor Pro 2.0 is er iets drastisch veranderd in WordPress land.

Ik schrijf met een zekere regelmaat over Elementor (Pro) en de laatste maanden krijg ik dan ook regelmatig vragen als ‘Wilko, ken jij plugins voor Elementor die XYZ doen?’

Het lijkt mij een goed moment om eens een lijst op te bouwen met plugins voor Elementor.

Hierbij enkele kanttekeningen.

De titel van deze post, ‘De Ultieme Lijst’ wil zeggen, dat de lijst ‘ultiem’ is -of moet worden- niet, dat het de ‘ultieme plugins’ zijn. Ik heb de plugins die ik in deze lijst op neem niet getest op eenzelfde manier als ik de plugins heb getest, die je verder in mijn blog aan zal treffen. Ik heb de plugin geïnstalleerd, er naar gekeken… en geconcludeerd dat het werkt. Het is aan jou om te testen, of de plugin ook geschikt is voor het beoogde doel. Indien ik een plugin uitgebreider heb bekeken, dan zal ik -als ik het niet vergeet- linken naar een blogartikel waarin ik deze nader bespreek.

Ik zal regelmatig plugins toevoegen aan deze lijst. Op het moment dat ik een plugin toevoeg, dan zal ik de datum van de post aanpassen tot de datum van die betreffende dag. Je kan er dus vanuit gaan, dat wanneer er aanpassingen zijn, deze post ‘naar boven bubbelt’.

Ik zal niet vermelden in mijn nieuwsbrief wanneer deze post is aangepast. Wil je toch op de hoogte blijven van de veranderingen, linksonder deze pagina zie je een ‘bel’. Door hierop te klikken kan je jezelf inschrijven voor de ‘browser notificaties’. Je krijgt dan in je browser bericht, wanneer er een update is.

Het is mogelijk dat in de loop der tijd bepaalde plugins niet meer beschikbaar zijn. Wanneer je merkt, dat een link in dit artikel niet meer werkt, zou je zo vriendelijk willen zijn, dit te melden door op de knop ‘contact’ rechts onder in het scherm te klikken?

Bedankt voor je begrip en medewerking.

Oh ja, de nieuwste plugins worden onder aan de lijst toegevoegd!

Website met Elementor nodig?

Wanneer je nog geen website met Elementor hebt, en je bent toe aan een nieuwe website, weet dan, dat bij de WordPress XPress website van WordXPression Elementor Pro is inbegrepen.

Leren werken met Elementor?

Kijk dan eens bij de trainingen van WordXPression.

Let’s rock and roll!

Elementor

Laten we met Elementor zelf beginnen, want zonder deze plugin heb je niets aan al die add ons.

Elementor Pro

En voor de mooiste dingen van Elementor heb je eigenlijk ook Elementor Pro nodig. Voor een verdere bespreking van deze plugin, verwijs ik je graag naar dit blogartikel.

Unlimited Elements

Unlimited Elements is waarschijnlijk wel de meest nuttige add-on die er voor Elementor verkrijgbaar is. Behalve een grote hoeveelheid widgets, bevat deze plugin een ‘widget builder’, waarmee je met beperkte kennis van HTML en CSS, maar zonder enige programmeer kennis, al de mooiste widgets voor Elementor zelf kan maken. Meer over deze geweldige plugin vind je hier.

Elementor Add On Elements van WP Vibes

Elementor Add On Elements is een gratis add on voor Elementor met een aantal nieuwe widgets. Het is een leuke add on als je de gratis versie van Elementor gebruikt, maar de meeste onderdelen die deze plugin biedt, vind je ook in Elementor Pro.

AnyWhere Elementor Pro

Van de makers van Elementor Add on Elements. Anywhere Elementor Pro is een uitbreiding op zowel Elementor als Elementor Pro.

De widgets zijn niet zo interessant, maar de mogelijkheid om je eigen skins te maken met de Post Blocks voor Elementor Pro is zeer zeker de moeite waard.

Header blocks for Elementor

Met Header Blocks for Elementor voor Elementor Pro kan je eenvoudig een slideshow maken, die je in de header, of op een andere positie in je Elementor Pro pagina, kan plaatsen. In die slideshow laat je een selectie van je blogberichten of enig ander Custom Post Type zien.

Elementor Custom Skin

Met Elementor Custom Skin kan je je eigen ‘loops’ maken voor jouw Elementor archieven. Deze plugin is recentelijk besproken in deze blog.

Na de bespreking van deze plugin is er ook een pro versie uitgekomen. Ook deze pro versie is zeer de moeite waard. Persoonlijk vind ik de ‘alternating templates’, de mogelijkheid om verschillende templates om en om in loops te gebruiken, zeer de moeite waard.

Elementor Blocks for Gutenberg

Wil je in je Gutenberg pagina Elementor templates gebruiken? Dan heb je hier Elementor Blocks for Gutenberg voor nodig. Ik heb deze plugin eerder besproken in mijn blog.

HT Mega

Ik heb HT Mega in het verleden eerder besproken in mijn blog. Toen verbaasde ik mij erover dat zoveel moois gratis kon zijn. Wel, ik ben nu minder verbaasd. Dezelfde plugin is nog steeds gratis, maar er is een nieuwe Pro versie van deze plugin die nog meer biedt. Bovendien lijkt het erop, dat de makers van de plugin alle nieuwe widgets die ze ontwikkelen voor Elementor uitsluitend aan de betaalde versie toevoegen.

Simple counter for WordPress plugin

Wanneer je een teller om op- of af te tellen wilt toevoegen aan je WordPress pagina, is Simple Counter for WordPress een mogelijkheid.

Persoonlijk ben ik er niet zo gecharmeerd van, maar smaken verschillen.

Premium Add Ons for Elementor

Van Premium add ons for Elementor is er een gratis en een betaalde versie. Deze plugins zijn eerder beschreven in mijn blog. Deze plugin voegt een groot aantal widgets toe aan Elementor.

Fast Carousel for Elementor

Fast Carousel for Elementor is een implementatie van de Fast Carousel plugin die ook beschikbaar is voor niet-Elementor websites en voor WP Bakery. Fast Carousel maakt het -zoals de titel doet vermoeden, makkelijk en snel een afbeeldingscarousel te implementeren op je website. De makers van de plugin zelf claimen dat dit binnen een minuut kan. Mijn eigen ervaring is, dat dan de upload tijd van de afbeeldingen zeker niet is meegeteld.

WooLentor WooCommerce builder for Elementor

WooLentor WooCommerce builder for Elementor is een plugin waarvan er een gratis en een pro versie is. Persoonlijk vind ik de gratis versie zeer beperkt in de mogelijkheden en zou ik direct voor de pro versie gaan, ook al omdat de prijs niet zo hoog is. Met WooLentor kan je nog meer verschillende product layouts aan Elementor Pro toevoegen. Vind je de standaard opties van Elementor Pro voor je productoverzicht te beperkend, is WooLentor zeker aan te bevelen.

Bar and Pie Charts for Elementor

Met Bar and Pie Charts for Elementor kan je staaf- en cirkeldiagrammen maken. Eén advies: Kijk bij de productdemo of het daadwerkelijk is wat je zoekt, ik vind zelf de mogelijkheden nogal beperkt. Maar als het precies is wat je zoekt, ben jij er mogelijk heel blij mee.

Blog layouts for Elementor

Met Blog Layouts for Elementor kan je aangepaste layouts gebruiken voor het ‘archief’ overzicht van je blogposts of custom post types.

Envato Elements for Elementor

Envato Elements for Elementor is een plugin die een groot aantal content blocks en kant en klare pagina’s beschikbaar stelt om toe te voegen aan je WordPress website. Voor de meeste content blocks heb je Elementor Pro nodig.

Heb je bovendien nog een abonnement op Envato Elements, dan heb je ook nog eens toegang tot een afbeeldingsbibliotheek met meer dan 850.000 stock afbeeldingen die je vanuit WordPress direct in je pagina’s op kan nemen. Neem jij een WordPress XPress website, dan heb je drie maanden gratis toegang tot deze afbeeldingen. Een leuke manier om je website en je blog met afbeeldingen te vullen.

Flexible Elementor Panel

Vind jij de vaste positie van het Elementor Widget Panel bij het ontwerpen van je Elementor site nogal eens in de weg zitten? Dan is het Flexible Elementor Panel een uitkomt. Het maakt je panel ‘draggable’, zodat je het kan verplaatsen naar iedere positie op het scherm.

Best handig als je aan complexe ontwerpen werkt.

Elementor Contact Form DB

Eén van de nadelen van de Elementor contactformulieren, is dat ze niet opgeslagen worden. Je kan de gegevens mailen of doorsturen naar een andere applicatie, maar wat als bijvoorbeeld die mail niet aankomt, of arriveert in je spam?

Met Elementor Contact Form DB wordt de mail direct opgeslagen in een database, zodat je de ingevulde gegevens nog altijd beschikbaar hebt.

Google Maps Extended for Elementor

De Google Maps widget die meekomt met Elementor Pro heeft één nadeel. Je kan er maar één pointer op plaatsen. Wil je meerdere pointers kunnen plaatsen, dan is Google Maps Extended for Elementor een goede oplossing.

Split test for Elementor

Wil je weten welke versie van een widget, section of pagina de beste resultaten halen? Dan moet je Split test for Elementor proberen. Je hebt uitsluitend de plugin, geen externe diensten, nodig.

LiveMesh add ons for Elementor

LiveMesh add ons for Elementor komt in een gratis en een premium versie. De gratis versie implementeert een groot aantal extra widgets, de premium versie voegt daar een groot aantal meer uitgebreide widgets aan toe.

WP Post Modules for Elementor

WP Post Modules for Elementor maakt het mogelijk om verschillende manieren te gebruiken om je blogpagina een andere layout te geven.

Elementor WHMCS Elements Pro

Er zullen niet veel mensen in Nederland zijn die de Elementor WHMCS Elements Pro add on zullen gaan gebruiken, omdat het wel voor een typisch niche publiek is. WHMCS is een factureringssysteem voor hostingbedrijven.

Maar ik heb hem in ieder geval genoemd.

Style kits for Elementor

Met behulp van de add on Style Kits for Elementor kan je de stijlen voor je pagina’s in één keer instellen: Fonts, witruimte, knop stijlen… alles!

Een goede manier om tijd te sparen.

Social add ons for Elementor (Pro)

Social add ons for Elementor (Pro) is een serie widgets om jouw blog op andere manieren te presenteren dan normaal. Eén van de opties is een ‘infinite scroll’, de pagina wordt verder geladen, zodra de onderkant is bereikt.

Daarnaast bevat de add on widgets for Facebook, Twitter en Instagram feeds.

Contactform 7 Builder for Elementor

Ik ben zelf niet zo’n fan van Contactform 7, maar ik weet dat er veel mensen zijn, die deze plugin gebruiken. Met de Contactform 7 Builder For Elementor add on, bouw je je CF7 formulieren visueel en voeg je ze makkelijk toe aan je Elementor pagina’s.

Elements Kit

In Elements Kit vind je een collectie nuttige widgets. Maar hetgeen ik vooral heel blij mee ben is de ‘Mega Menu builder’, waarmee je megamenu’s kan bouwen.

JetElements

JetElements is een collectie widgets voor Elementor en Elementor Pro.

Advanced Custom Fields

Advanced Custom Fields maakt het mogelijk dynamische velden toe te voegen die via Elementor Pro gelezen kunnen worden. Voor meer informatie zie onder meer deze blogartikelen.

PODS

Net zoals met Advanced Custom Fields kan je met PODS je eigen dynamische velden toevoegen, die vervolgens door Elementor Pro kunnen worden uitgelezen. PODS is echter wat completer dan ACF. Ook over deze plugin en het gebruik, vind je enkele blogposts.

Dynamic content for Elementor

Op het eerste gezicht de zoveelste plugin die allerlei handige widgets toevoegt aan Elementor, maar hij bevat ook een aantal krachtige uitbreidingen op de formulieren functie van Elementor.

Daarnaast bevat Dynamic Content een krachtig ‘Template System’, waardoor je theme builder functionaliteiten in je website kan krijgen, zonder per se Elementor Pro nodig te hebben. Meer hierover lees je in ‘Enkele Alternatieven voor Elementor Pro – 1 – Dynamic Content.

Voor meer informatie moet je zeker de blogposts hierover lezen.

Heb jij nog andere suggesties?

Laat die dan achter in het commentaar hieronder en indien dit geldige suggesties zijn, zullen ze snel in deze lijst worden opgenomen

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Wees eens aardig en deel dit met je vrienden
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht