Opnieuw enkele plugins die jou van pas kunnen komen

Enkele plugins

In het WordPress plugin landschap zie je soms door de bomen het bos niet meer, en daarom is het wel fijn, dat ik ook in deze blogpost weer enkele plugins bespreek, die je mogelijk zelf niet zo heel snel zou vinden.

PNG to JPG

Enkele plugins

Wanneer je bewust afbeeldingen toevoegt aan je website, dan heb je eigenlijk de PNG to JPG plugin helemaal niet nodig. Maar ik kom in de praktijk toch meer dan eens websites tegen die enorm traag zijn en één van die redenen is soms, dat de eigenaar van die websites foto’s in het PNG formaat aan de website heeft toegevoegd.

En meestal is een foto in PNG formaat aanzienlijk groter dan één in een JPG formaat.

Je kan natuurlijk alle foto’s met de hand vervangen, maar de PNG to JPG plugin doet dit helemaal automatisch voor je. Bovendien kan je door het één en ander slim in te stellen er zelfs voor zorgen, dat je helemaal niet meer hoeft na te denken bij het uploaden.

Je kan zo bijvoorbeeld instellen, dat bij het uploaden van een PNG de plugin eerst kijkt, welk bestand het grootst zou worden… want vaak is een PNG met een beperkt aantal kleurtinten kleiner dan een JPG…

Ook handig, wanneer je een site hebt, waar de bezoekers van de site zelf afbeeldingen kunnen uploaden!

ASync JavaScript

enkele plugins

Krijg jij het advies van Google PageSpeed om op jouw pagina’s JavaScript ‘deferred’ of ‘asynchronous’ te laden? En je hebt geen idee wat je hiermee moet doen?

Dan is de ASync JavaScript een goede plugin om eens mee te experimenteren. Want dat is precies wat de plugin doet.

Het probleem is soms dat bij het laden van een pagina het laden van JavaScript de opbouw van de pagina in de weg zit. En daardoor wordt de pagina traag geladen.

De meeste van deze scripts zijn echter pas noodzakelijk, wanneer de hele pagina is geladen. En daarom is het een goed idee zoveel mogelijk JavaScript aan het einde van het laadproces pas te gaan laden.

Helaas zijn de meeste meeste plugin programmeurs wat aan de luie kant geweest en hebben dit niet gedaan. Deze plugin zorgt, dat dit alsnog gebeurt.

Nu is er een significant verschil tussen ‘asynchroon’ en ‘uitgesteld’ laden. Bij het asynchroon laden, wordt het script alvast geladen, terwijl het laden van andere bestanden ook doorgaat. Bij ‘deferred’ of ‘uitgesteld’ laden, worden de JavaScripts pas geladen indien alle HTML content is geladen.

Enkele plugins zullen helemaal niet willen werken, als de JavaScript bestanden niet direct geladen worden.

Wat het best voor jouw site werkt, kan je het best proefondervindelijk uitproberen.

Dat doe je natuurlijk niet op een productie site, omdat je pagina’s door het al dan niet geladen zijn van JavaScript er heel anders uit kunnen gaan zien. Maar gelukkig voor jou heb ik nog niet zo lang geleden een blogpost geschreven over het werken met staging sites.

WPS Hide Login

Enkele plugins

De plugin WPS Hide Login doet precies wat de naam doet vermoeden. De plugin zorgt ervoor dat de standaard inlog-url van je dashboard wordt aangepast. En dat kan een url zijn, die je zelf mag kiezen.

Dat kan handig zijn om potentiële hackers het leven net iets lastiger te maken. Ook goed om in combinatie met een plugin tegen ‘Brute Force Attacks‘ te gebruiken.

Combineer je dit met een ‘Two Factor Authentication‘ dan maak je het hackers wel heel lastig!

Query Monitor

enkele plugins

Query Monitor is eigenlijk een plugin voor de techneuten. Oorspronkelijk was het een plugin die bijhield hoeveel vragen richting database werden gestuurd en hoelang deze vragen duurden.

Inmiddels doet deze plugin veel meer en houdt eigenlijk zo’n beetje alles bij, wat invloed kan hebben op de performance van je website.

Ook wanneer je geen flauw idee hebt, dat je met deze informatie moet, en je hebt een serieus performance probleem, dan kun je bijvoorbeeld een aantal weken de Query Monitor mee laten draaien en tijdens een online video consult met mij de mogelijke oplossingen doornemen…

GiveWP

Enkele plugins

Nog niet zo lang geleden werd ik gevraagd door een lezer van mijn nieuwsbrief, hoeveel het zou kosten om een Mollie betalingsgateway voor de ‘Charitable‘ plugin te bouwen.

De lezer was bestuurslid van een goed doel en wilde graag via de website nieuwe donateurs werven. De ‘Charitable’ plugin stond helaas alleen betalingen via PayPal en creditcard toe. En dat is nu eenmaal geen populair betaalmiddel in Nederland.

Ik ontdekte al snel een wat minder bekende -maar nog steeds veel gebruikte- plugin. GiveWP. In grote lijnen doet deze plugin hetzelfde als Charitable, maar als betaalde uitbreiding (die slechts een fractie kost van een maatwerk gateway) is er een Mollie add on beschikbaar.

Dus voor alle goede doelen in Nederland en België met een WordPress website: Van harte aanbevolen!

Wil je bij blijven?

Vandaag heb ik dus opnieuw enkele plugins besproken, die wellicht handig zouden kunnen zijn voor jouw website. En dat doe ik regelmatig. Wil jij bijblijven met betrekking tot WordPress, Marketing, e-Commerce en/of e-Learning? Meld je dan aan voor de WordXPression nieuwsbrief. Of abonneer je op de browser push berichten: Iedere keer dat er een nieuwe blogpost wordt gepubliceerd, krijg jij direct bericht in je browser. Klik of tap op de rode bel links onder op de pagina en volg de instructies.

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Meest populaire blogposts

Voeg je koptekst hier toe

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 

Bezoekadres
Eperweg 135 (op afspraak)
8072 PL Nunspeet

Postadres
Aardoliestraat 14-I
7553GT Hengelo

06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Deze post rapporteren

Wanneer deze post niet meer relevant is of verouderde informatie bevat, zou ik het op prijs stellen wanneer je dit door wilt geven., zodat ik dit eventueel bij kan werken. De persoonlijke gegevens die je hieronder invult worden alleen gebruikt om de mail te versturen en zal niet voor marketingdoeleinden worden gebruikt.