Omdat je er geen genoeg van kunt krijgen… meer plugins
Om gelijk duidelijk te zijn: Met de titel van dit artikel wil ik beslist niet suggereren, dat ‘meer’ ook ‘beter’ is. Het laatste waar ik je van zou willen overtuigen is dat je site beter wordt naar mate je meer plugins gebruikt. In tegendeel zelfs. Iedere plugin die je gebruikt, voegt wel een stukje functionaliteit, maar ook altijd een kleine vertraging toe aan jouw website.
Maar door de jaren heen heb ik heel wat plugins besproken. En soms kom ik tot de ontdekking, dat er nieuwe plugins zijn, die net dat stukje extra bieden. En een aantal van deze plugins breng ik graag onder jouw aandacht.
Image Widget DeLuxe
Ik heb in het verleden diverse malen ‘Image Widget’ van Modern Tribe genoemd. Ik blijf er nog steeds bij, dat dit een geweldige plugin is. Toch heeft hij enkele beperkingen. Het zal je dan ook weinig verbazen, dat deze door Image Widget DeLuxe van Mikkel Rommelhoff worden opgelost. Twee aardige functies die ik in de ‘Image Widget’ niet vind. Maar Mikkel wel aanbiedt zijn de mogelijkheid om titel, afbeelding en tekst in volgorde aan te passen. Hoeveel klanten van mij wilden niet de titel onder de afbeelding, in plaats van er boven! Daarnaast is er de mogelijkheid om een afbeelding automatisch ‘rond’ te maken. Ook op een klein aantal andere puntjes biedt ‘Image Widget DeLuxe’ net iets meer dan zijn oudere broertje.
ImageMagick Engine
Is het jou ook opgevallen, dat foto’s die je upload naar WordPress iets van hun ‘frisheid’ verliezen? Dat komt omdat de standaard grafische bibliotheken van PHP, de programmeertaal waar WordPress onder draait, niet zo geavanceerd zijn als een programma als bijvoorbeeld Photoshop. Verklein je je afbeelding, verlies je net wat meer kwaliteit, dan je bijvoorbeeld met Photoshop zou doen. Er is echter een alternatieve grafische bibliotheek voor PHP beschikbaar, niet iedere hoster zal dit echter standaard aanbieden. Deze bibliotheek -ImageMagick- zal echter zelfs wanneer jouw hoster deze wel geinstalleerd heeft staan, nog steeds geen verbetering in je afbeeldingen opleveren. WordPress heeft ‘out of the box’ geen idee hoe er met deze bibliotheek gecommuniceerd moet worden. Heeft jouw hoster ImageMagick wel geïnstalleerd staan, dan zorgt de ImageMagick Engine van Rickard Westerlind, dat de afbeeldingen op jouw site net dat tikje extra krijgen, wat je standaard in WordPress moet missen.
Better File Editor
Ok, dit is absoluut geen plugin voor iedereen. Maar wanneer jij wat meer gevorderd bent met WordPress en zelf ‘child themes’ maakt, is het heen en weer sturen van je CSS bestanden via FTP soms behoorlijk tijdrovend. De ‘Bewerken’ optie bij het thema zelf is ook niet echt om enthousiast over te worden. Tot je ‘Better File Editor’ hebt geïnstalleerd. Het standaard vakje waarin je CSS code normaal getoond wordt, is ineens een complete file editor met syntax highlighting en foutdetectie. En als je geen idee hebt, waar ik het nu over heb, heb je deze plugin beslist niet nodig. Begint je hart echter wat sneller te kloppen moet je zeker Better File Editor van Bryan Petty eens proberen!
Easy WP SMTP
Heb jij een probleem, dat de mail die via jouw website wordt verzonden niet aankomt? Dan kan Easy WP SMTP van WP eCommerce een uitkomst bieden. Sommige spam filters vinden het minder leuk, wanneer ze ontdekken, dat mail niet via de IP adressen verzonden worden, die ze zouden verwachten. Wanneer bijvoorbeeld jouw mailserver en je website niet op hetzelfde adres staan, kan dat tot een verhoging van het aantal ‘als spam aangeziene mailberichten’ leiden.
Easy WP SMTP verstuurt alle mail van jouw website via jouw eigen mailserver. Spamfilters zullen herkennen, dat ‘het wel goed zit’. Tenzij jouw bericht vol staat met termen als ‘Viagra’ en ‘Rolex’, is de kans groot, dat je mail niet in spamfilters zal belanden.
Post Type Switcher
Het overkomt iedereen wel eens: Je bent net een geweldige blogpost aan het schrijven en ontdekt ineens, dat de velden voor ‘Categorie’, en ‘Tag’ zijn verdwenen. Je begrijpt het al. In plaats van een blogpost, heb je zojuist een pagina gemaakt. Natuurlijk kan ‘Knippen en Plakken’ veel oplossen, maar een andere oplossing is ‘Post Type Switcher‘. Met deze plugin maak je in een handomdraai van een pagina een blogpost of omgekeerd. Ook andere ‘Post Types’ kun je makkelijk op deze manier omzetten.
En nog veel meer plugins…
In mijn contacten met klanten loop ik letterlijk per jaar tegen honderden nieuwe plugins aan. Niet iedere plugin is het moeite van het bespreken waard. Niet omdat de plugin slecht is, maar omdat ik geen idee heb, of jij, als mijn lezer, hier in geïnteresseerd kan zijn. Ik zou het daarom op prijs stellen, als jij mij toestaat jou beter te helpen. Vertel hieronder eens over de problemen die jij ervaart met je website. Wellicht dat het mij op een idee brengt om op zoek te gaan naar een oplossing voor jouw probleem!
Wil je een overzicht van enkele waardevolle plugins, download dan het gratis e-boek ‘50 WordPress Plugins die je weer doen glimlachen‘
[text-blocks id=”webdesign”]