Laten we eerlijk zijn. Wanneer je na vandaag een zielige ‘agenda’ pagina hebt met jouw activiteiten, dan ziet het er toch dubbel zielig uit…
Wat doe je? Geef je cursussen? Trainingen, Webinars?
Wat je ook doet, op het moment dat jij activiteiten voor groepen organiseert dan is een ‘agenda’ pagina toch echt wel iets, wat je op je website zou willen hebben. En de WordPress repository staat vol met ‘Agenda’ plugins waarmee je dat kan doen.
Maar wist je dat je voor een paar euro al een geweldige activiteiten agenda voor WordPress kan hebben? En dan bedoel ik echt iets heel bijzonders.
Enkele dagen geleden kreeg ik een mailing van een plugin ontwikkelaar waarvan ik al meerdere Elementor plugins had afgenomen. Hij heeft een nieuw product tegen een heel speciale introductieprijs.
Ik nam een kijkje op zijn productpagina en ik was gelijk verkocht. Of eigenlijk, niet ik… maar de plugin. Eventzilla is een plugin die op het moment dat ik dit schrijf slechts 10 dollar kost (maar de prijs gaat omhoog, deze prijs is slechts voor het eerste x aantal kopers, uiteindelijk wordt het 20 dollar, maar dat is nog steeds spotgoedkoop voor deze functionaliteiten. We spreken hier over een éénmalige investering).
Maar laat ik vooral beginnen te vertellen wat het niet is. Het is geen volledig evenementen systeem, inclusief boekingen en wat al niet meer. Ondanks dat de naam ‘Eventzilla’ doet vermoeden, dat het een meer compleet systeem is, is het ‘slechts’ een activiteiten agenda. Maar wel de meest spectaculaire die ik ooit heb gezien.
Zien is geloven
Voor wat betreft de grafische vormgeving van deze plugin geldt : Zien is geloven.
Een eerste belangrijk punt om rekening mee te houden, is dat deze plugin een Elementor widget is. Heb je geen Elementor op je website, dan heb je er niets aan. Je hoeft overigens geen Elementor Pro te hebben. Deze widget werkt ook prima met de gratis versie van Elementor.
In een eerste presentatie lijkt de agenda sterk op een traditionele papieren agenda.
Ok, iets kleurrijker, maar toch, een ‘gewone’ agenda. Je kan overigens alle kleuren zelf instellen. Dus ben je niet zo’n liefhebber van de kermis kleuren hierboven, dan kan je altijd zelf een mooier kleurschema bedenken.
Wanneer je op de ‘Book now’ button klikt, dan ga je direct naar de pagina waarop je kan boeken. Dit kan on of offsite zijn. Je geeft hier zelf namelijk de URL in.
En hiermee is de plugin ook uitstekend geschikt wanneer je een centrale agenda bij wilt houden waarmee je verwijst naar activiteiten van derden.
Maar wat gebeurt er wanneer ik op een specifieke datum klik? In de maandagenda, of in het event overzicht daarnaast?
Event details
Je ziet het al. Je krijgt hier dus alle relevante detail van het evenement direct te zien. Bovendien geven de ‘social share’ buttons de bezoeker de mogelijkheid het evenement in hun favoriete social media te delen.
Kortom een zeer indrukwekkende plugin.
Extreem configureerbaar
Het fraaie van deze widget plugin is dat de widget extreem configureerbaar is. Zoals aangegeven, je kan de kleuren helemaal aanpassen aan je eigen smaak en ook alle getoonde teksten zijn zelf in te vullen. Dus geen ongewenste Engelse teksten aan de frontend van je website.
Enkele kritische kanttekeningen.
Eventzilla is een geweldige plugin dus om een agenda op spectaculaire wijze zichtbaar te maken op je website. Toch is het niet alles goud wat er blinkt, want ook bij deze plugin is een aantal minpuntjes te bedenken.
Maar ik moet wel eerlijk toegeven, dat deze minpuntjes al snel geassocieerd zullen worden met natriumcarbonaat en slakken… of ontuchtige handelingen met mieren.
Het eerste minpuntje is dat niet alle fonts gebruikt in de plugin configureerbaar zijn. Of eigenlijk, slechts een beperkt aantal fonts is instelbaar. Het instellen van de kleuren is geen enkel probleem, maar wanneer je toch echt een ander font dan de plugin ‘voorschrijft’ wilt gebruiken, dan zal je je toevlucht toch tot CSS moeten zoeken. Niet echt het idee van ‘visueel ontwerp’.
Een tweede -opnieuw klein- minpuntje is het datumformaat. Hoewel de namen van de maanden en de dagen prachtig vertaald kunnen worden, is het formaat van de datum niet instelbaar. En hoewel iedere Nederlander of Belg waarschijnlijk prima ‘Mrt 21, 2021′ zal begrijpen, zouden we toch liever ’21 Mrt 2021’ gezien hebben.
Deze tekortkomingen zijn echter gemeld aan de maker van EventZilla en aangezien deze bij mij bekend staat als iemand die gebruikersinput serieus neemt, zou het zomaar kunnen zijn dat over een aantal weken deze minpuntjes niet meer van toepassing zijn.
Meer over Elementor (Pro)
Elementor (Pro) is één van de krachtigste plugins om jouw website snel en visueel te ontwerpen. Wanneer je op zoek bent naar een website die de tand des tijds kan doorstaan, dan is Elementor (Pro) de juiste keuze.
Sinds 2018 behoort Elementor tot één van de kern gereedschappen voor het ontwikkelen van websites door WordXPression. Ben je op zoek naar een nieuwe website en wil je compleet klaar zijn voor de toekomst, kijk dan ook eens op deze pagina’s