Schrijf je boek in vier weken!

Schrijf je boek in vier weken!

27 mei 2022, 10 juni 2022, 24 juni 2022

Eén op de drie Nederlanders droomt ervan een boek te schrijven en te publiceren. Maar het zijn slechts enkelen die die droom ook waar maken. De meeste mensen blijven hangen in half afgemaakte documenten.

Productief zijn als schrijver heeft weinig te maken met ‘inspiratie’. Tenminste, in ieder geval niet, wanneer we het hebben over het schrijven van non-fictie. Het schrijven van fictie kan wat uitdagender zijn.

Ik schrijf eigenlijk mijn hele leven al. In de laat 80-er en de 90-er jaren leverde ik regelmatig bijdragen aan vaktijdschriften op het gebied van programmeren en andere vormen van automatiseren, korte verhalen voor verschillende jeugdtijdschriften en het SciFi en fantasy tijdschrift Pure Fantasy.

Toch hoor ik vaak van mensen dat het zo moeilijk is om te schrijven. En daar ben ik het dus absoluut niet mee eens. In het bijzonder niet, wanneer je schrijft over jouw eigen vakgebied.

Tijdens de cursus ‘Schrijven is (g)een kunst’ leer ik jou graag ‘mijn methode’ om te schrijven. Deze methode gebruik ik voor zowel mijn fictie als non fictie werk, maar vooral met betrekking tot non fictie kan deze methode uitermate productief zijn.

Wist jij bijvoorbeeld, dat de e-boeken die je op deze site kan downloaden allemaal binnen een weekend zijn geschreven?

Schrijven hoeft niet moeilijk te zijn en hoeft je geen maanden van je leven te kosten.

En het leuke is, dat je de methode ook toe kan passen op eigenlijk alles wat je schrijft. Of het nu een blogpost is, een e-boek, een manuscript om naar een uitgever toe te sturen of een boek bedoeld om via ‘self publishing’ zelf op de markt te brengen.

Woman writing in a notebook

Over de cursus

De cursus wordt gehouden op een drietal dagen, met twee weken daartussen.

De eerste cursusdag is een ‘live’ dag, waarop we bij elkaar komen in Hengelo  en je leert hoe je feitelijk heel snel jouw boek kan schrijven. Ik leer je namelijk hoe je zo effectief en efficient mogelijk jouw boek kan schrijven. Wanneer je hier minimaal een uur per dag aan kan besteden, kan je in vier weken tijd jouw boek compleet hebben geschreven. En je gaat daarom ook direct tijdens deze eerste dag aan de slag met je boek.

Bij de cursus hoort een werkboek. Tijdens het doen van de oefeningen in dit werkboek krijgt jouw boek vanzelf al vorm.

Tijdens de tweede cursusdag, gaan we in op het ‘verfraaien’ van je boek. Hoe je je boek vrij eenvoudig kan editen, hoe je je boek productie klaar maakt en bijna net zo belangrijk: Welke publicatiemethoden (print of digitaal) er zijn en hoe deze werken. Ook laat ik je zien hoe je jouw Nederlandstalige boek in enkele uren tijd eenvoudig, maar goed naar het Engels kan vertalen door toepassing van AI methoden! En hoe je het door jou vertaalde boek in het Engels ook makkelijk aan kan bieden op het Amazon Kindle platform. Hiermee kan je je potentiële koperspubliek makkelijk met een factor 10 or meer vergroten en jezelf van een passief inkomen verzekeren!

De derde cursusdag gaan we in op de marketing van je boek. Want een boek schrijven is natuurlijk leuk, je zal het ook nog moeten verkopen. Gelukkig leer je tijdens deze derde cursusdag precies hoe je je boek(en) kan vermarkten.

 

 

 

 

 

Old books
Working man with a retro typewriter

Wat leer je?

Je leert eigenlijk alles wat je moet weten om succesvol een boek te schrijven en publiceren.

 • Hoe kom je aan ideeën voor je eerste, en alle volgende boeken?
 • Hoe onderzoek je de markt voor jouw boekonderwerp
 • Hoe groot moet je boek zijn?
 • Het driestappen plan voor productief schrijven.
 • Drie belangrijke efficiency boosters
 • Bewerken en ‘proof reading’
 • De gratis ‘cover’ die je boek verkoopt
 • Boekvertalen in één dag: Vertaal je boek naar het Engels, in één dag.
 • Uitgeven, Self Publishing en Digital Publishing : Hoe werkt het en waar kies je voor?
 • Jouw boek op Amazon Kindle.
 • Boek en Markt : Hoe verkoop je je boek!
 • Wie schrijft, die blijft, 5 manieren om boeken te blijven verkopen!

Praktische informatie

De eerste cursusdag is in Hengelo en is van 10:00 tot ca. 17:00 uur. Lunch is bij de cursus inbegrepen.

De twee andere cursusdagen zijn ‘live online’ en duren van 9:00 tot ca. 13:00 uur. Deze lessen kun je lekker vanuit je eigen luie stoel (of vanachter je bureau) volgen.

Aanmelden

De cursus kost 194 euro ex BTW dit is inclusief lunch op de eerste cursusdag en het werkboek bij de cursus.

Niet goed geld terug garantie

Wanneer je na de eerste lesdag tot de conclusie komt, dat mijn methode niets voor jou is en jij niet gelooft, dat je een boek kan schrijven volgens deze methode, krijg je je geld voor de cursus gewoon terug. Hier zijn wel enkele restricties aan verbonden:

 1. Je moet dit kenbaar maken binnen 48 uur na de cursus via email
 2. Je kan dan vanzelfsprekend ook niet meedoen aan de 2 volgende lessen, waarin ik je leer hoe je jouw boek markt-klaar maakt, hoe je jouw boek kan vertalen in het Engels binnen één dag en hoe je jouw boek kan verkopen.
 3. Je werkboek mag je houden. Mocht je na enige tijd mijn methode toch willen proberen, en je hebt er toch succes mee, ondanks je eigen twijfels, hoop ik dat je mij dit in ieder geval wilt vertellen!

Andere trainingen

Word je website de baas. Neem vandaag nog contact op!

Contact Information

WordXPression 
Imkersdreef 525
7328DG Apeldoorn
06-10449807 (van 9:00 tot 17:00 van ma-vr)

KVK : 75580152 

Social media
Stuur een bericht

Flinke kortingen op cursussen van WordXPression.