Tien handige plugins voor WooCommerce shipping Methods

WooCommerce Shipping Methods – Er zijn ongelimiteerde mogelijkheden, wanneer je deze ontdekt!

Zeer recent heb ik een vrij uitgebreid artikel geschreven over hoe nu precies de verzending van goederen in WooCommerce werkt. In dit artikel gaf ik onder meer aan, dat er diverse plugins beschikbaar zijn om die verzendmethoden in WordPress te implementeren.

Natuurlijk is dat leuk om te weten, maar nog veel belangrijker is natuurlijk welke plugins jou helpen bij het implementeren van jouw favoriete verzendmethoden.

En dat is precies wat ik in dit blogartikel ga doen. Tien plugins bespreken, die jou helpen bij de verzending van je goederen.

woocommerce shipping methods

1. De Booster plugin

In een eerder artikel heb ik de Booster plugin al beschreven. Een geweldige plugin met een groot aantal functionaliteiten. Destijds heb ik al aangegeven, dat het altijd een goed idee is, eerst te controleren of wat je zoekt ook aanwezig is in deze plugin. Zo niet kan je verder zoeken, maar indien wel… waarom zou je hier niet voor kiezen.

Je krijgt overigens de Booster plugin standaard geïnstalleerd wanneer je een WooXPress website laat bouwen. Maar dat terzijde.

Op het gebied van ‘verzendmethoden‘ heeft de Booster plugin ook heel wat te bieden. Om een paar voorbeelden te noemen :

En dit zijn slechts een paar van de opties die het ‘Shipping’ onderdeel van de Booster plugin je te bieden heeft. Een plugin die je overigens zonder extra kosten tot je beschikking krijgt, wanneer je een WooXPress website laat bouwen.

2. Shipment Tracking

Verzend je jouw pakketten met DHL, DPD, TNT of UPS? Dan is de Shipment Tracking plugin een handige plugin om jouw kopers direct op de hoogte te stellen van de track and trace code waarmee hun pakket is verzonden. Dit gaat geheel automatisch.

Gebruik je een andere partij om je pakketten te verzenden, zal je zelf even de Track and Trace codes over moeten tikken of verder zoeken naar een andere plugin.

3. Custom Shipping Methods for WooCommerce

Ok, dit is niet de makkelijkste, maar ik denk wel de meest flexibele plugin om mee te werken om de verzendkosten te berekenen. Het is eigenlijk een enorme uitbreiding op de al ingebouwde rekenmethoden die je vindt in de ‘Flat Rate Shipping’ functie van WooCommerce, zoals ik deze in mijn recente blogpost heb besproken. De mogelijke formules zijn uitgebreid met een aantal extra variabelen en in de ‘Premium versie‘ van deze plugin heb je zelfs nog meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een prijs op basis van afstand te berekenen.

Woocommerce shipment methods

4. Flat/Table Rate shipping for WooCommerce

De Flat/Table Rate shipping for WooCommerce plugin is niet mijn favoriete plugin voor verzendmethoden, maar het is wel een heel krachtige.

Waarom het niet mijn favoriete is? Zolang ik de enige ben, die er aankomt, vind ik het best een acceptabele plugin. Hij is vrij rommelig, maar biedt ook een legio aan mogelijkheden.

Waarom ik minder enthousiast over deze plugin ben, is omdat ik het in het verleden meer dan eens heb meegemaakt, dat een goedbedoelende klant die dacht ‘even iets aan te passen’ ineens het hele prijsschema overhoop gooide.

De plugin is heel flexibel, enorm krachtig, maar ook zeer gevoelig voor ‘menselijke fouten’.

Er is ook een betaalde versie van de plugin beschikbaar die je nog meer mogelijkheden en foutkansen biedt.

Ben jij iemand die graag documentatie leest en gedisciplineerd werkt? Dan ben je waarschijnlijk mogelijk heel blij met deze plugin. Ben je dat niet… blijf uit de buurt!

5. WooCommerce Conditional Shipping and Payments

Ik heb deze plugin al eerder besproken. Hierbij legde ik echter de nadruk op ‘Conditional Payments’ en niet op ‘Conditional Shipping’. Maar ook op het gebied van het verzenden van producten kan deze plugin heel wat problemen voor je oplossen.

In mijn eerdere blogpost over WooCommerce verzendmethoden heb ik al aangegeven dat in sommige gevallen je tegen rare situaties aan kan lopen. Als voorbeeld benoemde ik de klant die naast kampeerproducten ook ‘kookpotten’ aanbiedt. Mocht je dit artikel niet hebben gelezen, een korte beschrijving van het probleem. Wanneer je twee totaal verschillende productcategorieën verkoopt wil je sommige producten wel geschikt maken voor gratis verzending boven een bepaald bedrag, andere zeker niet.

WooCommerce biedt hier met de standaard verzendmethoden geen goede oplossing voor. De ‘WooCommerce Conditional Shipping and Payments’ maakt het echter mogelijk om voor specifieke klassen bepaalde verzendmethoden -die dit niet hebben ingebouwd- alleen onder bepaalde condities mogelijk te maken of te verbergen.

6. WooCommerce Advanced Free Shipping

De functies van WooCommerce Advanced Free Shipping en de hierboven genoemde plugin overlappen elkaar voor een deel. En voor een ander deel biedt deze plugin geheel andere, nieuwe functies. Zoals bijvoorbeeld het beschikbaar maken van ‘Free Shipping’ voor bepaalde gebruikersrollen.

Op deze manier kan je voor ‘Trouwe klanten’ (die een andere gebruikersrol krijgen dan ‘Gewone klanten’ Free shipping volgens andere regels aanbieden.

Het grote verschil tussen de ‘Conditional Shipping’ en de ‘Free Shipping’ plugin is vooral dat de eerstgenoemde geschikt is voor alle verzendmethoden en bovendien heel wat uitbreidingen biedt op de betaalmethoden. En daarnaast wat kost.

WooCommerce Advanced Free Shipping is gratis, maar wat meer beperkt tot ‘Gratis’ verzendmethoden.

In ieder geval de moeite waard om naar te kijken voor je besluit in ‘Conditional Shipping’ te willen investeren.

delivery, goods, box-4568738.jpg

7. Table Rate Shipping

Table Rate Shipping is een plugin die het mogelijk maakt om prijstabellen in WooCommerce te gebruiken om de verzendkosten te berekenen. Mijn ervaring is, dat deze plugin vooral een uitkomst is, wanneer de kosten voor verzending sterk afhankelijk zijn van het gewicht van het pakket. De plugin is heel uitgebreid qua mogelijkheden en in principe vrij eenvoudig in te stellen.

8. WooCommerce PostNL

Wanneer je je pakketten via PostNL verstuurt, en je verstuurt regelmatig, dan is de PostNL plugin wellicht precies wat je zoekt. Wanneer je een zakelijk account met API toegang bij PostNL hebt, worden de orders automatisch bij PostNL aangemeld, afhankelijk van je keuze direct bij het klaarzetten van de order, of in batch. Verzendlabels worden als PDF aangemaakt, zodat je die direct uit kan printen.

Iedere statusupdate wordt bovendien direct zichtbaar gemaakt binnen WordPress. Kortom, een complete integratie.

9. Printful

Ok, wanneer je denkt aan Printful dan denk je mogelijk niet direct aan een ‘shipping plugin’. Toch is het dit wel. Mocht je niet eerder van Printful hebben gehoord, Printful is een fulfilment center wat vooral bekendheid heeft gekregen door het bedrukken van T-shirts en andere kleding. Wanneer je ideeën hebt om zelf t-shirts, mokken, tassen of andere artikelen te gaan bedrukken, en deze via een eigen website aan wilt bieden, dan is Printful een goede partner hiervoor. En dat zeg ik uit eigen ervaring. Sinds 2017 verkoop ik via diverse websites van mij namelijk T-shirts en andere kleding, waarbij Printful het hele proces verzorgd.

Ik heb destijds om een aantal redenen voor Printful gekozen. Eén van de belangrijkste redenen was echter, omdat op dat moment Printful de enige ‘Printing on Demand’ dienst was voor kleding, die op een goede manier de verzendkosten bij de klant in rekening bracht. Heb je zelf ideeën om met een eigne t-shirt business te beginnen, dat is het voordeel van Printful, dat je geen uren door hoeft te brengen met het configureren van verzendplugins om de kosten juist te berekenen. Printful doet dit voor je!

De Prinful Plugin kan je hier downloaden

10. Sendcloud

Sendcloud is meer dan zomaar een plugin. Het is een dienst die als een soort ‘loket’ tussen jou en je vervoerder(s) fungeert. Ik heb diverse klanten die hun goederen via Sendcloud verzenden en ze zijn hier heel tevreden over. Sendcloud heeft kortingsafspraken gemaakt met een groot aantal vervoerders en op die manier kan jij ook heel makkelijk jouw pakketten tegen een (veel) lager tarief verzenden. Vanaf jouw website tot de complete levering wordt eigenlijk alles voor je verzorgd. Jij meldt je pakketten aan die -afhankelijk van het volume- bij je worden opgehaald, of die je af kan geven bij jouw favoriete vervoerders.

Sendcloud is een betaalde dienst. Tot 100 pakketten per maand kan je er gratis gebruik van maken (je betaalt natuurlijk wel voor de verzending) maar wordt het meer, dan betaal je ook steeds meer. Hier krijg je echter ook bij ieder ‘duurder contract type’ een stukje extra dienstverlening.

Wil je zowel in tijd als geld besparen, dan moet je erop rekenen, dat Sendcloud pas echt de moeite waard wordt, wanneer je meer dan 400 pakketten per maand verstuurd.

Enkele gerelateerde blogposts:

Nog niet uitgelezen?

Vind je dit artikel interessant? Mooi! Want ik heb nog veel meer te bieden. Op deze site vind je letterlijke honderden artikelen over WordPress, marketing, e-commers, e-learning en nog veel meer onderwerpen. Op zoek naar meer informatie? Kies één van de trefwoorden hieronder of tik een zoekopdracht in.

Meest populaire blogposts
Enkele trefwoorden om vergelijkbare posts te vinden:

Voeg je koptekst hier toe

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 

Bezoekadres
Eperweg 135 (op afspraak)
8072 PL Nunspeet

Postadres
Aardoliestraat 14-I
7553GT Hengelo

06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Gratis e-Boek: Een Goed Converterende Webshop

Realiseer de omzet die je verdient!

Deze post rapporteren

Wanneer deze post niet meer relevant is of verouderde informatie bevat, zou ik het op prijs stellen wanneer je dit door wilt geven., zodat ik dit eventueel bij kan werken. De persoonlijke gegevens die je hieronder invult worden alleen gebruikt om de mail te versturen en zal niet voor marketingdoeleinden worden gebruikt.