Je website veiliger en sneller- Wat is daar voor nodig?

Dit artikel staat op de rol om volledig te worden herschreven. Hoewel een groot deel van de informatie nog wel juist is, zijn de in dit artikel besproken plugins niet meer de BESTE oplossing om je website veiliger en sneller te maken.

Wat kan je doen om je website veiliger en sneller te maken?

website veiliger en sneller | Je website veiliger en sneller- Wat is daar voor nodig?

Over een meer veilige en een snellere website is in het verleden al het nodige verteld op deze site. Eén goede methode is natuurlijk er voor te zorgen, dat ‘slecht’ verkeer niet eens in de buurt van je website kan komen. Cloudflare is hier een prima oplossing voor. Door je website als het ware achter een ‘schild’ te verbergen, worden al die IP adressen waarvan bekend is, dat ze ‘niet deugen’ direct geblokkeerd. Bovendien zal minder ‘slecht’ bezoek je server meer ontlasten, waardoor deze meer tijd heeft het ‘goede’ verkeer af te handelen. Maar er is meer wat je kan doen. Dus  enkele suggesties om je website veiliger en sneller te maken.

Je website veiliger maken.

Een veilige website begint natuurlijk met een veilig wachtwoord. Een onveilig wachtwoord is eigenlijk vragen om moeilijkheden. En om dan direct ‘brute force’ login pogingen te vermijden, installeer je natuurlijk ook direct een plugin als Limit Login Attempts en een plugin voor een zogenaamde ‘Two Factor Authentication‘. Als je dat gedaan hebt, dan heb je in ieder geval één zekerheid. Niemand dan jij kan meer door de voordeur naar binnen.

En een alarmsysteem

Inbrekers komen echter niet alleen door de voordeur binnen. Er zijn talloze manieren, waarop je site ‘gecompromitteerd’ kan raken. En het vervelende is, vaak merk je hier niets van. Want niet altijd is het de bedoeling van een hacker om jouw site ‘plat’ te leggen. Hij is veel waardevoller, wanneer hij gebruikt kan worden om spam te verzenden of als ‘node’ in een DDOS aanval te gebruiken. Ogenschijnlijk lijkt alles in orde, maar in de tussentijd wordt jouw IP adres wel als ‘onbetrouwbaar’ geregistreerd. Want jij hebt deelgenomen aan die SPAM campagne of die DDOS aanval.

Gelukkig bestaat ook de mogelijkheid om de ‘gezondheid’ van je website doorlopend te blijven meten, dankzij het WordXPression Service Contract.

En je website sneller maken

Ook over het sneller maken van je website heb ik in het verleden vaak genoeg geschreven. Deze blogartikelen spreken eigenlijk voor zichzelf, maar graag zet ik ze nog even voor je op een rijtje:

Een andere manier om je website sneller te maken is door uit te vinden welke plugins je website trager kunnen maken. En hier is ook een prima plugin voor. Deze plugin, gemaakt door de Amerikaanse hoster GoDaddy, is de Plugin Performance Profiler, of kortweg P3. Deze plugin laadt een aantal pagina’s op je site en analyseert vervolgens welke plugins hoeveel tijd in beslag nemen. En hiervan wordt een mooi taartdiagram getoond. Op deze manier kun je zien, welke plugins nu eigenlijk de ‘boosdoeners’ zijn bij een trage website.

Mijn drie nieuwe vrienden

Maar in mijn doorlopende strijd om een snellere website ben ik ook tegen een aantal andere plugins aangelopen. En ik moet zeggen dat het een blijde kennismaking was. Twee plugins om mijn website sneller te maken en één om hem veiliger te maken.

WP Defender

Regelt CloudFlare de beveiliging van buiten af, WP Defender doet dit van binnen uit. Regelmatig wordt mijn website gescand op mogelijke ‘zwakke punten’ en wordt er advies gegeven hoe deze op te lossen. Het aardige van deze plugin is dat er ook wordt gedetecteerd welke plugins veiligheidsrisico’s bevatten.

Veel plugins voor de beveiliging van WordPress implementeren ook een zogenaamde ‘firewall’. Het probleem hierbij is echter, dat binnen een applicatie zelf een firewall implementeren net een stap te laat is. Hoewel het in principe geen kwaad kan, geeft het je een valst gevoel van veiligheid, bovendien slokt het kostbare resources op en maakt je website trager. WP Defender gaat er van uit dat de firewall op orde is en dat je CloudFlare of een vergelijkbare dienst gebruikt voor die laag van veiligheid.

WP Smush Pro

Met WP Smush Pro maak je je website sneller door overbodige informatie uit je afbeeldingen te verwijderen en de bestanden (dus niet de resolutie!) te verkleinen. Hierdoor kan de laad tijd in je browser aanzienlijk verbeteren.

Hummingbird

Ik moet eerlijk zeggen, van de drie plugins die ik in dit onderdeel bespreek, is Hummingbird mijn absolute favoriet. Na de eerste ‘run’ kwam de plugin met voldoende suggesties om mijn website te versnellen. Het ‘doorvoeren’ van de suggesties was net zo eenvoudig als het aanvinken van de juiste hokjes.

Hierbij wel één waarschuwing: Maak eerst een goede back up en test de site goed na de aanpassingen. De veranderingen die de plugin aanbrengt in de site kunnen voor problemen zorgen (de laadvolgorde van bepaalde scripts wordt onder meer aangepast. Dit kan tot conflicten leiden indien bepaalde plugins gebruik maken van verouderde versies van scripts).

In mijn geval ging het gelukkig goed. Dit leverde mij een gemiddelde snelheidsverbetering van ruim 20% op.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Meest populaire blogposts
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Voeg je koptekst hier toe

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 

Bezoekadres
Eperweg 135 (op afspraak)
8072 PL Nunspeet

Postadres
Aardoliestraat 14-I
7553GT Hengelo

06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Deze post rapporteren

Wanneer deze post niet meer relevant is of verouderde informatie bevat, zou ik het op prijs stellen wanneer je dit door wilt geven., zodat ik dit eventueel bij kan werken. De persoonlijke gegevens die je hieronder invult worden alleen gebruikt om de mail te versturen en zal niet voor marketingdoeleinden worden gebruikt.